Λαρεντζάκης: Ο μεγάλος «γρίφος» της ΑΕΚ για το φετινό καλοκαίρι

Λαρεντζάκης: Ο μεγάλος «γρίφος» της ΑΕΚ για το φετινό καλοκαίρι

Λαρεντζάκης: Ο μεγάλος «γρίφος» της ΑΕΚ για το φετινό καλοκαίρι

bet365

Να τον πουλήσει για να έχει οικονομικό όφελος ή να τον κρατήσει και να «χτίσει» γύρω του; Το gazzetta.gr καταγράφει τα δεδομένα για την υπόθεση του Γιαννούλη Λαρεντζάκη και της παραμονής του ή μη στην ΑΕΚ.

Κόπα Αμέρικα με ακόμα καλύτερες αποδόσεις και άμεση απόδοση κερδών*. |21+ *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Αναμφισβήτα ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης αποτέλεσε έναν από τους πρωταγωνιστές - και - της φετινής ΑΕΚ,παρουσιάζοντας τρομερή αγωνιστική βελτίωση (10.5π., 3.2ρ., 2.8ασ., 54 ματς) και βγαίνοντας μπροστά σε κρίσιμα παιχνίδια, όταν η ομάδα ήταν ταλαιπωρημένη από τους απανωτούς τραυματισμούς.

Ο 25χρονος γκαρντ προσέφερε εκρηκτικότητα, αλλά και τον καλώς εννοούμενο τσαμπουκά, στο παρκέ και είδε το όνομά του στις κλήσεις της Εθνικής Ομάδας, με την οποία κατάφερε να πάρει την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας. Αποτέλεσμα, να κληθεί ξανά από τον Θανάση Σκουρτόπουλου στην προεπιλογή για τη μεγάλη διοργάνωση του καλοκαιριού.

Το 2016 η ΑΕΚ ανακοίνωσε με χαρά πως ο Λαρεντζάκης θα αποτελεί παίκτη της μέχρι τη σεζόν 2020, εντάσσοντας στο δυναμικό της έναν ακόμα αξιόπιστο γηγενή παίκτη. Η φετινή χρονιά, όμως, ολοκληρώθηκε και με το τέλος της πολλά έχουν ακουστεί για τον διεθνή γκαρντ: μένει για ένα χρόνο ακόμα, για πολλά χρόνια ή φεύγει, καθώς η ΑΕΚ είναι σε θέση πλέον να αποκομίσει οφέλη από το ενδεχόμενο πώλησής του;

Το σενάριο που ακούγεται έντονα τον τελευταίο καιρό είναι πως ο «Λάρυ» θα αποχωριστεί την κιτρινόμαυρη φανέλα, καθώς η διοίκηση δεν έχει ξεκαθαρίσει στο νέο προπονητή, Ηλία Παπαθεοδώρου, αν ο παίκτης υπολογίζεται για τη νέα σεζόν ή αν θα πωληθεί. Το γεγονός ότι η ΑΕΚ εξετάζει το ενδεχόμενο μετεγγραφής του Λευτέρη Μποχωρίδη (αν καταβληθεί το σχετικό buy out στον Άρη μέχρι τις 15 Ιουλίου) ίσως κάτι να δείχνει για τις προθέσεις της διοίκησης, αλλά και για τα «θέλω» του ίδιου του αθλητή.

Ο ίδιος, πάντως, δεν έχει κάνει ακόμα κάποια σχετική συζήτηση για την σεζόν 2019-20 και γνωρίζει πως συνεχίζει κανονικά στην «Βασίλισσα» για ένα χρόνο ακόμα, δηλαδή μέχρι τη λήξη του συμβολαίου του. Βέβαια, πριν από λίγο καιρό έγινε κουβέντα μεταξύ των δύο πλευρών για επέκταση της συνεργασίας τους για τα επόμενα έτη, αλλά παρουσιάστηκε διαφορά στο οικονομικό κομμάτι.

Από την άλλη, το buy out του (περί τα 400.000€) μπορεί να δώσει οικονομική «ανάσα» στην ΑΕΚ, εφόσον βρεθεί μια ομάδα που θα το καταβάλλει στους «κιτρινόμαυρους» για να τον αποκτήσει.

Η αγωνιστική του εκτόξευση δεν έχει περάσει απαρατήρητη από άλλες ελληνικές κι ευρωπαϊκές ομάδες και η πλευρά του παίκτη δεν «κλείνει» την πόρτα σε τίποτα, ενώ επιθυμεί κάποια στιγμή να κάνει και το βήμα παραπάνω (Euroleague), και θα εξετάσει οποιαδήποτε σοβαρή πρόταση έχει στα χέρια του. Μέχρι τότε, όμως, δεν φαίνεται διατεθειμένος να αποχωριστεί την ομάδα, με την οποία ουσιαστικά αναδείχθηκε.

Το ερώτημα είναι ένα: τι πρέπει να κάνει η ΑΕΚ; Να τον δώσει, ώστε να πάρει πίσω ένα οικονομικό αντάλλαγμα ή να τον κρατήσει και να «χτίσει» γύρω του;

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου στοχεύει στη δημιουργία ενός δυνατού ελληνικού κορμού, κάτι το οποίο έχει τονίσει από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε τον «κιτρινόμαυρο» πάγκο. Ο Λαρεντζάκης μπορεί να έχει αναμφίβολα μια θέση στην ομάδα, καθώς την γνωρίζει... απ' έξω κι ανακατωτά.

Μπορεί η συμπεριφορά του κάποιες φορές να παρεξηγείται, αλλά ο Λαρεντζάκης έχει δείξει ότι την... πονάει τη φανέλα και το «λέει» η καρδιά του σε κρίσιμες στιγμές. Άλλωστε, αποτελεί κι ένα από τα αγαπημένα παιδιά της «κιτρινόμαυρης» κερκίδας, την οποία φροντίζει να ξεσηκώνει με την «τρέλα» που κουβαλάει.

Ο μεγαλύτερος «γρίφος» του φετινού καλοκαιριού για την ΑΕΚ αναμένεται να λυθεί σύντομα, ενώ την ίδια στιγμή τα πάντα είναι και στο χέρι του προέδρου, Μάκη Αγγελόπουλου, ο οποίος, μαζί με τον προπονητή, θα αποφασίσουν ποιο θα είναι το καλό για το «χτίσιμο» της ομάδας. Σε κάθε περίπτωση, και οι δυο μεριές θα είναι ωφελημένες, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα