Παπαθεοδώρου: «Στην ΑΕΚ με ιντριγκάρει η προοπτική κατάκτησης τίτλων»

Παπαθεοδώρου: «Στην ΑΕΚ με ιντριγκάρει η προοπτική κατάκτησης τίτλων»

Gazzetta team
Παπαθεοδώρου: «Στην ΑΕΚ με ιντριγκάρει η προοπτική κατάκτησης τίτλων»

bet365

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου μίλησε για το νέο ξεκίνημα του στην ΑΕΚ, στάθηκε στην επιλογή του να την αναλάβει, ενώ ξεχώρισε το στοιχείο που έλειψε φέτος από τη «Βασίλισσα».

Συνέντευξη στη Real News παραχώρησε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου και μίλησε για τον νέο σταθμό της καριέρας του, την ΑΕΚ, ενώ στάθηκε στο στοιχείο που έλειπε από τη Βασίλισσα φέτος.

-Ήταν εύκολη απόφαση να... κατηφορίσετε στην Αθήνα;

«Από τη στιγμή που τελείωσε το συμβόλαιο μου και είχα δώσει το 100% του είναι μου στον ΠΑΟΚ, ήμουν ελεύθερος να διαλέξω τι θα κάνω στη συνέχεια. Θα έλεγα πως η πρόταση της ΑΕΚ που ήρθε γρήγορα υπήρξε τιμητική για μένα και, ναι, ήταν μια εύκολη επιλογή, αφού ήρθα σε μια ομάδα οργανωμένη, φιλόδοξη, που ταιριάζει απολύτως με την ιδιοσυγκρασία μου».

-Σας ζήτησαν από τον ΠΑΟΚ να μείνετε;

»Όχι, δεν είχα πρόταση».

-Αν είχατε, θα την σκεφτόσασταν;

»Αν γινόταν εγκαίρως, θα το σκεφτόμουν. Δούλεψα πολύ εκεί, έδωσα και πήρα πράγματα και δεν μ' αρέσει ν αλλάζω συχνά περιβάλλον. Προχωράμε».

-Τι σας κέντρισε πιο πολύ στην ΑΕΚ;

«Θα έλεγα ότι κυρίως με ιντριγκάρουν η προοπτική κατάκτησης τίτλων και μαζί η δημιουργία μιας γερής βάσης. Θέλουμε μια ομάδα που θα παλεύει κάθε χρόνο να διεκδικεί τίτλους, είναι ξεκάθαρο αυτό. Πρόκειται βεβαίως για κάτι που απαιτεί χρόνο, υπομονή και που ζητά την στήριξη όλων γύρω της».

-Σε κάθε μεγάλη ομάδα υπάρχει πίεση και ανυπομονησία για το αποτέλεσμα.

»Το γνωρίζω και είμαι έτοιμος γι' αυτό, να προσπαθήσουμε να διαχειριστούμε όσο καλύτερα γίνεται την υπομονή με την προσμονή για το αποτέλεσμα που κυνηγάμε. Θεωρώ ότι με σκληρή δουλειά, όραμα και κοινή προσπάθεια, θα είμαστε έτοιμοι όταν πρέπει».

- Τι πιστεύετε ότι της έλειψε φέτος;

»Νομίζω ότι στο κομμάτι της δημιουργίας υπήρξε ένα θέμα. Αντιθέτως, η άμυνα πήρε καλό βαθμό, όπως και η πείρα πολλών παικτών που βοήθησαν σημαντικά. Από εκεί και πέρα, εκτιμώ πως πρέπει να δουλέψουμε στα ποσοστά ευστοχίας και γενικότερα να εξελίξουμε τον επιθετικό τομέα. Επιπλέον, στο "πέντε εναντίον πέντε" έλειψαν οι προσωπικότητες και εν τέλει οι λύσεις που θα έδιναν τη νίκη στα μεγάλα παιχνίδια. Ωστόσο υπάρχει χρόνος και διάθεση για να φτιάξουμε την εικόνα που θέλουμε, την ομάδα που ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί ονειρευόμαστε».

-Παρά την αναγέννηση του συλλόγου τα τελευταία χρόνια, ο κόσμος επιμένει να του γυρίζει την πλάτη.

«Είναι κάτι που το σκεφτόμαστε όλοι αυτό. Ίσως να έχουν παίξει τον ρόλο τους η συγκυρία με την οικονομική κατάσταση στη χώρα σε συνδυασμό με το ότι ποτέ το Ολυμπιακό στάδιο δεν ήταν αυτό που λέμε "έδρα". Θέλω να πιστεύω ότι η νέα προσπάθεια, με την καινούργια φιλοσοφία και θεμέλιο λίθο το ελληνικό στοιχείο, μαζί με την ποθητή μετακόμιση στο νέο μας σπίτι στα Λιόσια, θα αλλάξει την κατάσταση προς το καλύτερο».

-Σας πτόησε, αλήθεια, η αντίδραση της "Ορίτζιναλ" μετά από την ανακοίνωση της πρόσληψής σας;

«Δεν με πτόησε, με προβλημάτισε ως σκεπτικό. Από τη στιγμή όμως που ήθελα πολύ να εργαστώ στην ΑΕΚ και η διοίκηση της μου έδειξε εμπιστοσύνη από την πρώτη στιγμή, συν την πλήρη κάλυψη που μου παρείχε ο πρόεδρος, νομίζω ότι όλα θα πάνε καλά και πλέον δεν υπάρχει θέμα».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα