Ολυμπιακός: Η ησυχία έφερε... ανησυχία

Ολυμπιακός: Η ησυχία έφερε... ανησυχία

Ολυμπιακός: Η ησυχία έφερε... ανησυχία
Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γράφει για την ανησυχία του κόσμου λόγω της ελάχιστης κινητικότητας του Ολυμπιακού ως προς τον σχεδιασμό του ρόστερ.

Εδώ και αρκετές μέρες επικρατεί μία απόλυτη ησυχία στον Ολυμπιακό. Αν εξαιρέσει κανείς την επικοινωνία που υπήρξε με τον Μπράντον Πολ τις τελευταίες ώρες, οι Πειραιώτες προβλημάτιζαν με την μεταγραφική συμπεριφορά τους.

Αρχικά να ξεκαθαρίσω πως είναι αναφαίρετο δικαίωμά τους να λειτουργούν όπως επιθυμούν στα θέματα της ομάδας. Κανείς δεν μπορεί να τους κατηγορήσει για αδιαφορία, αλλά η αλήθεια είναι πως και στο προηγούμενο blog ανέφερα την καθυστέρηση την οποία παρατηρούσα.

Η ησυχία αυτή έφερε... ανησυχία στον κόσμο ο οποίος με εξαίρεση την επίσημη πρόταση προς τον Κώστα Σλούκα, δεν είχε λόγο να χαρεί. Ακόμη κι ο «σε καλό δρόμο» Τζέρεμι Έβανς, δεν έχει απαντήσει μέχρι πότε θα περιμένει το NBA.

Σίγουρα οι «ερυθρόλευκοι» περιμένουν την απόφαση του ΑΣΕΑΔ (ειδικά για θέματα διαρκείας κλπ), από την άλλη όμως οι ίδιοι τονίζουν πως η ομάδα θα χτιστεί με γνώμονα να πρωταγωνιστήσει στην Euroleague. Συνεπώς το ΑΣΕΑΔ είναι ένα «αγκάθι», αλλά δεν είναι τόσο μεγάλο ως προς τον σχεδιασμό του ρόστερ.

Εκτός αν δε γνωρίζουμε κάτι το οποίο γνωρίζουν στην ομάδα. Πιθανό.

Κανένας Ελληνας παίκτης δεν έχει κληθεί να κουβεντιάσει είτε για ανανέωση, είτε για διακοπή, είτε για αναπροσαρμογή συμβολαίου.

Ακόμη κι η αποχώρηση του Σταυρόπουλου, συνδέθηκε με άσχημο τρόπο στο μυαλό του κόσμου.

Βρίσκω απόλυτα φυσιολογική την ανησυχία του κόσμου, από την άλλη όμως το ότι δε μαθαίνουμε δε σημαίνει πως δεν υπάρχει κιόλας.

Μπορώ να διαβεβαιώσω πως η επικοινωνία με τον Μπλατ είναι καθημερινή και όχι μία φορά τη μέρα. Δε συζητάνε για τον καιρό. Για παίκτες προφανώς συζητούν.

Προσωπικά κι εγώ θεωρώ πως με την ομάδα να έχει τελειώσει τις υποχρεώσεις της νωρίτερα από ποτέ, ίσως θα έπρεπε να είχε προχωρήσει 1-2 υποθέσεις.

Κατανοώ το χρόνο που χρειάστηκε η υπόθεση του Σλούκα, αλλά έληξε. Το γεγονός ότι ο Ελληνας γκαρντ καθυστερεί να απαντήσει στη Φενέρμπαχτσε, δε νομίζω πως έχει να κάνει με τον Ολυμπιακό. Μακάρι να είχε, αλλά...

Η επόμενη εβδομάδα πάντως αναγκαστικά και μη, θα έχει δράση. Οι καταληκτικές ημερομηνίες σε συμβόλαια παικτών όπως του Μπόγρη, του Αγραβάνη, του ΛεΝτέι φτάνουν.

Σίγουρα θα έχει και μία ανακοίνωση νωρίς την επόμενη εβδομάδα, ελπίζουμε να υπάρξει και δεύτερη, γιατί όχι και τρίτη.

ΥΓ: Γιατί παλεύουν οι ομάδες να μείνουν στην Basket League αφού πουλώντας το ΑΦΜ τους ουσιαστικά δείχνουν πως δε θέλουν. Η Κύμη κι ο Χολαργός δεν ψήφισαν υπέρ των 16 ομάδων; Αλλες ήταν; Στον ΕΣΑΚΕ έκαναν συμβούλιο και δεν πήγαν Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και Χολαργός. 4/14 δηλαδή απουσίασαν. Τους άρεσε;

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Κωνσταντίνος Μελάγιες

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γεννήθηκε το 1977 και από μικρή ηλικία ερωτεύτηκε το μπάσκετ το οποίο υπηρέτησε ως παίκτης, ως προπονητής (για λίγο) και πλέον ως δημοσιογράφος. Ασχολείται με το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού από το 2002 και είναι ερωτευμένος με τη δουλειά του όπως ήταν ακριβώς και την πρώτη μέρα που ασχολήθηκε με αυτή.

Πέραν του μπάσκετ του αρέσει να βλέπει (και να παίζει) τένις, μπιλιάρδο και ποδόσφαιρο. Τα τελευταία χρόνια δεν έχει την άρνηση για το ΝΒΑ που είχε πιο παλιά, αλλά σαν την Euroleague... δεν έχει.