ΕΣΑΚΕ: Τα σπουδαία μετά από το ΑΣΕΑΔ και την απόφαση για τον Ολυμπιακό

ΕΣΑΚΕ: Τα σπουδαία μετά από το ΑΣΕΑΔ και την απόφαση για τον Ολυμπιακό
Στη σημερινή συνεδρίαση του ΕΣΑΚΕ που πραγματοποιήθηκε δίχως τους Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και Χολαργό τέθηκε επί τάπητος το ζήτημα των τηλεοπτικών ενώ θα πραγματοποιηθεί νέο Δ.Σ. έπειτα από την απόφαση του ΑΣΕΑΔ για τις προσφυγές των «ερυθρόλευκων».

Η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος συνεδρίασε σήμερα (25/6) χωρίς τους εκπροσώπους των «αιωνίων» και της ΚΑΕ Χολαργός που έχει ενημερώσει επισήμως ότι συζητάει το ενδεχόμενο της παραχώρησης της θέσης στην Basket League.

Αρχικώς, έγινε η παρουσίαση στις ομάδες από την εταιρεία Deloitte σε ό,τι αφορά την κατανομή των τηλεοπτικών που είχε ζητήσει η ειδική επιτροπή του πρωταθλήματος.

Αναφορικά στο κομμάτι που αφορά το ΑΣΕΑΔ και τις προσφυγές του Ολυμπιακού που εκκρεμούν, η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος θα περιμένει την απόφαση του Ανώτατου Συμβουλίου Επίλυσης Αθλητικών Διαφορών κι εν συνεχεία θα οριστεί νέο Δ.Σ. πριν από το προγραμματισμένο για τα μέσα Ιουλίου.

Σε ό,τι αφορά το κομμάτι της ενδεχόμενης αναδιάρθρωσης, το συγκεκριμένο ζήτημα πάει πίσω με τη λογική ότι εξαρτάται πλέον από τη νέα κυβέρνηση ενώ σε κάθε περίπτωση, τονίζεται με νόημα πως υπάρχει βούληση από όλες τις ομάδες ώστε να μην παίξει κανείς ρόλο κομπάρσου τη νέα σεζόν.

Ακολούθως ο ΕΣΑΚΕ εξέδωσε σχετική ανακοίνωση

Στην σημερινή (25/6) συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ:

* Παρουσιάστηκε στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου η Μελέτη της εταιρείας Deloitte για την κατανομή του οικονομικού ανταλλάγματος από την παραχώρηση των δικαιωμάτων τηλεοπτικής μετάδοσης των αγώνων του Πρωταθλήματος και αποφασίστηκε η έγκριση του τρόπου κατανομής να πραγματοποιηθεί σε επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ.

* Αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί την Τρίτη 9 Ιουλίου συνάντηση των νομικών επιτελείων των ΚΑΕ με την νομική υπηρεσία του ΕΣΑΚΕ για την τροποποίηση των Κανονισμών του Πρωταθλήματος της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

* Λήφθηκε, επίσης, απόφαση για σύγκληση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μελών του ΕΣΑΚΕ για τις 15 Ιουλίου και σε περίπτωση έλλειψης απαρτίας για τις 23/7.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα