Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Μπέντιλ υπό... προϋποθέσεις, δύσκολα ο Ντένμον

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Μπέντιλ υπό... προϋποθέσεις, δύσκολα ο Ντένμον

Γιώργος Κούβαρης
Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Μπέντιλ υπό... προϋποθέσεις, δύσκολα ο Ντένμον

bet365

Ο Αργύρης Πεδουλάκης σηκώνει μανίκια στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ και ξεκινάει τον σχεδιασμό της ομάδας ενόψει της νέας χρονιάς, με το όνομα του Μπεν Μπέντιλ να υπάρχει στη λίστα του για να πλαισιώσει τη γραμμή της front line. Τι γίνεται με τον Ντένμον.

Το μεσημέρι της Δευτέρας (24/6) η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ανακοίνωσε και επίσημα την πρόσληψη του Αργύρη Πεδουλάκη για τα επόμενα δύο χρόνια και όπως ήταν λογικό άρχισαν να «πέφτουν» στο τραπέζι και τα πρώτα ονόματα όσον αφορά τη νέα σεζόν.

Ένα από αυτά είναι και του Μπεν Μπέντιλ, τον οποίο γνωρίζει καλά ο «Αρτζι» αφού ήταν εκείνος που τον έφερε στο Περιστέρι και εμπιστεύτηκε από την πρώτη στιγμή. Ο Αμερικανός φόργουορντ/σέντερ (24χρ., 2.05μ.) ο οποίος είχε επιλεγεί και στο draft του ΝΒΑ το 2016 από τους Μπόστον Σέλτικς βρίσκεται στη λίστα του 55χρονου προπονητή προκειμένου να «γεμίσει» τη front line της ομάδας. Βέβαια αυτό θα γίνει υπό... προϋποθέσεις.

Αυτή τη στιγμή οι μόνοι «σίγουροι» που δεσμεύονται με συμβόλαιο και αγωνίζονται στις δύο θέσεις των ψηλών είναι οι Γιώργος Παπαγιάννης και Ντίνος Μήτογλου. Τόσο ο Ντεσόν Τόμας όσο οι Τζέιμς Γκιστ, Ίαν Βουγιούκας δεν έχουν συμβόλαιο και πολλά θα εξαρτηθούν από τις προθέσεις του Αργύρη Πεδουλάκη όσον αφορά το μέλλον τους.

Μέχρι στιγμής εκείνος που έχει συμφωνήσει, έχει υπογράψει και το μόνο που απομένει είναι η ανακοίνωση, είναι ο Τζέικομπ Ουάιλι. Αυτό σημαίνει ότι παρελθόν θα πρέπει να θεωρείται από τους «πράσινους» ο Τζέιμς Γκιστ, παρά το γεγονός ότι ο Πεδουλάκης ήταν εκείνος που τον είχε φέρει στην ομάδα τον Δεκέμβριο του 2012. Ουσιαστικά ο Ουάιλι είναι ο αντί-Γκιστ.

Με την απόκτηση του Αμερικανού (όταν φυσικά οριστικοποιηθεί και ανακοινωθεί) οι «πράσινοι» θα έχουν τρεις παίκτες στους «ψηλούς» και ουσιαστικά θα χρειάζονται άλλους δύο και σε ένα ακραίο σενάριο ίσως και άλλους τρεις. Ο ένας από αυτούς θέλουν να είναι ο Ντεσόν Τόμας, στον οποίο έχει κατατεθεί πρόταση και δεν αποκλείεται μέσα στην ημέρα να υπάρξουν και οι οριστικές εξελίξεις ώστε να δρομολογηθούν οι υπόλοιπες κινήσεις της ομάδας. Από εκεί και πέρα και ανάλογα με την απόφαση του Τόμας θα φανεί κατά πόσο θα κινηθεί ο Παναθηναϊκός για τον Μπεντίλ. Δηλαδή κατά πόσο θα μπορεί να ταιριάξει δίπλα στον Τόμας ή αν θα ψάξει παίκτη με διαφορετικά χαρακτηριστικά και αν είναι σε θέση να «κουμπώσει» με τον παίκτη του Περιστερίου.

Φυσικά γίνονται και δεύτερες σκέψεις για τον Μπέντιλ και αυτό διότι δεν έχει περάσει από... εξετάσεις όσον αφορά ομάδα υψηλού επιπέδου. Κατά πόσο μπορεί άμεσα να σταθεί στο «πράσινο» ρόστερ ή αν χρειάζεται έναν ακόμα χρόνο σε άλλη ομάδα (σ.σ. το Περιστέρι θα παίζει Ευρώπη του χρόνου) και στη συνέχεια να γίνει κίνηση για την απόκτησή του. Από εκεί και πέρα ερωτηματικό αποτελεί ο Ίαν Βουγιούκας, ο οποίος ωστόσο πολύ δύσκολα θα συνεχίσει στον Παναθηναϊκό. Αντίθετα σε περίπτωση που είχε παραμείνει ο Ρικ Πιτίνο ήταν βέβαιο ότι ο έμπειρος σέντερ θα συνέχιζε στους «πράσινους».

Στο μεταξύ, τα ξημερώματα της Τρίτης (25/6) οι Μίσκο Ραζνάτοβιτς και Μάρκους Ντένμον διέψευδαν την ανακοίνωση του Παναθηναϊκού για συμφωνία δύο χρόνων, κάτι που γέννησε πολλά ερωτηματικά. Εντός της ημέρας αναμένεται επαφή των «πρασίνων» με τη πλευρά του παίκτη, αν και μετά από αυτήν την στάση θεωρείται πολύ δύσκολο να αγωνιστεί τη νέα σεζόν στον Παναθηναϊκό.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα