Έρχεται… ντόμινο προπονητών στην Basketleague

Έρχεται… ντόμινο προπονητών στην Basketleague

bet365

Ο Ιούνιος είναι ο μήνας των προπονητών στην Basketleague. Στο ντόμινο που θα ακολουθήσει, πρώτη κίνηση ήταν η αποχώρηση του Αργύρη Πεδουλάκη από το Περιστέρι. Ο Γιάννης Καστρίτης έχει στα χέρια του ενδιαφέρον από τον Ηρακλή, ποιο μπορεί να είναι το μέλλον του Κώστα Μέξα κι αν σχετίζεται με τον Άρη...

Αν ο «Άρτζι» παρέμενε στην ομάδα των δυτικών προαστίων, τότε η τελευταία δεν θα έμπαινε σε διαδικασία αναζήτησης προπονητή. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τρία ονόματα βρίσκονται στην κορυφή της λίστας. Ηλίας Ζούρος, Άρης Λυκογιάννης και Γιάννης Καστρίτης. Ο Λυκογιάννης ολοκλήρωσε τη συνεργασία του με τον Χολαργό και φυσικά στην κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η αθηναϊκή ομάδα, δεν τίθεται κανένα θέμα συνεργασίας. Πληροφορίες του gazzetta.gr αναφέρουν ότι μέχρι πρότινος υπήρχε ένα ανοιχτό παράθυρο για το εξωτερικό καθώς βρέθηκε σε συζητήσεις με τη ρωσική Ενισέι. Αυτές δεν προχώρησαν.

Πάμε στον Γιάννη Καστρίτη. Τυπικά, το κεφάλαιο «Άρης» δεν έχει κλείσει. Εντός των επόμενων ωρών αναμένεται να συζητήσει με τον ιδιοκτήτη της ΚΑΕ, Δημήτρη Γουλιέλμο. Για τουλάχιστον έναν μήνα οι δύο άνδρες δεν είχαν την παραμικρή επαφή. Χθες (23/6) ο ομοσπονδιακός τεχνικός επικοινώνησε με τον μεγαλομέτοχο και του ζήτησε ξεκάθαρες απαντήσεις. Στην πραγματικότητα, πολύ λογικά και λειτουργώντας επαγγελματικά, ο Γιάννης Καστρίτης θέλει να δει αν υπάρχει σχέδιο στον Άρη. Πληροφορίες του gazzetta.gr αναφέρουν ότι εκτός της περίπτωση του Περιστερίου αλλά και μιας ομάδας από το εξωτερικό, άνθρωπος του Ηρακλή επικοινώνησε με τον ατζέντη του 37χρονου προπονητή για να βολιδοσκοπήσει τις προθέσεις του.

Κι αυτό γιατί το ζήτημα παραμονής του Κώστα Μέξα στον Ηρακλή παραμένει στον αέρα. Στην τελευταία συνάντηση του Κερκυραίου τεχνικού με τον ιδιοκτήτη του Ηρακλή, Θόδωρου Δρακόπουλου, διαπιστώθηκε ότι δεν έχει ξεπεραστεί διαφωνία που αφορά το αγωνιστικό κομμάτι. Αν διατηρηθεί, δεν αποκλείεται ο Ηρακλής να κινηθεί με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα για να συνεργαστεί με τον Γιάννη Καστρίτη.

Και μένει ο Άρης. Παρά τα δημοσιεύματα που θέλουν τον Άρη Λυκογιάννη να περιμένει την ομάδα της Θεσσαλονίκης, ο έμπειρος τεχνικός δεν έχει την παραμικρή πρόθεση να εμπλακεί σε μια προβληματική κατάσταση, πολλώ δε μάλλον στην περίπτωση που διατηρηθεί η ποινή τιμωρίας μεταγραφών. Λόγω του τελευταίου αλλά και του γενικού τρόπου λειτουργίας των «κίτρινων», πολλοί προπονητές είναι επιφυλακτικοί. Οι υποψήφιοι για τον πάγκο του Άρη θα προκύψουν από αυτούς που θα παραμείνουν στην αγορά μετά τις επιλογές των Περιστερίου, Ηρακλή. Μέσα σ’ αυτούς μπορεί να είναι και ο Κώστας Μέξας, εφόσον αποδεσμευτεί από τους «κυανόλευκους».

Υπάρχει δηλαδή και το σενάριο, έστω την ύστατη στιγμή, να βρεθεί η χρυσή τομή μεταξύ Άρη-Καστρίτη και Ηρακλή-Μέξα, αλλά στην παρούσα στιγμή, οι πιθανότητες δεν είναι υπέρ αυτού του ενδεχομένου.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα