ΑΕΚ: Τέλος ο Μπάνκι, ο επόμενος προπονητής θα λέγεται Ηλίας...

ΑΕΚ: Τέλος ο Μπάνκι, ο επόμενος προπονητής θα λέγεται Ηλίας...

ΑΕΚ: Τέλος ο Μπάνκι, ο επόμενος προπονητής θα λέγεται Ηλίας...

bet365

Ο Λούκα Μπάνκι θα αποτελέσει παρελθόν από την ΑΕΚ και σύμφωνα με πληροφορίες του gazzetta.gr στην εξίσωση για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας έχει μπει ο Παπαθεοδώρου, που άρεσε από πέρυσι, και ο Καντζούρης, που κέρδισε πολλούς πόντους φέτος.

Μετά την τροπή που πήρε η αγωνιστική χρονιά για την ΑΕΚ, η οποία δεν πέτυχε κάποιον από τους στόχους της (Κύπελλο, BCL, Πρωτάθλημα), θεωρείται δεδομένο πως ο Λούκα Μπάνκι θα αποχωρήσει από την ομάδα.

Ο Ιταλός κόουτς θα συναντηθεί με τον Μάκη Αγγελόπουλο και μέλη της διοίκησης, θα συζητήσουν για όλα όσα έγιναν τη φετινή σεζόν και θα χωρίσουν τους δρόμους τους κοινή συναινέσει.

Συνεπώς, πρώτο μέλημα για την ομάδα αποτελεί ο άνθρωπος που θα αναλάβει την τεχνική ηγεσία των «κιτρινόμαυρων», ώστε να πάρει σειρά ο μεταγραφικός σχεδιασμός.

Το όνομα του Ηλία Παπαθεοδώρου έπεσε πρώτο στη λίστα, καθώς αποτελούσε στόχο της ομάδας από πέρυσι, αλλά ο ίδιος δεσμευόταν με συμβόλαιό στον ΠΑΟΚ.

Η εξαιρετική δουλειά που έκανε στον «Δικέφαλο του Βορρά», ειδικά φέτος με τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπισαν οι Θεσσαλονικείς, άφησαν πολύ καλή εικόνα για εκείνον.

Οι δύο πλευρές έχουν κάνει ήδη κάποιες κουβέντες και υπάρχει αμοιβαία διάθεση για συνεργασία, ενώ ο Έλληνας κόουτς έχει δεχθεί κρούση και από την Λοκομοτίβ Κουμπάν, αλλά και από ομάδα του Ισραήλ.

Στο προσκήνιο, όμως, και σε αρκετά προχωρημένο βαθμό, έχει μπει ακόμα ένας... Ηλίας, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του gazzetta.gr, σημαντικές πιθανότητες να αναλάβει τα «ηνία» του πάγκου έχει και ο συνεργάτης του Λούκα Μπάνκι, Ηλίας Καντζούρης.



Ο 45χρονος προπονητής κέρδισε αρκετούς πόντους με την παρουσία του και τη δουλειά του φέτος στους «κιτρινόμαυρους» και αρκετοί από την ομάδα πιστεύουν πως ήρθε η ώρα να πάρει την ευκαιρία του ως head coach.

Ο Καντζούρης ξεκίνησε την καριέρα του από τον Απόλλωνα Πάτρας (2000-01) κι έκτοτε έχει δουλέψει ως βοηθός σε οκτώ ομάδες, ενώ έχει «ψηθεί» στο υψηλότερο επίπεδο, δηλαδή στην Euroleague, με Ζαλγκίρις (2011-12), Ούνικς Καζάν (2013-14) και Μπάμπεργκ (2014-18). Μάλιστα, βρέθηκε για λίγο και πρώτος προπονητής στην γερμανική ομάδα, μετά την αποχώρηση του Αντρέα Τρινκιέρι, με τον οποίο ήταν μαζί και στην Εθνική Ομάδα στο Eurobasket 2013.

Η περίπτωσή του συνδέεται και με το (μακρινό προς το παρόν) ενδεχόμενο επιστροφής του Νίκου Ζήση στην ΑΕΚ, για να κλείσει την καριέρα του φορώντας την φανέλα της ομάδας, με την οποία έκανε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα στο μπάσκετ. Ο 35χρονος έμπειρος πρώην διεθνής γκαρντ συνεργάστηκε με τον Ηλία Καντζούρη, τόσο στην Ούνικς Καζάν, όσο και την Μπάμπεργκ και την Εθνική Ομάδα και τους δύο άνδρες συνδέει δυνατή φιλία κι αμοιβαία εκτίμηση. Στα συν του Καντζούρη συγκαταλέγεται και η διάθεση κι επιθυμία του να δουλέψει και να προωθήσει τους νέους και ταλαντούχους παίκτες της ΑΕΚ, κάτι που άλλωστε εναρμονίζεται πλήρως με την φιλοσοφία του Μάκη Αγγελόπουλου και των συνεργατών του.

Εξελίξεις στο θέμα του προπονητή αναμένονται τις προσεχείς ημέρες, καθώς στην ΑΕΚ θέλουν αυτή η υπόθεση να τελειώσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα