Λοτζέσκι: «Θα προτιμούσα τον Ολυμπιακό στους τελικούς...»

Γιώργος Κούβαρης
Λοτζέσκι: «Θα προτιμούσα τον Ολυμπιακό στους τελικούς...»
Ο Ματ Λοτζέσκι ήταν και πάλι από τους καλύτερους παίκτες του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ στα φετινά playoffs αλλά μιλώντας στο gazzetta.gr δεν έκρυψε το γεγονός ότι θα προτιμούσε να ήταν αντίπαλος στους τελικούς ο Ολυμπιακός...

Ελλάδα - Αρμενία με αξεπέραστο Live Στοίχημα και αμέτρητα ειδικά στοιχήματα! (21+)

Tον καλύτερο δυνατό επίλογο τη φετινή σεζόν γράφει ο Ματ Λοτζέσκι, ο οποίος μοιάζει... αναβαθμισμένος στην postseason της Basket League με αποτέλεσμα να κάνει την διαφορά σε αυτά τα παιχνίδια.

Μετά τα τρία παιχνίδια των ημιτελικών κόντρα στο Περιστέρι και τον πρώτο τελικό των φετινών playoffs, ο έμπειρος γκαρντ/φόργουορντ είναι ο δεύτερος σκόρερ των «πρασίνων» με 13,2 πόντους κατά μέσο όρο (σ.σ. όσους έχει και Ντεσόν Τόμας) μόλις 0,5 λιγότερους από τον Νικ Καλάθη (13,7π.) Το φοβερό στατιστικό του «Λότζο» είναι στα τρίποντα, αφού σε αυτά τα ματς έχει 10/16 έξω από τα 6.75 μέτρα (62,5%) αλλά και 10/14 δίποντα (71,4%). Όπερ και σημαίνει 20/30 σουτ εντός παιδιάς, με το ποσοστό του 66,7% να είναι... εξωπραγματικό!

Ο ίδιος έχει την εξήγηση για τη δική του... εκτόξευση στα φετινά playoffs, αφού όπως είπε στο gazzetta.gr «νιώθω καλά, έχω ρυθμό, παίζω περισσότερο και έτσι έχω αποκτήσει και περισσότερη αυτοπεποίθηση. Αυτό. Δεν υπάρχει κάτι άλλο». Ο Βελγοαμερικανός στάθηκε και στο πόσο... διαφορετικοί είναι οι φετινοί τελικοί αφού για πρώτη φορά μετά το 2006 δεν υπάρχει σύγκρουση «αιωνίων». Και εκείνος έχει πάρει μέρος σε πέντε σειρές Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού, έχοντας φορέσει τις φανέλες και των δύο ομάδων.

«Σίγουρα είναι τελείως διαφορετικό να διεκδικείς το πρωτάθλημα απέναντι σε μια ομάδα της EuroLeague, ειδικά από τη στιγμή που αυτή η ομάδα είναι και ο μεγάλος σου αντίπαλος. Όμως δεν είναι κάτι που μας απασχολεί αυτή τη στιγμή. Παίζουμε εναντίον του Προμηθέα και εκεί έχουμε εστιάσει την προσοχή μας. Να παίξουμε καλό μπάσκετ και στο τέλος να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα» σχολίασε χαρακτηριστικά ενώ δεν έκρυψε τη... δική του προτίμηση! «Ε, να σου πω την αλήθεια θα προτιμούσα να έπαιζα εναντίον του Ολυμπιακού στους τελικούς και ας ήταν αμφίρροπη η σειρά. Όμως έτσι έχουν τα πράγματα. Όπως σου είπα έχουμε απέναντί μας μια πολύ καλή ομάδα, κάτι που το έδειξε καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Κοιτάζουμε μπροστά στο επόμενο ματς...»

Τι ήταν εκείνο όμως που έκαμε την μεγάλη διαφορά στον πρώτο τελικό; «Δεν ξέρω πώς είναι οι παίκτες του Προμηθέα και αν είναι κουρασμένοι από την προσπάθεια που έκαναν στα ημιτελικά. Μπορώ να μιλήσω για εμάς. Ξέρουμε ότι είμαστε καλά προετοιμασμένοι και πανέτοιμοι για αυτά τα παιχνίδια. Θέλουμε να τελειώσουμε τη σειρά το συντομότερο δυνατόν και να «σκουπίσουμε» για την κατάκτηση του τίτλου. Ήταν μια περίεργη χρονιά, ειδικά στο τέλος. Καθίσαμε πολύ καιρό χωρίς επίσημο παιχνίδι και όλη την ώρα κάναμε προπονήσεις. Εδώ και ενάμιση μήνα περιμέναμε να παίξουμε και να βγάλουμε όλα αυτά που δουλεύουμε. Ελπίζω να παίξουμε και ένα καλό παιχνίδι την Τετάρτη και την Παρασκευή να τελειώσουμε το πρωτάθλημα. Είναι κάτι που πρέπει να κάνουμε. Από τη στιγμή που δεν παίζουμε με τον Ολυμπιακό οφείλουμε να παίξουμε τρία πολύ καλά ματς και να «σκουπίσουμε» τους τελικούς».

Πάντως δεν έχει στο μυαλό του την επόμενη μέρα του πρωταθλήματος και... που μπορεί να τον βρει: «Δεν ξέρω, δεν το σκέφτομαι καν. Θέλω μόνο να πάω σπίτι με το πρωτάθλημα, δεν με απασχολεί κάτι άλλο.»

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα