Πιτίνο: «Αν πω στον Δημήτρη πόσα έπαιρνα στους Σέλτικς θα πάθει καρδιακή προσβολή»

Πιτίνο: «Αν πω στον Δημήτρη πόσα έπαιρνα στους Σέλτικς θα πάθει καρδιακή προσβολή»

Πιτίνο: «Αν πω στον Δημήτρη πόσα έπαιρνα στους Σέλτικς θα πάθει καρδιακή προσβολή»

bet365

Ο Ρικ Πιτίνο ήταν και πάλι απολαυστικός και αφού αστειεύτηκε λέγοντας ότι «θα πάθει καρδιακή προσβολή ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αν του πω πόσα έπαιρνα στους Σέλτικς» υποστήριξε ότι θα προσπαθήσει να βρει τους κατάλληλους παίκτες για τον Παναθηναϊκό, είτε συνεχίσει στην ομάδα, είτε όχι.

Αρχικά ο Αμερικανός προπονητής είπε ότι «ένας τρόπος για να σε κερδίσει μια ομάδα όπως το Περιστέρι είναι να είναι εύστοχη στα τρίποντα. Στόχος μας ήταν να περιορίσουμε τους αντιπάλους μας σε αυτό το κομμάτι. Επίσης κάναμε καλό rotation. Μία από τις αγαπημένες μου ομάδες από θέμα χαρακτήρων παικτών ήταν οι Νικς του 1987. Και αυτό είναι κάτι που βλέπω και στον Παναθηναϊκό. Οι παίκτες κάνουν 27 μέρες προπόνηση σαν επαγγελματίες, δεν παίζουν ματς και βελτιώνονται, σε ένα δύσκολο κλίμα«.

Για το γεγονός ότι οι παίκτες «βουταγαν» για την κατοχή με την διαφορά στους 20 πόντους στο τέλος, ανέφερε: «Αυτό προσπαθούμε. Να κερδίζουμε κάθε κατοχή. Και ξέρουν ότι η προσπάθεια ανταμείβεται από εμένα. Παράδειγμα: Το 1996 παίζαμε με το LSU και ήταν ματς εκδίκησης αφού έναν χρόνο νωρίτερα είχαμε επιστρέψει από το -31 με 13 λεπτά για το τέλος. Όλοι έλεγαν ότι θα έπαιρναν εκδίκηση και όλες οι εφημερίδες έκαναν λόγο για τη μεγάλη ρεβάνς. Θέλω να πω ότι στη ζωή υπάρχει το τέλειο ημίχρονο και το τέλειο παιχνίδι. Αυτό το ημίχρονο ήταν πολύ κοντά στην εντέλεια. Ήταν 79-48 το ημίχρονο τότε. Τέλειο ματς δεν υπάρχει. Απλά δεν κάνεις λάθη, δεν χάνεις τα ριμπάουντ, τους αναγκάζεις σε χαμηλά ποσοστά, μοιράζεις ασίστ, κάνεις deflections. Είπα στους παίκτες ότι ήθελαν να μου τα δείνουν όλα αυτά. Δεν πετύχαμε το τέλειο παιχνίδι, αλλά έχουμε τον χαρακτηρα που δείχνει αυτήν την προσπάθεια.»

Και συνέχισε: «Όταν τελειώσει το ματς θέλεις να έχεις ευχάριστο συναίσθημα. Όμως στα 5-6 τελευταία λεπτά, με την εικόνα που είχαμε, δεν μπήκαμε στα αποδυτηρια με το ίδιο συναίσθημα. Ο κόουτς του Περιστερίου είναι προπονητής πέντε αστέρων. Ούτε τριών, ούτε τεσσάρων, αλλά πέντε αστέρων! Μάλιστα ρώτησα τον Αλβέρτη πώς ήταν ως παίκτης μιας και είχε παίξει στον Παναθηναϊκό και μου είπε ότι ήταν πολύ καλός, αλλά σε κάθε φάση ψαχνόταν για να μαλώσει! (γέλια)»

Όσο για το θέμα του συμβολαίου του και το αν θα παραμείνει; Για άλλη μια φορά αστειεύτηκε λέγοντας ότι «δεν έχω συζητησει κάτι αλλά ψάχνω 10ετές! Δεν αρκούμαι με κάτι λιγότερο. Εξαρτάται από τον Δημήτρη (σ.σ. Γιαννακόπουλο) αν θέλει να μου δώσει 10ετές. Με τους Σέλτικς είχα επτά χρόνια και θέλω να το «σπάσω»! Βέβαια αν τον ενημερώσω για τα χρήματα που έπαιρνα θα πάθει καρδιακή προσβολή! (γέλια)»

Πάντως είχε και την σοβαρή εξήγηση για το μέλλον του: «Δεν βιάζομαι. Ακόμα έχουμε παιχνίδια. Σίγουρα θέλω να βοηθήσω την ομάδα, είτε είμαι εδώ, είτε δεν είμαι εδώ. Να την βοηθήσω για το μέλλον. Όμως, επειδή ό,τι λέω εδώ γράφεται στις ΗΠΑ, ο τίτλος στη NY Post θα είναι ότι ο Πιτίνο θέλει δεκαετές συμβόλαιο και θα ζητήσει ακόμα περισσότερα λεφτά σε σχέση με αυτά που είχε πάρει στους Σέλτικς».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα