Παναθηναϊκός: Έκανε το Περιστέρι... Ολυμπιακό!

Παναθηναϊκός: Έκανε το Περιστέρι... Ολυμπιακό!

Παναθηναϊκός: Έκανε το Περιστέρι... Ολυμπιακό!

bet365

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ επέστρεψε στις αγωνιστικές του υποχρεώσεις ύστερα από 25 μέρες και ο Γιώργος Κούβαρης γράφει για την εμφατική νίκη των «πρασίνων» στο κλειστό του Περιστερίου οι οποίοι έδειξαν πιο έτοιμοι από ποτέ για το 38ο πρωτάθλημα της ιστορίας τους.

Πώς νιώθει κάποιος όταν πάει στο γήπεδο να δει μπάσκετ ύστερα από την καλοκαιρινή προετοιμασία; Που περιμένει να δει «πώς θα είναι» ο καινούργιος παίκτης και «τι μπορεί να κάνει» στο παρκέ; Ε, κάπως έτσι ένιωσα ως ρεπόρτερ του gazzetta.gr στα θέματα του μπασκετικού Παναθηναϊκού μόλις κάθισα στα δημοσιογραφικά θεωρεία στο κλειστό του Περιστερίου.

«Επιτέλους μπάσκετ» ήταν οι δύο λέξεις που ακούστηκαν στα έδρανα! Άλλωστε αν οι 25 μέρες χωρίς επίσημο ματς για εμάς του δημοσιογράφους μοιάζει με αιώνας, φανταστείτε για τους ίδιους τους παίκτες. Μάλιστα μετά το τέλος κάποιοι από αυτούς αποχωρούσαν από το γήπεδο με ένα χαμόγελο στα χείλη, σαν και αυτό ενός παιδιού που τρώει το πρώτο του παγωτό το καλοκαίρι. Και πώς να μην χαμογελούσαν. Όχι μόνο επέστρεψαν στο παρκέ, αλλά πραγματοποίησαν ολοκληρωτική εμφάνιση, όντας απόλυτα προσηλωμένοι μέσα στις τέσσερις γραμμές.

Πολλοί πίστεψαν ότι για τον λόγο του ότι ο Παναθηναϊκός είναι ομάδα ρυθμού, θα αντιμετωπίσει και πολλά προβλήματα στο πρώτο ματς μετά την τόσο μεγάλη αποχή. Ε, μετά το αναγνωριστικό πεντάλεπτο και μέχρι να «ξεμουδιάσουν» οι παίκτες, η πλάστιγγα έγειρε στην «πράσινη» πλευρά του παρκέ. Δεν ήταν μόνο το γεγονός ότι το «τριφύλλι» έφτασε σε μια εύκολη επικράτηση, αλλά σε αυτό που πρέπει και αξίζει να σταθεί κάποιος, είναι η σοβαρότητα που έδειξαν όλοι οι παίκτες. Και οι 12 που «πάτησαν» στο παρκέ. Είτε έπαιξαν 29 λεπτά όπως ο Ντεσόν Τόμας, είτε έπαιξαν τέσσερα και πέντε λεπτά όπως οι Μήτογλου και Αντετοκούνμπο.

Τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση, ο Παναθηναϊκός είχε λύσεις και «απαντήσεις» στον Πεδουλάκη. Άλλωστε το να φτάνει μια ομάδα να πραγματοποιήσει επιμέρους σκορ 28-5 απέναντι σε ένα από τα πιο σταθερά σύνολα της φετινής σεζόν, δεν το λες και λίγο. Όπως επίσης και να «απαντάει» άμεσα στο σερί των αντιπάλων της. 13-0 το Περιστέρι με αποτέλεσμα να ρίξει την διαφορά στους 8 πόντους; Αμέσως 15-1 ο Παναθηναϊκός και επαναφορά της... τάξης. Αν μη τι άλλο, είναι κάτι που δείχνει αντίδραση, χαρακτήρα και σοβαρότητα.

Τώρα θα μου πείτε... Μα με το Περιστέρι; Καλώς ή κακώς, μετά τα τελευταία γεγονότα στο ελληνικό μπάσκετ, το Περιστέρι βρίσκεται απέναντι στον Παναθηναϊκό στα φετινά playoffs. Και οι παίκτες του Πιτίνο, με τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάστηκαν στο παρκέ και το πόσο σοβαροί και συγκεντρωμένοι ήταν, έμοιαζαν να παίζουν κόντρα στον Ολυμπιακό! Ξαναλέω για να μην παρεξηγηθώ. Το Περιστέρι πρόκειται για μια άκρως ανταγωνιστική και καλοδουλεμένη ομάδα που φέρει φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του Πεδουλάκη. Όμως, η διαφορά δυναμικότητας και ποιότητας μεταξύ των δύο ομάδων είναι τεράστια και αυτό είναι κάτι που θα βγει στο παρκέ. Σε ένα ματς, μπορεί να γίνει έκπληξη, αλλά σε μια σειρά αγώνων, 9,9/10 φορές θα βγει κερδισμένος ο καλύτερος.

Τι κράτησα και υπογράμμισα στο Περιστέρι:

1) Την αυτοπεποίθηση στα μακρινά σουτ. Ο Παναθηναϊκός σούταρε με καλό ποσοστό στα τρίποντα (52% έχοντας 11/21) και απλά μένει να δούμε εάν και εφόσον θα συνεχιστεί και στα επόμενα ματς των playoffs.

2) Σταθερός Ντεσόν Τόμας: Ο Αμερικανός φόργουορντ μοιάζει με... άλλον παίκτη σε σχέση με αυτόν του πρώτου μισού της σεζόν και αποτελεί την πλέον αξιόπιστη λύση στην επίθεση. Είτε παίξει στο low post, είτε σουτάρει από μακριά. Κρατάω τα 10 ριμπάουντ, αλλά και τη φάση που κυνήγησε το επιθετικό ριμπάουντ από άστοχο σουτ και σκόραρε με χαρακτηριστική άνεση έχοντας... ακινητοποιήσει όλη την άμυνα του Περιστερίου.

3) Νικ Καλάθης: Έπαιξε με περίσσιο πάθος και έκανε τα... πάντα (19 πόντοι, 11 ασίστ, 6 ριμπάουντ) σε όλα τα μήκη και πλάτη του παρκέ. Αυτός και αν έχει ανάγκη καλά παιχνίδια μετά τα όσα... άκουσε (δικαίως και αδίκως) μετά τα playoffs της EuroLeague με τη Ρεάλ.

4) Ματ Λοτζέσκι: Ξεκούραστος, φρέσκος, έπαιξε σαν τον παλιό, καλό, Λοτζέσκι. «Λίρα εκατό» το σουτ (3/3 τρίποντα) ενώ βοήθησε σημαντικά και στην άμυνα, κυνηγώντας το κλέψιμο, ακόμα και με τη διαφορά στους 20 πόντους.

Στο προηγούμενο blog είχα γράψει ότι ο Παναθηναϊκός δύσκολα θα φτάσει στο 6-0 στα playoffs μέχρι την κατάκτηση του τίτλου. Και αυτό διότι δεν ήξερα πώς θα παρουσιαστεί μετά την αποχή των 25 ημερών. Τώρα, και ύστερα από τον τρόπο με τον οποίο αγωνίστηκαν οι «πράσινοι», μάλλον με βλέπω να κάνω κωλοτούμπα στο τέλος.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Κούβαρης
Γιώργος Κούβαρης

Τα 2/3 της ζωής του βρίσκεται στο δημοσιογραφικό «μετερίζι». Γεννημένος το 1977 στην Αθήνα, ο Γιώργος Κούβαρης έκανε τα πρώτα του βήμα στα μέσα της δεκαετίας του '90 από το πάλαι ποτέ κραταιό «Εθνοσπόρ» και συνέχισε στις εφημερίδες «Έθνος» και «Goal News» για τα επόμενα 25 χρόνια. Από το 2016 αποτελεί μέλος της οικογένειας του Gazzetta και ασχολείται με το ρεπορτάζ του μπασκετικού Παναθηναϊκού. Είναι ρετρολάγνος, λατρεύει τις δεκαετίες του '80 και του '90 σε όλα τα επίπεδα, παρακολουθεί ανελλιπώς μπάσκετ, ενώ στον ελεύθερο χρόνο του θα τον βρείτε να κάνει «strike» σε κάποια αίθουσα bowling...