Σάκοτα: «Δεν σημαίνει κάτι το πλεονέκτημα, και οι "μικροί" κράτησαν την ΑΕΚ»

Σάκοτα: «Δεν σημαίνει κάτι το πλεονέκτημα, και οι "μικροί" κράτησαν την ΑΕΚ»

bet365

Ο Ντούσαν Σάκοτα μίλησε για τη σειρά με τον Προμηθέα και στάθηκε στην αξιοποίηση των μικρότερων ηλικιακά παικτών από την ΑΕΚ, αλλά και την πρόκριση της Εθνικής Ομάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ο αρχηγός της ΑΕΚ είπε αρχικά: «Συγχαρητήρια στις τρεις υπόλοιπες ομάδες και στους συμπαίκτες μου. Έχουμε το πλεονέκτημα, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα, γιατί αν το σκεφτείς αλλιώς, θα το χάσεις με το... καλημέρα. Όλα τα παιχνίδια είναι ξεχωριστά. Πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας το πρώτο ματς με τον Προμηθέα, που είναι πολύ δύσκολος αντίπαλος, αλλά θεωρώ θα είμαστε πανέτοιμοι».

Έπειτα, συμπλήρωσε: «Η δική μου γνώμη είναι πως κάθε πρωτάθλημα έχει σαν στόχο να προωθήσει τους παίκτες της χώρας. Η ποιότητα του πρωταθλήματος προωθεί τους παίκτες. Αυτό είναι δίκοπο μαχαίρι πολλές φορές. Είναι πάντα η ίδια ιστορία. Ο καθένας αντιλαμβάνεται το πρόβλημα με διαφορετικό τρόπο. Από τη μία, η ποιότητα έχει αυξηθεί σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Το καλύτερο δείγμα μπορούμε να το δούμε στα "παράθυρα". Η Εθνική βρέθηκε σε μια δύσκολη περίοδο, παίζοντας το μέλλον της. Εάν δεν έπαιρνε πρόκριση, ο Έλληνας δεν θα έβλεπε την ομάδα του για δύο χρόνια. Αυτό δείχνει το τι έβγαλε η Ελλάδα. Αυξάνοντας την ποιότητα του πρωταθλήματος, αυξάνεται και η πίεση. Οι προπονητές κάπου εκεί χάνουν και τον αρχικό στόχο. Με την ευκαιρία θεωρώ πως ο κόουτς Μπάνκι έκανε καταπληκτική δουλειά σε μια πολύ... δύσκολη ομάδα να το πράξεις αυτό. Η ΑΕΚ έχει απίστευτη πίεση για το αποτέλεσμα και τα μικρά παιδιά της ομάδας, όπως ο Μωραΐτης, ο Τσαλμπούρης, ο Ρογκαβόπουλος, βοήθησαν πολύ την ομάδα σε μια κρίσιμη περίοδο του πρωταθλήματος. Κράτησαν την ομάδα όρθια και κάναμε σερί 10 νικών».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα