Πιτίνο: «Από την μία έχεις τον Αντετοκούνμπο κι από την άλλη ομάδα που δεν κατεβαίνει»

Πιτίνο: «Από την μία έχεις τον Αντετοκούνμπο κι από την άλλη ομάδα που δεν κατεβαίνει»
Ο Ρικ Πιτίνο έβγαλε έναν απίστευτο λόγο, όταν ρωτήθηκε για την απουσία του Ολυμπιακού από τα ημιτελικά της Basket League, δίνοντας ξανά τροφή για σκέψη.

Η ερώτηση έγινε σε όλους τους προπονητές, και όταν ήρθε η ώρα του προπονητή του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ, εκείνος απάντησε με απόλυτη ειλικρίνεια:

«Έχω διαφορετική άποψη. Οι προπονητές εδώ είναι πολύ καλοί με όλους όσοι έχω βρεθεί αντιμέτωπος και δεν το λέω για φιλοφρόνηση. Είμαι ένας... δανεικός κόουτς. Λέω στους παίκτες μου πως πρέπει να τα βρείτε με τα αστέρια στο ΝΒΑ για να έχετε επιτυχία. Είναι διασκεδαστικό να είμαι με τον Καλάθη, είναι από τις καλύτερες συνεργασίες μου.

Ο Αντετοκούνμπο έχει κάνει τόσα πολλά για το ελληνικό μπάσκετ και την δημοφιλία της Ελλάδας. Σε όλη την Αμερική τον αγαπούν για τον ελληνικό του υπόβαθρο. Είναι ταπεινός και δουλευταράς. Και μετά υπάρχει και η εικόνα που μια ομάδα δεν εμφανίζεται στο παρκέ. Αυτό σκοτώνει το ελληνικό μπάσκετ και ό,τι πρεσβεύει.

Μου έλεγαν ότι είναι μεγάλη αντιπαλότητα αυτή μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού. Δεν το πιστεύω αυτό. Δεν θεωρώ καθόλου ότι είναι μεγάλη.

Η μεγάλη αντιπαλότητα χτίζεται με το σεβασμό, να σε νικήσει η άλλη ομάδα. Στο παρκέ θέλουμε να σκοτώσουμε ο ένας τον άλλον αλλά στο τέλος έχω σεβασμό για τον Ολυμπιακό και τους παίκτες και τους πορπονητές. Όταν δεν σέβεσαι τον άλλον, τότε δεν έχεις αντιπαλότητα, αλλά αναρχία. Το φετινό ήταν αναρχία.

Δεν κατηγορώ κανέναν. Έχω σεβασμό για τον Ολυμπιακό και τον Μπλατ. Δεν μπορείς όμως να έχεις καλό μπάσκετ με ό,τι έχει συμβεί. Όλα είναι δικαιολογίες και αυτό είναι σημάδι αδυναμίας.

Πρέπει να έχεις κανόνες. Δεν μπορείς να είσαι σε παιχνίδι Ευρώπης με 20.000 κόσμου και οι 12.000 να καπνίζουν. Υπάρχουν κανόνες. Οι παίκτες μου κι εγώ πνίγομαστε από τον καπνό.

Με ενοχλούν πολλά, αλλά κατά 90% είμαι πολύ ευχαριστημένος από όσα έχω δει. Το 10% ντρέπομαι ως προπονητής.

Ελπίζω σε αλλαγές. Όλοι προπονητές εδώ είναι εξαιρετικοί! Όλοι! Η ευχή μου είναι αυτή η ανοησία να σταματήσει. Να έχει ο ένας σεβασμός για τον άλλον. Όπως και ο κόσμος μεταξύ τους. Έτσι πρέπει να είναι ο αθλητισμός. Η Ελλάδα είναι υπέροχη χώρα».

Στην αρχική του τοποθέτηση, είπε: «Είμαι από διαφορετική σχολή.Πριν δύο εβδομάδες λέγαμε πως θα ήταν Ουόριορς εναντίον των Μπακς στους τελικούς του ΝΒΑ. Αν βλέπετε κολεγιακό, θα νομίζατε ότι θα είναι το Κεντάκι στον τελικό. Αυτές οι ομάδες είναι εξαιρετικές και μπορούν να νικήσουν σε κάθε ματς. Δεν πίστευα πως το Τορόντο θα νίκαγε 4 σερί ματς τους Μπακς. Δεν πρέπει να θεωρήσουμε πως ο Παναθηναϊκός θα έχει εύκολο έργο, θα είναι λάθος. Οι παίκτες πήγαν στη Μύκονο και εγώ έκατσα σπίτι μου, γιατί είχαμε έναν εύκολο πρώτο γύρο».

Έπειτα δήλωσε: «Μπορεί να έχουμε μεγάλο μπάτζετ, αλλά προσπαθούμε να νικήσουμε σε κάθε ματς. Χαζολογούσα με τον Μπάνκι και μου έλεγε πως είναι η πρώτη φορά που χάνω τέσσερις φορές και είμαι πρώτος. Εμείς χάσαμε από τον Πεδουλάκη και προσπαθήσαμε να νικήσουμε. Ήμουν πολύ αναστατωμένος τότε. Έχω σεβασμό για τις ικανότητές τους. Κάναμε καλές προπονήσεις αυτό το διάστημα και γίναμε καλύτεροι. Έχουμε βελτιωθεί σε κάποια σημεία. Θα έχουμε πολύ καλή σειρά».

Για το αν θα έδινε το βραβείο του προπονητή της χρονιάς σε κάποιον συνάδελφό του: «Δεν μπόρεσα να καταλάβω την ερώτηση, γιατί δεν βγάζει νόημα. Οι προπονητές είναι καλοί εξαιτίας των παικτών. Η Ρεάλ είχε μεγάλο μπάτζετ. Δεν μού αρέσει να μιλάω με βάση τα λεφτά. Όπως είπα και πριν, όλοι οι προπονητές εδώ είναι σπουδαίοι. Το να πάρω το πρωτάθλημα είναι πιο σημαντικό από το να βγω προπονητής της χρονιάς. Μπορώ να μοιραστώ τα πάντα με τους συναδέλφους μου εδώ. Αν θέλουν μπορούν να έρθουν σπίτι μου στις ΗΠΑ, θα χαρώ πολύ».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα