Προμηθέας - ΠΑΟΚ 81-66: Ματς-παρωδία και 1-0 για τους Πατρινούς

Προμηθέας - ΠΑΟΚ 81-66: Ματς-παρωδία και 1-0 για τους Πατρινούς

bet365

Σε ένα ματς με παρουσία μόλις έξι επαγγελματιών παικτών από την πλευρά του ΠΑΟΚ, ο Προμηθέας επικράτησε στην Πάτρα με 81-66 κι έκανε το 1-0 στη σειρά των αγώνων.

Το παιχνίδι δεν ήταν τίποτε περισσότερο από μια προπόνηση για τους Πατρινούς αλλά και μαρτύριο για τον ΠΑΟΚ. Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου είχε στη διάθεσή του μόλις έξι επαγγελματίες παίκτες, στο τέλος έδωσε χρόνο και στους έφηβους Ιατρίδη, Τανούλη και Κόνσουλα, γενικώς η κατάσταση του Δικεφάλου προκαλεί θλίψη.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να κρύψει τις αδυναμίες του μέσα από την άμυνα ζώνης, αλλά με επτά λάθη σε μια περίοδο εκ των οποίων τα πέντε μετατράπηκαν και σε πέντε κλεψίματα για τον Προμηθέα, ήταν αδύνατο να ανταποκριθεί. Και η διαφορά φάνηκε στα τελευταία 2:30 αγωνιστικά λεπτά της πρώτης περιόδου όπου με 7-0 σερί, ο Προμηθέας πάτησε σε διαφορά δέκα πόντων (21-11) στο τέλος της περιόδου.

Οι γηπεδούχοι βρήκαν ρυθμό στην επίθεση στο δεύτερο δεκάλεπτο, αυτό μαρτυρούν εξάλλου και οι 27 πόντοι που σημείωσε σ’ αυτό το διάστημα. Για την ακρίβεια, είχαν το μακρινό σουτ κυρίως με τον Μέϊερ και λίγο πριν τα μισά της περιόδου η διαφορά έφτασε στα επίπεδα των 18 πόντων (37-19, 14:30). Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου δεν άλλαξε κάτι, καθώς στα δικά του μακρινά σουτ, ο ΠΑΟΚ δεν ήταν αποτελεσματικός (48-30 ημ.).

Η διαφορά έφτασε στα επίπεδα των 24 πόντων (56-32) μετά τη συμπλήρωση τριών λεπτών στο δεύτερο ημίχρονο. Ο ΠΑΟΚ έβγαλε αντίδραση και με επιμέρους σκορ 4-13 προσπάθησε να δημιουργήσει συνθήκες επιστροφής (60-43), αλλά η προσπάθειά του έμεινε στη μέση λόγω αδυναμίας σε ποιότητα και κυρίως σε αριθμό παικτών (65-46, 30’).

Ο ΠΑΟΚ μείωσε έως και στα επίπεδα των 15 πόντων (65-50) στις αρχές της τελευταίας περιόδου. Ο Προμηθέας αντέδρασε με καλή άμυνα και παρότι δεν ήταν συνεπής στην επίθεση, φρόντισε να… κόψει τη φόρα των φιλοξενούμενων (70-50, 33:30). Τα εναπομείναντα λεπτά είχαν διαδικαστικό χαρακτήρα…

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Γιατί ο Προμηθέας παραμένει ομάδα που λειτουργεί σε συνθήκες κανονικότητας, σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ που ξέμεινε με έξι παίκτες.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Τόνι Μέιερ έβαλε τους περισσότερους πόντους του στο σημείο όπου ο Προμηθέας απέκτησε διαφορά ασφαλείας. Ο Λάνγκστον Χολ είχε πολύ σωστή ανάγνωση παιχνιδιού.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Χρήστος Σαλούστρος έκανε ώριμο παιχνίδι κι έδωσε λύσεις εκεί που τις χρειάστηκε η ομάδα του.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Ο ΠΑΟΚ γενικώς δεν ακούμπησε σαν ομάδα παρά τη φιλότιμη και αξιοπρεπέστατη προσπάθεια των παικτών του.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Η ευστοχία του Προμηθέα στο μακρινό σουτ μετά το πρώτο δεκάλεπτο.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Ο Προμηθέας έκανε διαχείριση παιχνιδιού. Ο ΠΑΟΚ δεν έχει τίποτε να κρατήσει στην κατάσταση που βρίσκεται.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Η όμορφη συνεργασία μεταξύ Χολ-Μπράουν και το εντυπωσιακό κάρφωμα του τελευταίου στο δεύτερο δεκάλεπτο.

Τα δεκάλεπτα: 21-11, 48-30, 65-46, 81-66

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα