ΑΕΚ: Τιμάει τον Βασίλη Γκούμα στο ματς με τον Χολαργό

ΑΕΚ: Τιμάει τον Βασίλη Γκούμα στο ματς με τον Χολαργό

Gazzetta team
ΑΕΚ: Τιμάει τον Βασίλη Γκούμα στο ματς με τον Χολαργό

bet365

Πριν από το παιχνίδι με τον Χολαργό (18/5, 19:30, Cosmote Sport 4) για την πρώτη φάση των playoffs, η ΚΑΕ ΑΕΚ θα τιμήσει τον Βασίλη Γκούμα για την προσφορά του στην ομάδα!

Αναλυτικά η ανακοίνωση της «κιτρινόμαυρης» ΚΑΕ:

«Η ΑΕΚ BC βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει, ότι λίγο πριν από την έναρξη της αναμέτρησης του Σαββάτου (18/05, 19:30) της «Βασίλισσας» με το Χολαργό για την πρώτη φάση των πλέι οφ της betshop.gr Basket League θα τιμήσει τον Βασίλη Γκούμα.

Ο «Αυτοκράτορας» του ελληνικού μπάσκετ ήταν ο πρώτος σκόρερ (30 π.) στον πρώτο τίτλο της ΑΕΚ, μετά από 11 «πέτρινα χρόνια», την 17η Ιουλίου 1981, όταν η «Βασίλισσα» στέφθηκε Κυπελλούχος Ελλάδος στον Τελικό της Γλυφάδας με αντίπαλο τον Ηρακλή.

Ήταν ο πρώτος στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ, που ξεπέρασε τους 10.000 πόντους στο πρωτάθλημα (9 Δεκεμβρίου 1983, ΑΕΚ-ΒΑΟ), έως τον Φεβρουάριο του 1992. Τέσσερις φορές πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος και 8ος σκόρερ στην ιστορία της Εθνικής ομάδας των Ανδρών. Ο Βασίλης Γκούμας που αποχώρησε από το παρκέ έχοντας σημειώσει συνολικά 11.030 πόντους με τον Πανελλήνιο, την ΑΕΚ και τον Ηλυσιακό.

Υπήρξε αθλητής της Μεικτής Κόσμου και της Μεικτής Ευρώπης.

Ο Βασίλης Γκούμας συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των ιδρυτικών μελών του Συλλόγου Παλαιμάχων Αθλητών Καλαθοσφαίρισης ΑΕΚ (Σ.Π.Α.Κ. ΑΕΚ).»

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα