Θάνου: «Θα μπορούσε να είναι άρρωστος ο Καλάθης και να πάω να κάνω προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ»;

Θάνου: «Θα μπορούσε να είναι άρρωστος ο Καλάθης και να πάω να κάνω προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ»;

Gazzetta team
Θάνου: «Θα μπορούσε να είναι άρρωστος ο Καλάθης και να πάω να κάνω προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ»;

bet365

Η νομική σύμβουλος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Μαργαρίτα Θάνου, ξεκαθάρισε τους λόγους που έπρεπε να επικυρωθεί η βαθμολογία της Basket League παρά την προσφυγή της ΚΑΕ Ολυμπιακός στο ΑΣΕΑΔ.

Το Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ ολοκληρώθηκε, οι ομάδες συμφώνησαν σε ό,τι αφορά την αναδιάρθρωση της Basket League και τις αλλαγές στη διαιτησία κατόπιν διαβούλευσης με την ΕΟΚ και η νομική σύμβουλος της «πράσινης» ΚΑΕ, Μαργαρίτα Θάνου εξήγησε πως ο μόνος λόγος για να μην επικυρωθεί η βαθμολογία είναι όταν εκκρεμεί προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ για αποτέλεσμα αγώνα.

«Η προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ δεν έχει ανασταλτική δύναμη! Το ότι προσφεύγει κάποιος στο ΑΣΕΑΔ, όπως καταλαβαίνουμε όλοι, δεν μπορεί να έχει ανασταλτική δύναμη... Έτσι θα μπορούσα εγώ, για παράδειγμα, να είναι άρρωστος ο Καλάθης και να πάω να κάνω μια προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ; Είναι αθλητικός νόμος. 2725 του 99, άρθρο 126. Ο ΕΣΑΚΕ δεν είχε άλλον τρόπο παρά μόνο να επικυρώσει τη βαθμολογία. Αν ήθελε ο Ολυμπιακός να επαναληφθεί η αγωνιστική, θα έπρεπε παράλληλα με την προσφυγή να ζητήσει κι επανάληψη της αγωνιστικής. Και να το ζητούσε αυτό, που δεν το ζήτησε με την προσφυγή του, θα έπρεπε να γίνει η επικύρωση. Δεν είχε τρόπο ο ΕΣΑΚΕ να μην γίνει η επικύρωση αφού εμείς δεν προσφύγαμε στο ΑΣΕΑΔ για το -6. Δεν προσφύγαμε, είπαμε ότι εξέπνευσε η προθεσμία και τελείωσε, έπρεπε να επικυρωθεί. Δεν μπορεί να επικυρωθεί η βαθμολογία μόνο όταν εκκρεμεί προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ για αποτέλεσμα αγώνα. Εδώ δεν εκκρεμεί προσφυγή για αποτέλεσμα αγώνα. Εδώ εκκρεμεί προσφυγή στην οποία λένε να ακυρωθεί η κλήρωση στην ΚΕΔ. Αν δικαιωθεί αύριο ο Ολυμπιακός, θα βγει μια αναγνωριστική απόφαση που θα λέει ότι ήταν παράνομη η κλήρωση της ΚΕΔ. Θεωρώ νομικά ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο το ΑΣΕΑΔ».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα