Οι αποχωρήσεις των ξένων, τα συμβόλαια τους και η αναγκαία άρση του ban

Οι αποχωρήσεις των ξένων, τα συμβόλαια τους και η αναγκαία άρση του ban

Οι αποχωρήσεις των ξένων, τα συμβόλαια τους και η αναγκαία άρση του ban

bet365

Λάκι Τζόουνς και Ραμόν Χάρις έκλεισαν τον κύκλο των αποχωρήσεων από τον Άρη και τη Θεσσαλονίκη γνωρίζοντας ότι ουσιαστικά δεν υφίσταται ενδεχόμενο παραμονής τους στην ομάδα.

Τούτο έρχεται σε πλήρη αντίθεση της διάρκειας των συμβολαίων που υπέγραψαν το περασμένο καλοκαίρι όλοι οι ξένοι της φετινής ομάδας, αλλά και της βεβαιότητας όλων σχετικά με το επίπεδο ανταπόκρισής τους στις απαιτήσεις. Για την ακρίβεια, πριν από περίπου έναν χρόνο και με τη λογική του… «δεν υποκύπτω σε εκβιασμούς» σε ότι αφορά την άρση της ποινής απαγόρευσης μεταγραφών, η ΚΑΕ Άρης είχε προχωρήσει στην υπογραφή συμβολαίων διάρκειας δύο χρόνων με όλους τους ξένους. Σε όλες τις συμβάσεις συμπεριλήφθηκαν και όροι αποδέσμευσης οι οποίοι κυμαίνονται από 5.000 έως και 15.000 ευρώ. Η κάθε πλευρά έχει δηλαδή το δικαίωμα να «βγει» από το συμβόλαιο, καταβάλλοντας το ποσό αποδέσμευσης που αναγράφεται σ’ αυτό. Εκτός κι αν βρεθεί λύση σαν αυτή που δόθηκε επί της περίπτωσης του Μπορίς Νταλό όπου αποφασίστηκε η λύση του συμβολαίου και ο παίκτης συνεχίζει την καριέρα του στη Νανσί.

Στον επαγγελματικό αθλητισμό ισχύει το ρητό… «ποτέ μη λες ποτέ», είναι αλήθεια όμως ότι οι πιθανότητες διασταύρωσης των δρόμων Λάκι Τζόουνς, Ραμόν Χάρις, Γκάρι ΜακΓκι (σ. σ. είναι ο μοναδικός που παραμένει στη Θεσσαλονίκη), Μαϊκάλ Κάιζερ και Γκάρι Μπελ με τον Άρη δεν είναι αρκετές. Προφανέστατα θα εξαρτηθεί από το αν η ΚΑΕ Άρης επιστρέψει στην κανονικότητα και πετύχει την άρση ποινής απαγόρευσης μεταγραφών, κυρίως όμως, έχει να κάνει με το ύψος των συμβολαίων των παικτών για την ερχόμενη σεζόν καθώς είναι δυσανάλογα της φετινής αγωνιστικής προσφοράς τους αλλά και πολύ υψηλά για τα οικονομικά στάνταρ της ΚΑΕ. Για την ακρίβεια, το συμβόλαιο του Τζόουνς προβλέπει το ποσό των 100.000 ευρώ, «μικρότερο» κατά 10.000 ευρώ είναι αυτό του Γκάρι ΜακΓκι, ενώ το αντίστοιχο των Κάιζερ και Μπελ είναι μεταξύ 75 και 80 χιλιάδων ευρώ.

Στην τελευταία δημόσια τοποθέτησή του, ο Δημήτρης Γουλιέλμος δεν μπήκε σε λεπτομέρειες για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο και τυχόν σχέδιο επιστροφής της ομάδας σε συνθήκες (αγωνιστικής) αξιοπιστίας. Σημείωσε ότι απαιτείται ένα ποσό της τάξεως των 200.000 ευρώ για να δρομολογηθεί η άρση του ban. Σαφέστατα όμως, το διαφαινόμενο διαζύγιο με τους ξένους παίκτες της φετινής χρονιάς δείχνει ξεκάθαρα αυτή αποτελεί προαπαιτούμενο επιβίωσης καθώς πλέον ο Άρης είναι αναγκασμένος να αποκτήσει το δικαίωμα ελεύθερων μεταγραφών, δεδομένου του ότι έχει στερέψει και η δεξαμενή των διαθέσιμων επιλογών.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα