Τον κόσμο μας θα φέρουμε στα μέτρα μας, πριν να μας φέρει εκείνος στα δικά του

Τον κόσμο μας θα φέρουμε στα μέτρα μας, πριν να μας φέρει εκείνος στα δικά του

Τον κόσμο μας θα φέρουμε στα μέτρα μας, πριν να μας φέρει εκείνος στα δικά του
Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γράφει την άποψή του για όσα διαδραματίζονται στην ελληνική Α1 τις τελευταίες ώρες.

Εδώ και πολλές ώρες σκέφτομαι το «Πόρτο Ρίκο», το τραγούδι του Βασίλη Παπακωνσταντίνου. Φυσικά το σκέφτομαι για έναν στίχο του Άλκη Αλκαίου. Προς έκπληξή σας δεν αναφέρομαι στην ατάκα του Τσε Γκεβάρα «αξίζει φίλε να υπάρχεις για ένα όνειρο κι ας είναι η φωτιά του να σε κάψει».

Προτιμώ το «τον κόσμο μας θα φέρουμε στα μέτρα μας, πριν να μας φέρει εκείνος στα δικά του».

Η επανάσταση του Ολυμπιακού, διότι περί μίας μορφής επανάσταση πρόκειται, κατά του κατεστημένου του ελληνικού μπάσκετ συνεχίζεται. Προσπαθεί να φέρει τον κόσμο στα δικά του μέτρα, στα λογικά μέτρα, στα μέτρα της ισονομίας και της νομιμότητας.

Ο καθένας μπορεί να κρίνει αν είναι σωστή η λανθασμένη η «επανάστασή» τους.

Αυτό για το οποίο κανείς δε μπορεί να αμφισβητήσει ύστερα από όσα έχουν συμβεί από το μεσημέρι της Παρασκευής, είναι το γεγονός πως έχουν άπειρα «πατήματα» για να σηκώσουν μπαϊράκι.

Προσωπική μου άποψη πάντα, είναι ότι η παρουσία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στα γραφεία της ΚΕΔ κι η απόφαση της Επιτροπής να βάλει τον συγκεκριμένο διαιτητή, πρόσφερε μαζεμένα «δώρα» στον Ολυμπιακό.

Σε αυτό το σημείο να κάνω μία μικρή παρένθεση αναφέροντας δύο πράγματα. Για πολλά μπορείς να κατηγορήσεις τον ισχυρό άνδρα του Παναθηναϊκού, αλλά όχι για το πάθος που έχει με την ομάδα του. Ικανός για όλα ώστε να διαφυλάξει όσα θέλει ή όσα οραματίζεται. Σωστά; Λάθος; Θα κάνει τα πάντα.

Επίσης συμφωνώ μαζί του για το κράτος μπουρδέλο όπως το χαρακτήρισε. Δεν υπάρχει κράτος στον ελληνικό αθλητισμό και όχι μόνο. Δεν υπάρχει στους δρόμους, στα σχολεία, στα νοσοκομεία, στις δημόσιες υπηρεσίες και σε άπειρα πράγματα της καθημερινότητας μας.

Μερικώς μπουρδέλο δε γίνεται πάντως… Ή είναι μπουρδέλο ή δεν είναι. Το κράτος δεν αλλάζει ανάλογα με το συμφέρον μας.

Κλείνει η παρένθεση και επιστρέφω στα «δώρα» κατά τη δική μου άποψη.

ΤΑ «ΔΩΡΑ» ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Ο κόσμος του Ολυμπιακού είχε ξενερώσει με την αγωνιστική εικόνα της ομάδας και με όλα τα προβλήματα που παρουσιάζονταν κάθε λίγο και λιγάκι στα ενδότερα των «ερυθρόλευκων» με αποτέλεσμα το #mexritelous να έχει χάσει σε δυναμική από όταν βγήκε.

Με όσα έγιναν χθες, ο κόσμος αναζωπύρωσε στο 100% τη λαχτάρα του για αυτή την απόφαση των Αγγελόπουλων εκείνο το απόγευμα στο ΟΑΚΑ. Συσπειρώθηκε ο κόσμος γύρω από την ομάδα και αυτό μόνο καλό μπορεί να είναι για τον Ολυμπιακό.

Πάμε και στο δεύτερο «δωράκι» της χθεσινής ημέρας. Εδώ και χρόνια η ΚΕΔ λειτουργεί όπως θέλει, όποτε θέλει αναλόγως τις επιθυμίες της χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν πέραν του Γιώργου Βασιλακόπουλου στον οποίο «ανήκει».

Αυτό δεν αλλάζει. Απλά χθες επισημοποιήθηκε η κατάσταση.

Ο Γιαννακόπουλος ζήτησε από την Επιτροπή να βάλει επιτέλους τον Αναστόπουλο σε ματς των «ερυθρόλευκων», αυτή υπάκουσε και το έκανε.

Να τονίσω σε αυτό το σημείο πως φυσικά και δεν φταίει ο Γιαννακόπουλος για την παρουσία του Αναστόπουλου στο ΣΕΦ την ερχόμενη Τετάρτη. Πήγε εκεί ώστε να προασπίσει τα συμφέροντα της ομάδας του. Ο ίδιος κρίνει πως αυτά θα έρθουν με τον υποβιβασμό του αντιπάλου του.

Επιχειρηματίας είναι, θα τα έχει βάλει κάτω τα νούμερα. Τι θα χάσει, τι θα κερδίσει και θα βρίσκει κέρδος.

Δε φταίει λοιπόν κανένας «Γιαννακόπουλος» που η ΚΕΔ υπάκουσε παρά μόνο η ίδια. Απλά η επιτροπή το έκανε με τόσο οφθαλμοφανέστατο τρόπο που και κάποιος άσχετος μπήκε σε δεύτερες σκέψεις.

Αφήστε που ξέχασαν πως είχαν παραχωρήσει ΟΙ ΙΔΙΟΙ άδεια στον συγκεκριμένο διαιτητή να σφυρίξει την ερχόμενη Τετάρτη στην VTB αφού δεν τον χρειάζονταν. Για να καταλάβετε αν μία διοργάνωση θέλει τις υπηρεσίες κάποιου Ελληνα διαιτητή, οφείλει να πάρει τη σχετική άδεια από την ΚΕΔ.

Αν αυτή δεν τον χρειάζεται, του παρέχει σχετική άδεια. Αν τον χρειάζεται, του αρνείται. Για να είχε οριστεί ο Αναστόπουλος στο Κάλεβ – Ούνικς σημαίνει πως δεν τον χρειάζονταν και του είχαν χορηγήσει άδεια.

Μετά όμως η ΚΕΔ αισθάνθηκε λίγο «Εδεσσαϊκός» και άρχισε τα «ναι αλλά εμείς τους είπαμε, πως θέλαμε και τελικά αποφασίσαμε πως δε θέλουμε και αυτοί τότε είπαν εντάξει, όμως εμείς κρίναμε πως έπρεπε. Τότε αυτοί ζήτησαν να πάμε στο φεγγάρι για καφέ, αλλά εμείς είπαμε να πάμε στον Κρόνο για μακαρόνια κλπ κλπ κλπ».

ΕΝΝΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ Η ΚΕΔ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ, ΔΙΚΑΙΩΝΕ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, ΛΟΓΙΚΕΣ ΟΙ «ΠΡΑΣΙΝΕΣ» ΦΩΝΕΣ

Πάμε και στην εξαίρεση των τριών διαιτητών τις προηγούμενες εννιά αγωνιστικές. Οι «πράσινοι» έχουν δίκιο σε αυτό.

Θα βγει ο Παναθηναϊκός θα πει «δε θέλω τον Χ, τον Ψ και τον Ω» (ασχέτως αν το έκανε με τον Πουκλ για αρκετό καιρό). Θα βγει η ΑΕΚ και θα πει «εγώ δε θέλω τον Α, τον Β και τον Γ». Δε θα υπάρχουν διαιτητές μετά να σφυρίζουν.

Η ΚΕΔ εννιά αγωνιστικές άθελά της, δικαίωνε τον Ολυμπιακό για τα παράπονα που είχε.

ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε γενική είσοδο ενός ευρώ για το ματς με τον Προμηθέα. Υπάρχουν δεκάδες ερμηνείες και δεκάδες επίσης σενάρια για το τι θα συμβεί εκείνη την ημέρα.

Για να μην πάει ο νους σας στο κακό εννοώ αν θα αγωνιστεί κανονικά η ομάδα, αν θα παίξουν έφηβοι, αν θα κατέβει μία πεντάδα και θα κάνουν φάουλ ώστε να χαθεί το ματς με 0-20 μόλις μείνει ένας παίκτης και πολλά ακόμη.

Επιτρέψτε μου να μην έχω τη μαντική ικανότητα να ξέρω τι και πως το σκέφτονται οι Αγγελόπουλοι. Σίγουρα κάτι θα έχουν σκεφτεί, αλλά στο μυαλό τους δεν είμαι για να ξέρω αν ετοιμάζουν κάποια έκπληξη και ποια θα είναι αυτή.

ΥΓ: Η κλήρωση χθες ξεκίνησε ως εξής διά στόματος Κώστα Κορομηλά, «κρίναμε ότι το παιχνίδι υψηλότερης επικινδυνότητας είναι το Ολυμπιακός – Προμηθέας και ξεκινάμε από αυτό τη διαδικασία της κλήρωσης».

Στο Λαύριο – Ήφαιστος παίζεται η κατηγορία και στο Περιστέρι – ΠΑΟΚ το πλεονέκτημα της έδρας, αλλά η ΚΕΔ έκρινε πως στο Ολυμπιακός – Προμηθέας διακυβεύονται τα περισσότερα.

ΥΓ 2: Το ελληνικό μπάσκετ πεθαίνει και όπως συμβαίνει σε ανάλογες περιπτώσεις, έτσι και εδώ, δε φταίει μόνο ένας. Φταίνε πολλοί. Νοιάζεται κανείς; Και αν ναι… Τι κάνει; Πώς το δείχνει;

ΥΓ 3: Πολλές ομάδες θέλουν να αλλάξει η κατάσταση στην ελληνική διαιτησία. Το λένε. Το Δ.Σ του ΕΣΑΚΕ την Δευτέρα με τους ιδιοκτήτες των ομάδων νομίζω θα είναι καθοριστικό.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Κωνσταντίνος Μελάγιες

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γεννήθηκε το 1977 και από μικρή ηλικία ερωτεύτηκε το μπάσκετ το οποίο υπηρέτησε ως παίκτης, ως προπονητής (για λίγο) και πλέον ως δημοσιογράφος. Ασχολείται με το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού από το 2002 και είναι ερωτευμένος με τη δουλειά του όπως ήταν ακριβώς και την πρώτη μέρα που ασχολήθηκε με αυτή.

Πέραν του μπάσκετ του αρέσει να βλέπει (και να παίζει) τένις, μπιλιάρδο και ποδόσφαιρο. Τα τελευταία χρόνια δεν έχει την άρνηση για το ΝΒΑ που είχε πιο παλιά, αλλά σαν την Euroleague... δεν έχει.