Το μέλλον της ΚΑΕ Άρης φοβίζει περισσότερο από το παρόν

Το μέλλον της ΚΑΕ Άρης φοβίζει περισσότερο από το παρόν

Το μέλλον της ΚΑΕ Άρης φοβίζει περισσότερο από το παρόν

bet365

Η επιχείρηση εύρεσης χρηματοδοτών είναι αναγκαίο να στεφθεί από επιτυχία για την ΚΑΕ Άρης διότι σε διαφορετική περίπτωση φαίνεται εξαιρετικά δύσκολο να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της.

100% Επιστροφή* χρημάτων Νάπολι - Αταλάντα! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Αν έχει κάτι να περιμένει ο Άρης (σε αγωνιστικό επίπεδο) είναι να πέσει η αυλαία του Πρωταθλήματος για να καθαρογραφεί και ο τίτλος της φετινής – άκρως αποτυχημένης – χρονιάς. Μιας σεζόν η οποία περιγράφηκε με άλλες λέξεις το περασμένο φθινόπωρο, αλλά ήρθε η αγωνιστική αλήθεια για να αναδείξει την πραγματικότητα και να οδηγήσει την ομάδα σε ματς-επιβίωσης απέναντι στην Κύμη. Η χρονιά θα κλείσει όπως και η περσινή. Για δεύτερη διαδοχική σεζόν ο Άρης δεν θα λάβει μέρος στα Playoffs του Πρωταθλήματος, πράγμα (όχι απλά) λυπηρό, αλλά θλιβερό για το πρεστίζ του συλλόγου. Δείχνει όμως την αληθινή κατάστασή του.

Το παρόν δείχνει προβληματικό, αλλά αυτό που φοβίζει περισσότερο είναι το μέλλον. Η επόμενη μέρα που συνηθίζουν να λένε και οι πρωταγωνιστές. Εδώ και πολλούς μήνες, ο Δημήτρης Γουλιέλμος ακολουθεί έναν μοναχικό τρόπο διοίκησης (εξ’ ου και οι παραιτήσεις από το δ. σ.), προσπαθεί να βρει χρηματοδότες (και ταυτοχρόνως να έχουν διοικητικό ρόλο) αλλά και γιατί νιώθει και ο ίδιος πλέον ότι οι υποχρεώσεις έχουν αρχίζει να σχηματίζουν μια θηλιά στο λαιμό. Προς αυτήν την κατεύθυνση προχώρησε σε επαφές με ανθρώπους οι οποίοι είτε είχαν διοικητική ενασχόληση στο πρόσφατο παρελθόν είτε έχουν την οικονομική δυνατότητα να συνδράμουν. Κανείς από αυτούς δεν βλέπει θετικά την προοπτική ενασχόλησής του.

Στον αγώνα με την Κύμη, κάθισε στα βελούδινα του Αλεξανδρείου η κα. Έλενα Αμβροσιάδου, μία από τις σπουδαιότερες γυναίκες (παγκοσμίως) στον τομέα των hedge funds. Αυτομάτως αναπτύχθηκαν σενάρια περί ενδεχόμενου ενδιαφέροντός της δεδομένου του ότι προέρχεται από Αρειανή οικογένεια. Ο ίδιος ο κ. Γουλιέλμος ήταν κατηγορηματικός και διέψευσε κάθε επαφή (που να σχετίζεται με την ΚΑΕ Άρης), είναι γνωστό όμως ότι διατηρούν επαγγελματική συνεργασία λόγω της ιδιότητας του ιδιοκτήτη της ΚΑΕ. Αν ήταν κίνηση τακτικής ή όχι, θα φανεί στο άμεσο μέλλον.

Στην πραγματικότητα, όλοι θέλουν να πιστέψουν σ’ ένα καλό σενάριο, πολύ περισσότερο αυτοί που γνωρίζουν την οικονομική κατάσταση της ΚΑΕ. Γιατί μια ομάδα που βαδίζει στο δρόμο της ασφάλειας προφανώς και δεν επιτρέπει την κατάθεση αίτηση κατάπτωσης της εγγυητικής επιταγής. Μια ακόμη (αίτηση) κατέθεσε ο δικηγόρος Νίκος Πετράτος και αφορά χρέη της ΚΑΕ απέναντι σε παίκτες των οποίων οι οφειλές έχουν ενταχθεί στο άρθρο 99. Το ποσό που απομένει δεν είναι μεγάλο. Κι όταν υπάρχει έντονη αδυναμία ανταπόκρισης σε χαμηλά ποσά, μπορεί να φανταστεί ο καθένας τι μπορεί να ισχύει με τα μεγαλύτερα. Η ΚΑΕ έχει μείνει πολύ πίσω και στους περισσότερους διακανονισμούς που έγιναν το περασμένο καλοκαίρι με πρώην και νυν παίκτες, υπάρχουν οφειλές απέναντι στην τωρινή ομάδα (σ. σ. παίκτες και σταφ), μοιάζει αναπόφευκτη η αντίδραση όλων στο άμεσο μέλλον. Την ίδια ώρα, υπάρχει πολύ μεγάλη δυσκολία στην ανταπόκριση στις δόσεις και στο Δημόσιο.

Μέσα στην απόλυτα προβληματική κατάσταση, υπάρχει φυσικά και η περιβόητη ποινή απαγόρευση μεταγραφών. Πέρυσι, αν ο Άρης είχε τη δυνατότητα της επιλογής από μια δεξαμενή ξένων παικτών, φέτος αυτή έχει στερέψει. Έχοντας αυτό κατά νου, οι «κίτρινοι» προχώρησαν στην υπογραφή διετών συμβολαίων με τους τωρινούς ξένους παίκτες το περασμένο καλοκαίρι, ωστόσο, πώς θα στηρίξεις αθλητές οι οποίοι κουβαλούν μια αποτυχημένη χρονιά στις πλάτες του. Συν τοις άλλοις, όλα τα συμβόλαια προβλέπουν μεγαλύτερα ποσά για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο. Το καθένα μπορεί να σπάσει βέβαια με την καταβολή buy out κι αυτό το δικαίωμα το έχει τόσο η ΚΑΕ όσο και ο αθλητής.

Γι’ αυτόν τον λόγο, η άρση του ban μοιάζει με μονόδρομο αλλά για να επιτευχθεί θα πρέπει να διακανονιστούν οφειλές οι οποίοι πλησιάζουν τα 500.000 ευρώ. Μόνο που οι Βίκτορ Σανικίντζε, Τάντια Ντραγκίτσεβιτς και Ντέβιν Μαρμπλ δεν έχουν πειστεί για τις προθέσεις του Άρη, έχουν απορρίψει αρκετές από τις προτάσεις που δέχθηκαν, γιατί κανείς δεν έχει σκοπό να δεχθεί μεγάλο κούρεμα οφειλής και καταβολή σε βάθος (τουλάχιστον) διετίας. Αντιλαμβάνεται ο καθένας ότι πρόκειται για μια εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση κι αν ο Άρης δεν βρει και πάλι συμφωνίες, τότε είτε θα αναγκαστεί να εμπιστευτεί τους φετινούς ξένους με τα δεδομένα που εξηγήσαμε, είτε να δημιουργήσει μια αμιγώς ελληνική ομάδα. Σε κάθε περίπτωση, το ρίσκο θα είναι μεγάλο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα