Μπάνκι: «Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν μπαίνουν στις κληρώσεις οι τρεις διαιτητές»

Κάτια Πετροπούλου
Μπάνκι: «Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν μπαίνουν στις κληρώσεις οι τρεις διαιτητές»
Ο Λούκα Μπάνκι στάθηκε στην εξαίρεση των τριών διαιτητών που έχει ζητήσει ο Ολυμπιακός, σχολίασε την διαφορά στις βολές του ματς και μίλησε για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ.

Αρχικά είπε στη Συνέντευξη Τύπου: «Φυσικά είμαι απογοητευμένος από αυτή την ήττα. Επιθυμούσα να παίξουμε μέχρι το τέλος του αγώνα στο επίπεδο των αντιπάλων μας. Και σήμερα ήταν δύσκολο να ανταγωνιστούμε παίκτες τέτοιου επιπέδου. Προσπαθήσαμε με διάφορους τρόπους να κλείσουμε τα κενά, αλλά η διαφορά ήταν το μεγάλο αβαντάζ του Ολυμπιακού. Παρ’ όλα αυτά και στα ριμπάουντ είχαμε δύναμη να αντισταθούμε. Καταλαβαίνετε ότι ήταν δύσκολο να έχουμε πλεονέκτημα και ειδικά όταν υπάρχει τόσο μεγάλη διαφορά στις βολές.Δεν μπορώ να καταλάβω την μεγάλη διαφορά στις βολές. Σίγουρα ο Ολυμπιακός είναι ικανός να βάλει την μπάλα μέσα, αλλά κι εμείς δεν πήραμε κανένα πλεονέκτημα. Οι βολές δεν μπορεί να είναι η φωτογραφία από ότι συνέβη σήμερα. Είναι μεγάλη ανάγκη να βελτιώσουμε την εικόνα μας και κυρίως την ικανότητά μας να παίζουμε με ομάδες τέτοιου στυλ».

Για τους διαιτητές και το ότι ο Ολυμπιακός δεν θέλει π.χ. τον Αναστόπουλο και τι θα γίνει αν μια άλλη ομάδα κάνει σχετικό αίτημα για εξαίρεση διαιτητών: «Γνωρίζω την ιστορία και τι έχει γίνει. Είναι δύσκολο για μένα να δώσω μια εξήγηση σε αυτό. Δεν καταλαβαίνω το γεγονός που αυτοί οι 3 διαιτητές έχουν αποκλειστεί. Αυτό που έγινε δεν ήταν κάτι τόσο σημαντικό, ώστε να μείνουν εκτός κληρώσεων στις τελευταίες αγωνιστικές. Ξέρω ότι συμβαίνουν κι άλλα πίσω από τέτοιες αποφάσεις, αλλά δεν θα ήθελα να μιλήσω γι' αυτό. Υπάρχει κάτι για το οποίο έχουν καταδικαστεί; Αν δεν είναι τιμωρημένοι για κάτι, δεν καταλαβαίνω γιατί δεν μπαίνουν στην κλήρωση. Είναι βέβαια ειλικρινές πως ένα σημαντικό πρωτάθλημα σαν αυτό, που ζει μια σημαντική στιγμή σαν αυτή, είναι πολύ άσχημο που βλέπουμε τέτοια πράγματα. Ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός, πάει να κάνει κάτι καλό στην Ευρώπη. Πλέον, είναι σημαντικό ότι κάθε ματς παίζεται για την κατάταξη στα playoffs. Και κάτι που φαίνεται και από τα σημερινά αποτελέσματα, πως κάθε ομάδα παλεύει για να αποφύγει τον υποβιβασμό. Άρα χρειάζονται καλύτεροι διαιτητές και καλύτερες αποφάσεις. Νομίζω ότι είναι αναγκαίο να βλέπουμε τους καλύτερους διαιτητές στο παρκέ. Εγώ είδα σήμερα διαιτητές πολύ προετοιμασμένους, που ήξεραν πως να προσεγγίσουν τον αγώνα. Μόνο ένας ήταν ίσως λίγο... νέος. Δυστυχώς, είδα όμως ότι τα κριτήρια δεν ήταν ίδια. Παρόλα αυτά, ήταν καλά προετοιμασμένοι. Σήμερα ήμασταν τυχεροί για ένα τέτοιο διαιτητικό τρίο. Έγιναν παιχνίδια παντού πολύ σημαντικά και αποφασιστικά. Δεν πρέπει να έχουν δεύτερες σκέψεις οι διαιτητές».

Για την επιμονή στα τρίποντα και τον Λαρεντζάκη που δεν χρησιμοποιήθηκε στα τελευταία τρία λεπτά: «Σίγουρα ο αριθμός των τριπόντων είναι αποτέλεσμα και των επιλογών του αντιπάλου. Δεν ήταν στρατηγική μας. Όπως κάθε ομάδα, βρίσκουμε εναλλακτικές. Από την αρχή δεν είχαμε κυρίαρχους παίκτες στο ζωγραφιστό. Χάσαμε τον καλύτερο παίκτη μας στην περιφέρεια, και όταν αντιμετωπίζεις τέτοια μεγέθη και αυτή την επιθετικότητα, αναγκαστήκαμε να πάμε σε αυτά τα σουτ. Το plan b ήταν να πάρουμε κάτι περισσότερο από τις διεισδύσεις μας. Ο Λαρεντζάκης έδωσε τα πάντα κι ενέργεια, έκανε μεγάλη προσπάθεια. Φυσικά είχε και νευρικότητα. Στα τελευταία τρία λεπτά είδα ότι δεν υπήρχε μεγάλη προσπάθεια να νικήσουμε κι η αλλαγή αυτή έγινε, επειδή ουσιαστικά το παιχνίδι είχε τελειώσει. Ήθελα να τον προστατέψω, γι' αυτό τον έβγαλα. Δεν θα τον έβγαζα, αν ήμασταν 1-2 σουτ μακριά από τη νίκη, αλλά ήμασταν στο -14».

Για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ και τα σχόλια που έχει κάνει ο Ρικ Πιτίνο για το ΟΑΚΑ: «Όσον αφορά τον κόουτς Πιτίνο, θα πρέπει να ξεκινήσουμε από το τι περιμένει ο ίδιος. Αν είχατε το προνόμιο να πάτε στις ΗΠΑ και να δείτε τις υποδομές, θα καταλαβαίνατε. Ο Πιτίνο είναι ένας θρύλος, που έχει δουλέψει στα καλύτερα προγράμματα, έχει ζήσει την απόλυτη τελειότητα σε κάθε επίπεδο. Είναι πολύ σημαντικό να αντιμετωπίζω προπονητές τέτοιου επιπέδου. Δίνουν κίνητρο σε όλους, ακόμα και στη διοίκηση και μπορούν να βοηθήσουν το πρωτάθλημα και την ομοσπονδία, για να βελτιωθεί το μπάσκετ εδώ. Η κατάσταση στην ομάδα μας είναι ότι θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα δικό μας μοντέλο. Δεν έχει να κάνει τόσο με το ΟΑΚΑ. Δουλεύουμε πολύ καλά κι έχουμε γραφεία και χώρους δικούς μας εδώ και μια πολύ καλή βοήθεια από τους οπαδούς. Ο Μάκης Αγγελόπουλος είναι πιο πολύ ιδεαλιστής από πρόεδρος. Για να δώσεις ένα σταθερό μέλλον σε μια ομάδα, χρειάζεσαι ένα σπίτι. Το να μπεις σε ένα νέο περιβάλλον σημαίνει πως πρέπει να εφαρμόσεις νέες στρατηγικές. Χαίρομαι πολύ γιατί αν αυτό συμβεί, θα είναι μια τεράστια άνοδος επιπέδου και ποιότητας. Θα συνεισφέρει στην ταυτότητα της ομάδας και να δημιουργήσουμε μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στους οπαδούς και να δώσουμε έμφαση στις Ακαδημίες. Δεν πρέπει να ξεχνάμε τις θυσίες των παιδιών των Ακαδημιών, για να βρουν χώρους να κάνουν προπόνηση. Η ΑΕΚ δεν είναι μόνο σημαντική ως ομάδα, αλλά έχει σημαντικό ρόλο στην κοινωνία. Χωρίς την προϊστορία της Ακαδημίας, να μην υπήρχαν τόσα πρωταθλήματα και δεν θα είχαμε τέτοια απόδοση κάθε χρόνο. Πρέπει να δημιουργήσουμε νέους οπαδούς και να προσεγγίσετε νέους προπονητές, ένα νέο τζένεραλ μάνατζερ ή έναν δημοσιογράφο. Οι Ακαδημίες είναι η βάση της πυραμίδας και θέλουν ώθηση, που αυτή δεν έρχεται με μια νέα μεταγραφή. Από έναν άνθρωπο, όπως ο Αγγελόπουλος, όλοι περιμένουν μια νέα προοπτική κι ένα μοντέρνο μοντέλο. Στην Ιταλία συνηθίζουμε να λέμε να προσπαθείς να κάνεις ένα εργοστάσιο κι όχι μόνο να ρίχνεις λεφτά. Αυτό που έχετε να περιμένετε με τον Μάκη πρόεδρο, είναι νέα ιδανικά»

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα