Από το «μέχρι τέλους» στους «τίτλους τέλους»!

Από το «μέχρι τέλους» στους «τίτλους τέλους»!

Μιχάλης Λεάνης Μιχάλης Λεάνης
Από το «μέχρι τέλους» στους «τίτλους τέλους»!
Ο Μιχάλης Λεάνης γράφει για το «παρασκήνιο» που «νίκησε» τον Ολυμπιακό και τονίζει πως η αποχώρηση από το ελληνικό πρωτάθλημα δεν είναι λύση και δείχνει αδυναμία.

Από τις σκέψεις και τα λόγια περάσαμε στο τελικό στάδιο των αποφάσεων!

Παράγοντες του ΟΣΦΠ ταξιδεύουν από το Βελιγράδι στην Ποντγκόριτσα κι από εκεί στο Ζάγκρεμπ ετοιμάζοντας πυρετωδώς όπως όλα δείχνουν την μετακόμιση των ερυθρόλευκων στην Αδριατική Λίγκα.

Μ’ αυτή την απόφαση - για να καταλάβω - στο τέλος μιας χρονιάς που δεν την λες και επιτυχημένη, μάλλον το αντίθετο, η διοίκηση του ΟΣΦΠ τι θέλει να πει στον κόσμο της ομάδας;

Στον κόσμο και όχι στο θυμικό των φανατικών οπαδών.

Το ερώτημα δεν τίθεται ρητορικά. Θα έλεγα ότι τίθεται πλέον επιτακτικά.

Ακολουθώ λοιπόν πιστά το σκεπτικό των παραγόντων της ομάδας, μήπως, και κατ’ αυτό τον τρόπο έλθω πιο κοντά στην απάντηση και βγάλουμε άκρη!

Η διοίκηση θεωρεί ότι ο ΠΑΟ - ο βασικός διεκδικητής των τίτλων στην Ελλάδα - παίζει με «βρώμικα μέσα».

Ότι ελέγχει το «παρασκήνιο» , «ελέγχει» την ΚΕΔ την ΕΟΚ τους πάντες.

Βάζω κι εγώ τα εισαγωγικά γιατί δεν θέλει πολύ να μπλέξεις, έτσι όπως έχουν γίνει τα πράματα, οπότε καμία διάθεση δεν έχω να εμπλακώ στην κόντρα των αιωνίων.

Ας το πράξουν οι διαδικτυακοί καφενόβιοι οι οποίοι ακολουθούν τα άρθρα!

Να δεχθώ λοιπόν, για να καταλήξω εκεί που θέλω, ότι ο ΟΣΦΠ έχει αδικηθεί , ότι η διαιτησία δεν τον σφυρίζει 50-50, ότι τον έχουν «στήσει», ότι τον «κυνηγάνε» ότι δηλαδή ισχυρίζονται και υποστηρίζουν οι παράγοντες της ομάδας κι άλλα τόσα παραπάνω!

Οπότε μπορούμε να προχωρήσουμε στην απόφαση της διοίκησης για αποχώρηση από το ελληνικό πρωτάθλημα.

Δηλαδή ο ΟΣΦΠ ανακοινώνει επίσημα πλέον, λέει στους φίλους και οπαδούς με τον πιο επίσημο τρόπο, ότι το «παρασκήνιο» τον κέρδισε κατά κράτος, ότι ο αιώνιος τα έφερε όλα στα μέτρα του με αποτέλεσμα να τον αναγκάζει να μεταναστεύσει!

Για να το πω λαϊκά ότι ο ΠΑΟ τον «έχει στον μεζέ» και με τους υπόλοιπους «αμαρτωλούς» του κάνουν πλάκα στέλνοντας τον σε μια άλλη Λίγκα μήπως και βρει πρόοδο και προκοπή!

Την ίδια ώρα ούτε η Πολιτεία ασχολείται μαζί του, τουλάχιστον όσο θα ήθελαν οι ερυθρόλευκοι, δεν προβαίνει σε ρηξικέλευθες αποφάσεις και λύσεις, με αποτέλεσμα η ξενιτιά να θεωρείται αναπόφευκτη!!!

Δηλαδή ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΌΣ δεν έχει την ΔΥΝΑΜΗ να ανατρέψει τα δεδομένα, τα κακώς κείμενα στο χώρο του αθλήματος όπως ισχυρίζονται οι διοικούντες της ομάδας!

Δεν έχει το ΕΙΔΙΚΟ ΒΑΡΟΣ να αντεπεξέλθει στις αρνητικές ισορροπίες που έχουν δημιουργηθεί εις βάρος του!

Δεν μιλάμε για την Κύμη, για το Ρέθυμνο, ούτε για τον Χολαργό, τον Κολοσσό ή το Περιστέρι αλλά για τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΌ!

Δεν ΥΠΑΡΧΕΙ ιστορικό προηγούμενο σ’ αυτή την απόφαση της διοίκησης και ούτε ήταν δυνατόν να υπάρξει!

Κανένα ΤΜΗΜΑ του συλλόγου δεν αποχώρησε ΠΟΤΕ από καμία διοργάνωση επειδή οι αντίπαλοι, ο αιώνιος και οι υπόλοιποι αποδείχθηκαν ισχυρότεροι μέσα και έξω από τις γραμμές των γηπέδων!

Και δεν το ΕΠΡΑΞΕ κανένα ΤΜΗΜΑ γιατί δεν ταίριαζε, δεν ταιριάζει και ούτε θα ταιριάξει ΠΟΤΕ με την ΔΥΝΑΜΙΚΗ του συλλόγου!

Γιατί ο ιστορικός ρόλος του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ σε κάθε άθλημα είναι να ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ!

Όπως και του ΠΑΟ και της ΑΕΚ, του Άρη (ιδιαίτερα στο μπάσκετ) του ΠΑΟΚ του Πανιωνίου!

Ομάδες που συγκροτούν το αλφαβητάρι του αθλήματος στην χώρα μας!

Καλύτερα να καταπιείς αίμα παρά περηφάνια, λένε στην Κρήτη.

Και η περηφάνια κάθε ομάδας αποκλείει την αποχώρηση από τους θεσμούς!

Αυτή η ήττα της ταπεινωτικής αποχώρησης δεν χωνεύεται εύκολα, δεν θα χωνευτεί από την πλειοψηφία των φιλάθλων της ομάδας και αργά ή γρήγορα θα αποδειχθεί πιο βαριά και από 100 ήττες μέσα στο γήπεδο.

Ο Ολυμπιακός σύμφωνα με την ιστορία του είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΝΑ ΒΡΕΙ ΛΥΣΕΙΣ ΑΥΤΟΣ και όχι να του επιβάλλουν λύσεις οι αντίπαλοι!

Παράγοντες των ομάδων πρώτης γραμμής, επί του προκειμένου των δυο αιωνίων, αν θεωρούν ότι υπάρχουν δυνάμεις ισχυρότερες των συλλόγων που υπηρετούν, τότε κακώς βρίσκονται στις υπηρεσίες του συλλόγου!

Πολύ φοβάμαι ότι η αδυναμία της διοίκησης που εκδηλώνεται με την αποχώρηση της ομάδας από το πρωτάθλημα, σε βάθος χρόνου θα γυρίσει εις βάρος της!

Θα προστεθεί σε μια σειρά από σοβαρές αδυναμίες που έκαναν την εμφάνιση τους την φετινή περίοδο!

Αδυναμία διαχείρισης της οικονομικής ρευστότητας.

Αδυναμία εξασφάλισης κατανόησης, συνεννόησης και συμφωνίας από τους παίκτες της ομάδας.

Αδυναμία ελέγχου των αποδυτηρίων όταν ο κόουτς έχασε τις ισορροπίες.

Αδυναμία διατήρησης των στεγανών της ομάδες με αποτέλεσμα την διαρροή του ηχητικού.

Την αδυναμία ώστε το συγκεκριμένο θέμα να μην πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και καταντήσει περίγελος και στόχος για τους αντιπάλους.

Την αδυναμία να τιμωρήσει τους ενόχους ή τον ένοχο της διαρροής αφήνοντας σκιές και ερωτηματικά.

Την αδυναμίας διαχείρισης παικτών και προσωπικοτήτων όπως ο Τίμα (που ως εκ θαύματος διαπρέπει στην Χίμκι), ο Τουπάν ο Ουέμπερ.

Οι περιπτώσεις μάλιστα των δυο τελευταίων καταδεικνύει με τον πιο καθαρό τρόπο ότι το κύρος της διοίκησης για κάποιους παίκτες είχε πάψει να λειτουργεί.

Η αδυναμία της διοίκησης να διατηρήσει την αξιοπιστία της απέναντι στον κόσμο, αλλά και την εμπιστοσύνη των παικτών!

Η αδυναμία της να κρατήσει την ομάδα ανταγωνιστική σε αγωνιστικό επίπεδο και όχι να παρουσιάζει εικόνα διάλυσης ή αποσύνθεσης!

Φοβάμαι ότι ο κύκλος αυτής της διοίκησης κινδυνεύει να κλείσει πριν ακόμα κλείσει ο κύκλος βασικών παικτών της ομάδας αδικώντας κατάφωρα με τον πιο επιπόλαιο τρόπο τα ιστορικά της κατορθώματα τα περασμένα χρόνια.

Και έτσι μοιραία από το ηρωικό «μέχρι τέλους» φτάσουμε με συνοπτικές διαδικασίες στους τίτλους τέλους!

ΥΓ: Αν ο Ολυμπιακός κερδίσει τον τίτλο του πρωταθλητή στην Αδριατική Λίγκα θα φωταγωγηθεί το Βελιγράδι ή ο Πειραιάς;;;

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Μιχάλης Λεάνης
Μιχάλης Λεάνης

Σύμφωνα με καλά εξακριβωμένες πηγές και μετά από άνοιγμα μυστικών αρχείων η γέννηση του τοποθετείται το σωτήριο έτος 1862 το πολύ!

Από μικρός ήθελε πολύ να κάνει ότι κάνουν όλα τα παιδιά!!!

Ξεκίνησε να αρθρογραφεί στην παρανομία πριν ο Γουτεμβέργιος ανακαλύψει την τυπογραφία και ο Μητσοτάκης την διαπλοκή!

Έκτοτε η εξέλιξη του, γενικά στον χώρο, υπήρξε ραγδαία και άκρως εντυπωσιακή!

Άριστος σκοπευτής , χωρίς να κλείνει το ένα μάτι, άσος του βολάν στους δυο τροχούς, δεινός σκακιστής, ικανότατος ισορροπιστής σε ζαρωμένο σχοινί και φοβερός ματάκιας της καθημερινής έγκυρης ειδησιογραφίας!

Παντοτινός λάτρης του ωραίου φύλου, εισαγωγέας και προμηθευτής ειδών αλιείας στην Πίνδο και στα Άγραφα, επιφανής αυτοδύτης ενυδρείου, παρασημοφορημένος αμπελουργός, πολέμιος των Ισμαηλιτών του Μπεγκ Ουμ , πρώτος χορευτής του Βασιλικού Μπαλέτου του Πόγραδετς, πρύτανης στην Κρατική Σχολή των Φυσιολατρών του Βούπερταλ, πρωτοσύγκελος της σκήτης του Προφήτη Δανιήλ, αρχισυναγωγός του Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Στάλιν, παντοτινός νοσηρός θαυμαστής της φυγόκεντρης περιπέτειας σ’αυτούς τους μίζερους καιρούς τους γεμάτους από μέτριους συντηρητές φαντασίας και ονείρων, μα πάντα ευχάριστος στα πάρτι!!!