Ο Προμηθέας «κοιτάει» το EuroCup με στόχο την EuroLeague

Ο Προμηθέας «κοιτάει» το EuroCup με στόχο την EuroLeague

Ο Προμηθέας «κοιτάει» το EuroCup με στόχο την EuroLeague

bet365

Ο Προμηθέας Πατρών εξετάζει «ζεστά» το ενδεχόμενο συμμετοχής στο EuroCup εφόσον λειτουργήσει ως διευρυμένος προθάλαμος της EuroLeague.

Τον περασμένο Νοέμβριο ο διοικητικός ηγέτης του Προμηθέα, Βαγγέλης Λιόλιος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συμμετοχής των Πατρινών στο EuroCup τη σεζόν 2019-20 έπειτα από τον εντός έδρας αγώνα με τη Βίρτους Μπολόνια και την ήττα από τους Ιταλούς για την 7η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Basketball Champions League.

«Φέτος είμαστε η έκπληξη του Champions League. Του χρόνου, θα είμαστε η έκπληξη του EuroCup!», ανέφερε χαρακτηριστικά, εκφράζοντας τα παράπονά του για τις διαιτητικές αποφάσεις στην αναμέτρηση με τους Ιταλούς. Το ενδεχόμενο συμμετοχής στο EuroCup παραμένει επίκαιρο για τους Πατρινούς που βλέπουν θετικά το ενδεχόμενο... μετακόμισης στη διοργάνωση της EuroLeague Basketball υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του gazzetta.gr, πρόθεση των Πατρινών είναι να αλλάξουν διοργάνωση και να παίξουν στο EuroCup εφόσον λάβουν τις απαραίτητες εγγυήσεις και διαβεβαιώσεις ότι θα λειτουργήσει ως διευρυμένος προθάλαμος της EuroLeague.

Το τωρινό πλάνο προβλέπει μια θέση στην EuroLeague για τον νικητή του EuroCup ωστόσο ο πρόεδρος κι εκτελεστικός διευθυντής της EuroLeague Basketball, Τζόρντι Μπερτομέου έχει αφήσει ανοιχτή την πιθανότητα μελλοντικά να γίνει μεγαλύτερη κατανομή και να προσφέρονται περισσότερες θέσεις. Ενδεχομένως δυο από τη νέα σεζόν όπου οι ομάδες θα είναι 18, μια για τη νικήτρια Βαλένθια και μια για τον φιναλίστ με wild card. Ίσως μάλιστα ακόμα περισσότερες όταν ο αριθμός συμμετοχών στην EuroLeague φτάσει τις 20 τα επόμενα χρόνια.

Εξάλλου στη μεγάλη συνέντευξη που παραχώρησε στο gazzetta.gr, ο Βαγγέλης Λιόλιος παραδέχτηκε πως στόχος του Προμηθέα Πατρών είναι να ανταγωνίζεται τις κορυφαίες ομάδες και να διαγωνίζεται στο πιο υψηλό επίπεδο σε Ελλάδα και Ευρώπη.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα