Δέδας για Τσέρι: «Υψηλού επιπέδου ρολίστας»

Δέδας για Τσέρι: «Υψηλού επιπέδου ρολίστας»

Δέδας για Τσέρι: «Υψηλού επιπέδου ρολίστας»
Ο Στέφανος Δέδας είχε συνεργαστεί με τον Ουίλ Τσέρι και αναλύει στο gazzetta.gr το αγωνιστικό προφίλ του νέου Αμερικανού του Ολυμπιακού.

Ο Ολυμπιακός απέκτησε τον Ουίλ Τσέρι με σκοπό να ενισχύσει την περιφέρειά τους λόγω των πολλών απουσιών.

Ο Μπλατ χωρίς του Σπανούλη, Στρέλνιεκς και Ουέμπερ είχε ανάγκη από δημιουργία και βρήκε τη λύση στον Αμερικανό γκαρντ.

Ο Στέφανος Δέδας έχει συνεργαστεί μία σεζόν με τον Τσέρι στην Γκαζιαντέπ με τον Ελληνα τεχνικό να αναλύει τα αγωνιστικά στοιχεία του παίκτη στο gazzetta.gr.

Αναλυτικά όσα είπε ο προπονητής πλέον της Μπαχτσεσεχίρ...

«Ο Ουίλ είναι καθαρό point guard, δεν μπορεί να παίξει στη θέση «2». Αυτό βέβαια ισχύει για την επίθεση διότι στην άμυνα έχει την ικανότητα να μαρκάρει αποτελεσματικά τέσσερις διαφορετικές θέσεις (πλην σέντερ). Αυτό σημαίνει πως στην άμυνα με αλλαγές, δεν παρουσιάζει μειονέκτημα στην ομάδα του.

Γενικότερα είναι παίκτης με χαρακτήρα και θα έλεγα πως μοιάζει λίγο με το στυλ του Μπέβερλι.

Επιθετικά δηλαδή διαθέτει μέτριο σουτ από μακρινή απόσταση και προτιμά τη διείσδυση.

Συνεργαστήκαμε στην Γκαζιαντέπ και ήταν χωρίς αμφιβολία η καλύτερη σεζόν της ομάδας. Ο Τσέρι με την προσωπικότητά του βοήθησε θυμάμαι να νικήσουμε Εφές, Γαλατάσαραϊ και Μπεσίκτας και εντός κι εκτός έδρας.

Εκείνη τη σεζόν ο Ντέιβιντ Μπλατ ήταν στην Νταρουσάφακα και τον είδε να παίζει. Βέβαια είχαν συνεργαστεί νωρίτερα στο summer league με τους Καβαλίερς όταν είχε πρωτοαναλάβει την ομάδα ο Μπλατ.

Μην περιμένετε να βάζει 20 πόντους. Ο Τσέρι δεν είναι σκόρερ και του αρέσει περισσότερο η δημιουργία. Είναι ένας υψηλού επιπέδου ρολίστας».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα