Τσέρι: «Μού πήρε δύο δευτερόλεπτα να απαντήσω θετικά στον Ολυμπιακό»

Τσέρι: «Μού πήρε δύο δευτερόλεπτα να απαντήσω θετικά στον Ολυμπιακό»

Κάτια Πετροπούλου
Τσέρι: «Μού πήρε δύο δευτερόλεπτα να απαντήσω θετικά στον Ολυμπιακό»
Ενθουσιασμένος ο Ουίλ Τσέρι για την ευκαιρία του Ολυμπιακού, έκανε τις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης των «ερυθρολεύκων».

Ο 28χρονος γκαρντ έφτασε στην Αθήνα το βράδυ της Δευτέρας (15/04) και δήλωσε αρχικά: «Ξέρω πως ο Ολυμπιακός έχει μεγάλη ιστορία. Ακόμα και στη rookie μου χρονιά στην Ευρώπη, όταν ήμουν στην Ζαλγκίρις, άκουγα πολλά για τον Ολυμπιακό. Πάντα έβλεπα την αντιπαλότητα του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού στην Euroleague και στο πρωτάθλημα. Είναι από τις πιο τρελές που έχω δει ποτέ μου. Αυτά τα παιχνίδια είναι τρελά. Αυτές οι έδρες είναι από τις πιο ιστορικέ ςκαι θορυβώδεις. Δεν το έχω ζήσει ποτέ, αλλά έχω ακούσει ιστορίες. Αυτή η ομάδα έχει πολύ μεγάλη ιστορία».

Για το αν ο Ντέιβιντ Μπλατ έπαιξε ρόλο στο να έρθει: «Σίγουρα! Έπαιξα υπό τις οδηγίες του Μπλατ στο Summer League και στους Καβαλίερς. Είναι ένα όνειρο να παίξω για εκείνον. Ακόμα κι όταν έφυγε από το Κλίβελαντ και γύρισε στην Ευρώπη, ήλπιζα μια μέρα να με πάρει μαζί του και τώρα έγινε. Το τάιμινγκ είναι το παν. Είναι τιμή να παίζω για τον Μπλατ, νοιάζεται για τους παίκτες του κι έχω μεγάλο σεβασμό για εκείνον. Είναι σαν φίλος και μέντορας, τον θαυμάζω πολύ. Η αγάπη μου για εκείνον ξεκινά πριν από 4.5 χρόνια».

Για την πρώτη του αντίδραση στο άκουσμα της πρότασης του Ολυμπιακού: «Ήταν πολύ ωραία! Υπήρχαν και νωρίτερα συζητήσεις, αλλά είχα προσωπικά ζητήματα. Αλλά ήταν γραφτό να γίνει. Δεν έρχονται συχνά τόσο μεγάλες ευκαιρίες. Μού πήρε 2'' να πω ότι έρχομαι, θα είμαι στην Αθήνα, ή όπου με χρειαστείτε».

Για το μήνυμά του στους οπαδούς: «Να μην ανησυχείτε για την προσπάθειά μου. Δίνω το 100% κάθε φορά και κάνω ό,τι χρειάζεται η ομάδα. Άκουσα πως είναι από τις μεγαλύτερες ομάδες, δεν έχετε να με μάθετε πολλά, παίζω έτσι όλη μου τη ζωή και κάνω το παν για τη νίκη. Αν μπορέσω να σας βοηθήσω, θα χαρώ πολύ»

Για το στόχο του: «Το πρωτάθλημα άκουσα πως είναι μια μάχη. Θέλω να βοηθήσω τους συμπαίκτες μου και όλοι μαζί να πάμε στο επόμενο επίπεδο».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα