Το μεγάλο λάθος που πληρώνει ο Ολυμπιακός!

Το μεγάλο λάθος που πληρώνει ο Ολυμπιακός!

Το μεγάλο λάθος που πληρώνει ο Ολυμπιακός!

O Mιχάλης Λεάνης γράφει για το καλοκαίρι που Ολυμπιακός και Σλούκας δεν συνέχισαν μαζί τις πορείες τους. Κι έχουν περάσει ήδη τέσσερα χρόνια από τότε...

100% Επιστροφή* χρημάτων Λέστερ - Νιουκάστλ! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις) 

Το λάθος μοιάζει με το χείμαρρο. Προϊόντος του χρόνου οι επιπτώσεις ενός λάθους μπορούν να μετατρέψουν το χείμαρρο σε ποτάμι!

Σε ένα τέτοιο λάθος χείμαρρο έχει υποπέσει εδώ και κάποια χρόνια η διοίκηση του Ολυμπιακού. Τώρα 4 χρόνια μετά τα νερά του χειμάρρου φούσκωσαν, μετατράπηκαν σε ορμητικό ποτάμι το οποίο οι διοικούντες δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν.

Κάπου εδώ σταματώ τους παραλληλισμούς και τις μεταφορές και ξεκινώ να μιλώ με ονόματα και γεγονότα!

Το 2015 όχι και τόσο μακρινό η διοίκηση των ερυθρολεύκων  αποφάσισε τότε να μην ανανεώσει την παραμονή του Κώστα Σλούκα στην ομάδα. Μην ξεχνάμε ότι ο Σλούκας αποχώρησε πρωταθλητής Ελλάδας, επιτυχία την οποία επανέλαβαν οι ερυθρόλευκοι την επόμενη χρονιά και από τότε μέχρι σήμερα, όσον αφορά τις διακρίσεις επί ελληνικού εδάφους, έχουμε σιγή ασυρμάτου!

Τον καιρό εκείνο λοιπόν οι διοικούντες εκτίμησαν λάθος πρόσωπα και καταστάσεις.

 Εκτίμησαν πως η αποχώρηση του διεθνούς γκαρντ δεν θα επιφέρει αλλοιώσεις και αδυναμίες στον ελληνικό κορμό.

Δεν εκτίμησαν επίσης στο πρόσωπο του Σλούκα τις μελλοντικές δυνατότητες του, τον ρόλο που θα μπορούσε να παίξει στην ομάδα ως παίκτης κλειδί, παίκτης πρωταγωνιστής, παίκτης ηγέτης.

Σ’ αυτόν τον τομέα πόνταραν στον αειθαλή όπως πίστευαν Βασίλη Σπανούλη.

Χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια ότι υπήρχε η σύμφωνη γνώμη του Σπανούλη γι’ αυτή την απόφαση.

Και το αναφέρω γιατί είναι καιρός να υπογραμμιστεί το γεγονός αφού σε επίπεδο φημών έχουν ακουστεί κατά καιρούς ακουστεί πολλά και έχουν γραφεί άλλα τόσα.

Και εδώ μάλιστα υπάρχει μια αστοχία της διοίκησης η οποία άφησε όλα αυτά τα χρόνια να σέρνεται το θέμα αντί να βγει να δηλώσει καθαρά τον τρόπο με τον οποίο εκτίμησε την κατάσταση ώστε ο παίκτης που άλλαξε την ιστορία του Ολυμπιακού να μην στοχοποιείται από τον κάθε λογής κακόβουλους με άποψη!!!

Θα βγούνε βέβαια τώρα κάποιοι να υποστηρίξουν ότι ο Σλούκας έφυγε γιατί ο μάνατζερ του τον έψησε για τα λεφτά ή επειδή δεν του εξασφάλισε κανείς –και μάλιστα με ποιόν τρόπο- ότι θα είναι το πρώτο βιολί, ο ηγέτης της ομάδας!

Τ’ έχω ακούσει εκατοντάδες φορές, αλλά για μένα όλα αυτά αποτελούν επιχειρήματα που δεν μπορούν  να σταθούν σε σοβαρό επίπεδο συζήτησης!

Η θέση μου είναι πολύ συγκεκριμένη. Αν ήθελαν –επαναλαμβάνω ΑΝ- τον Σλούκα, έχοντας εκτιμήσει σωστά τις δυνατότητες του και αν είχε τεθεί όντως το θέμα του ρόλου και του χρόνου συμμετοχής του παίκτη –επαναλαμβάνω κι σ’ αυτό ΑΝ – πάλι η διοίκηση όφειλε να βρει λύση από την στιγμή που είχε σαφή εικόνα για τις δυνατότητες του αθλητή!

Για να μην κοροϊδευόμαστε και στην Φενέρ έταξαν στον Σλούκα πως θα είναι το πρώτο βιολί αλλά μέχρι τέλους του 20017 το βιολί αλλά και το δοξάρι το κρατούσε ο Μπογκντάνοβιτς!

Αυτός ήταν εξάλλου ο σημαντικότερος λόγος που ο Σλούκας το 2017 εξέταζε σοβαρά την επιστροφή του στα πάτρια εδάφη, με τον Ολυμπιακό να έχει και πάλι τον πρώτο λόγο!

Τώρα τι έγινε και δεν κατέληξε; Καλύτερα να μας πουν –αν έχουν την διάθεση- όσοι μπλέχθηκαν στην διαδικασία επαναπατρισμού του παίκτη!

Ακόμα όμως κι αν υπήρχε αυτή η απαίτηση από μεριάς τους παίκτη η διοίκηση τότε όφειλε να βρει την χρυσή τομή για να επιβάλλει το συμφέρον της ομάδας.

Όπως την βρήκε για 8 συναπτά έτη παλαιότερα η διοίκηση του Άρη επιτυγχάνοντας την «δύσκολη συνύπαρξη» των δυο ιερών τεράτων όχι μόνο του ελληνικού αλλά και του ευρωπαϊκού μπάσκετ, του Γκάλη και του Γιαννάκη!

Αυτό σημαίνει σωστός χειρισμός της κατάστασης αλλά και των προσώπων.

Για την δεύτερη λανθασμένη εκτίμηση, γράφω εδώ και δυο χρόνια από αυτή την στήλη!

Η διοίκηση μετά την απώλεια του Σλούκα κατάλαβε ότι δεν είχε περιθώρια για άλλες απώλειες.

Φοβήθηκε μην ακολουθήσουν κι άλλες αποχωρήσεις Ελλήνων, γεγονός που θα προκαλούσε ερυθρόλευκο ξεσηκωμό, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στην υπερεκτίμηση προσώπων και δυνατοτήτων όσον αφορά τον ελληνικό κορμό.

Για να κρατήσει στο ακέραιο αυτό που η διοίκηση όριζε ως ραχοκοκαλιά της ομάδας χρυσοπλήρωσε παίκτες ρολίστες σε τιμές ηγετών και πρωταγωνιστών.

Σε τιμές αθλητών ικανών να κάνουν την διαφορά, να σηματοδοτήσουν την υπέρβαση!

Το έχω ξαναγράψει. Δεν φταίνε τα παιδιά. Δεν είναι ευθύνη των αθλητών αλλά της διοίκησης.

Την υπεραξία όμως αυτή στην οποία πόνταραν δεν την εισέπραξε ποτέ αγωνιστικά ο σύλλογος.

Όσο οι πραγματικοί ηγέτες μπορούσαν ακόμα να βαφτίζουν το ψάρι κρέας και τα θαύματα να βρίσκουν εφαρμογή η ομάδα προχωρούσε.

Όταν όμως και αυτοί εξαντλήθηκαν από την υπερπροσπάθεια να κρατηθούν ανταγωνιστικοί ή από τον πανδαμάτορα χρόνο, δεν βρέθηκαν δίπλα τους παίκτες ανάλογης αξίας μ’ αυτούς ώστε να συνεχίσουν από εκεί που σταμάτησαν.

Και δεν υπήρχαν γιατί απουσίαζαν τα διαθέσιμα κεφάλαια ώστε να αποκτηθούν.

Τα κεφάλαια είχαν διατεθεί για την παραμονή αυτών που εκτίμησε η διοίκηση ότι θα γίνουν παίκτες πρώτης γραμμής , ότι θα παίξουν ρόλο πρωταγωνιστικό!

Την ίδια ώρα αυτός που δεν εκτιμήσανε σωστά , οδηγούσε την Φενέρ στην μοναδική της ευρωπαϊκή κατάκτηση σαρώνοντας μάλιστα την ομάδα που τον ανέδειξε με διαφορά 18 πόντων και φέτος σχεδόν  μόνος του ως αξιόπιστη και σταθερή λύση στα γκάρντ την οδηγεί στο φάιναλ φορ.

Όλα όσα επακολούθησαν ήταν αστοχίες στις οποίες λίγο –πολύ έχουν υποπέσει σχεδόν όλες οι ομάδες.

Αστοχία στις επιλογές παικτών , ακόμα και στο πρόσωπο του προπονητή.

Καμία ομάδα δεν καμαρώνει για το αλάθητο!

Το σίγουρο πάντως είναι πως δεν θα μιλούσαμε σήμερα για τον ίδιο Ολυμπιακό αν ο Σλούκας φορούσε ακόμα τα ερυθρόλευκα!

Best of internet