Μωραΐτης στο gazzetta.gr: «Σκεφτόμουν μέρες το μαρκάρισμα στον Καλάθη»!

Κάτια Πετροπούλου
Μωραΐτης στο gazzetta.gr: «Σκεφτόμουν μέρες το μαρκάρισμα στον Καλάθη»!

bet365

Με τον ενθουσιασμό που τον διακατέχει, ο Δημήτρης Μωραΐτης μίλησε στο gazzetta.gr για την... δύσκολη αποστολή που είχε στο ματς με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ κόντρα σε ένα από τα είδωλά του!

Η έναρξη της αναμέτρησης της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ στο ΟΑΚΑ έκρυβε και μια μικρή... έκπληξη!

Ο Λούκα Μπάνκι έδωσε θέση βασικού στον Δημήτρη Μωραΐτη, ελέω και των απουσιών που πλήττουν την «Βασίλισσα», κάτι που είχε συμβεί τελευταία φορά στη νίκη επί της Κύμης (67-78) στις 17/11/18.

Η απόφαση αυτή του Ιταλού προπονητή να δείξει στον 20χρονο γκαρντ εμπιστοσύνη σε ένα ντέρμπι, ήταν κάτι που τον έκανε να νιώσει καλά. «Η ψυχολογία μου είναι πολύ καλή αυτή τη στιγμή. Με βοηθούν πολύ κι οι προπονητές και οι συμπαίκτες μου. Προσπαθώ σε κάθε προπόνηση να δίνω το 100% και να είμαι εκεί για την ομάδα, όποτε με χρειαστεί», είπε στο gazzetta.gr o Μωραΐτης.

Ο εδώ και τέσσερα χρόνια παίκτης της ΑΕΚ, που κατέκτησε τον τελευταίο χρόνο τρία τρόπαια (Κύπελλο, BCL, Διηπειρωτικό), είχε αναλάβει το δύσκολο έργο να μαρκάρει ένα από τα πρότυπά του: τον Νικ Καλάθη! Με τον ενθουσιασμό που τον διακατέχει και τον θαυμασμό που τρέφει για τον ηγέτη του «τριφυλλιού», ο Μωραΐτης τόνισε: «Το σκεφτόμουν εδώ και μέρες αυτό! Είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες, για μένα είναι ο MVP της Euroleague! Είναι ένα από τα είδωλά μου και ήταν απίστευτο που τον μάρκαρα!».

Ο πρώην παίκτης του Πανιωνίου αγωνίστηκε για 22:36 κόντρα στους «πράσινους» και είχε 7 πόντους, 5 ασίστ, 2 ριμπάουντ και 1 κλέψιμο. Μάλιστα, παραλίγο να προσφέρει και το highlight του αγώνα, αφού επιχείρησε σουτ από το κέντρο του γηπέδου στη λήξη της δεύτερης περιόδου και λίγο έλειψε να ευστοχήσει!

«Το πίστεψα πάρα πολύ! Το έβλεπα για μέσα, αλλά δεν μου έκανε την χάρη η μπάλα (γέλια). Δεν πειράζει, θα μπει την επόμενη φορά!», σχολίασε γλυκόπικρα.

Η ΑΕΚ δεν κατάφερε να αποφύγει ακόμη μια βαριά ήττα από τον Παναθηναϊκό μέσα στη σεζόν και ο Μωραΐτης υποστήριξε: «Ήταν δύσκολο παιχνίδι. Πέρα από τις απουσίες που είχαμε, κάναμε πολύ κακή δουλειά στο αμυντικό τρανζίσιον. Ξέραμε πως στον Παναθηναϊκό αρέσει πολύ το fast break και τρέχει στην επίθεση. Δεν κάναμε καλή δουλειά σε αυτόν τον τομέα, δεχθήκαμε πολύ εύκολα καλάθια κι έτσι άνοιξε πολύ η διαφορά», ενώ παραδέχθηκε για τον αποκλεισμό από το Final 4 του BCL:

«Σίγουρα μας έχει επηρεάσει πολύ κι αυτό φαίνεται και στο γήπεδο. Προσπαθούμε να το ξεπεράσουμε, όσο γίνεται, αλλά κι ο τρόπος που χάσαμε κι αποκλειστήκαμε ήταν δύσκολος για εμάς».

Όσο για τη συνέχεια, με Πανιώνιο εκτός (13/04, 15:45) και Ολυμπιακό εντός (20/04), δήλωσε: «Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό, αρχής γενομένης από τον Πανιώνιο. Θα πάμε να παίξουμε καλό μπάσκετ, να διορθώσουμε τα λάθη μας και μετά θα σκεφτούμε τον Ολυμπιακό».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα