Χολαργός - Άρης 76-63

Χολαργός - Άρης 76-63

bet365

Ο Χολαργός (11-12) επικράτησε του Άρη (7-16) με 76-63, εξασφάλισε την παρθενική παρουσία του στα playoffs της Basket League ενώ ο Άρης μένει εκτός της τελικής φάσης του Πρωταθλήματος αλλά και χαμηλά στη βαθμολογία γεγονός που τον υποχρεώσει να κάνει μια νίκη τις τρεις αγωνιστικές που απομένουν για να αποφύγει τους μπελάδες.

Μέσα από τη συνέπειά του στην άμυνα και στο μακρινό σουτ (σ. σ. ο Μποχωρίδης σημείωσε εννιά πόντους στην πρώτη περίοδο), ο Άρης είχε τον έλεγχο του αγώνα στο πρώτο δεκάλεπτο και μετά το 4-8 (3’), προηγήθηκε με 9-16 τέσσερα λεπτά αργότερα. Το δεκάλεπτο έκλεισε με σκορ 15-21 όπου οι «κίτρινοι» είχαν επίσης τον έλεγχο των ριμπάουντ και 3/5 προσπάθειες τριών πόντων.

Αντιθέτως, η εικόνα τους στο δεύτερο δεκάλεπτο ήταν κάκιστη, τούτο πιστοποιήθηκε από τα εννιά λάθη που έκαναν σ’ αυτό το διάστημα. Ο Χολαργός βρήκε ελεύθερα σουτ μέσα από τη ζώνη του αντιπάλου, δεν τα έβαλε κι έτσι δεν κατάφερε να προηγηθεί στο παιχνίδι (23, 25, 14:30). Και πάλι έξω από τα 6,75, ο Άρης ανέκτησε τη διαφορά των επτά πόντων (28-35) για να κλείσει το ημίχρονο (32-35) με ένα μικρό σερί (4-0) των γηπεδούχων. Στο τέλος αυτού, οι γηπεδούχοι είχαν 2/9 τρίποντα και ο Άρης 12 λάθη.

Ο Άρης αγωνίστηκε δίχως τον Λευτέρη Μποχωρίδη στο δεύτερο ημίχρονο καθώς ο αρχηγός της ομάδας τραυματίστηκε στο πόδι και δεν ήταν σε θέση να συνεχίσει. Ο Χολαργός προηγήθηκε για πρώτη φορά στο παιχνίδι (39-37) έπειτα από δύο λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο. Οι γηπεδούχοι ήταν κυρίαρχοι κάτω από τη ρακέτα, ο Άρης δεν διορθώθηκε στα λάθη (σ. σ. στο τέλος της 3ης περιόδου είχε 17!) αλλά έμεινε στο παιχνίδι βρίσκοντας πόντους στην transition επίθεση και στο τέλος του 3ου δεκαλέπτου το σκορ ήταν 50-47 για τον Χολαργό.

Το σερί (12-0) των γηπεδούχων συνεχίστηκε στις αρχές της τελευταίας περιόδου και πάτησαν σε διαφορά δέκα πόντων (57-47, 31’) καθώς ο Άρης δεν μπορούσε να «δει» το καλάθι. Η διαφορά έφτασε έως το +11 (59-48). Ο Άρης απάντησε με δικό του 0-7 σερί (59-55, 36’) κι έτσι έμεινε ζωντανός στη διεκδίκηση της νίκης. Εκεί ο Χολαργός βρήκε τέσσερις πόντους από τον Λοβ (63-55), αλλά ο Άρης δεν έχασε την επαφή (65-61, 100’’ πριν το τέλος) με τρίποντο του Τζόουνς αλλά εκεί δύο διαδοχικά λάθη του Αμερικάνου ουσιαστικά έδωσαν τη δυνατότητα στον Χολαργό να κλειδώσει τη νίκη (69-61), για να ακολουθήσουν τα τρίποντα του Γιάνκοβιτς δίνοντας χαρακτήρα θριάμβου.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Ο Χολαργός είχε καλύτερη αντίδραση στα κρίσιμα λεπτά, έκανε λιγότερα λάθη και βρήκε τρία μεγάλα καλάθια από τους Αμερικανούς του.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Λοβ έδωσε τέσσερις διαδοχικούς πόντους στο τέλος, ενώ ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς είχε γεμάτη στατιστική και σημαντική παρουσία στην ανάγνωση του παιχνιδιού.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Γκάρι Τάλτον έδωσε πόντους στο τέλος αλλά και τελικές πάσες.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Νταλό, Μπελ και Κάιζερ ήταν εκτός ρυθμού για τον Άρη.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Το 12-0 σερί του Χολαργού από τα τέλη της 3ης περιόδου έως και τα τρία πρώτα λεπτά της τελευταίας.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Και οι δύο ομάδες έδωσαν ρεσιτάλ λαθών

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Η εξαιρετική εκτέλεση της transition επίθεσης του Χολαργού στο δεύτερο δεκάλεπτο η οποία ολοκληρώθηκε με το εντυπωσιακό κάρφωμα του Χόκινς μετά από ασίστ του Γιάνκοβιτς.

Τα δεκάλεπτα: 15-21, 32-35, 50-47, 76-63

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα