«Ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να είναι... μικρό εστιατόριο στη Νέα Υόρκη για τον Πιτίνο»!

«Ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να είναι... μικρό εστιατόριο στη Νέα Υόρκη για τον Πιτίνο»!

Gazzetta team
«Ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να είναι... μικρό εστιατόριο στη Νέα Υόρκη για τον Πιτίνο»!

bet365

Η «Wall Street Journal» έγραψε για την... March Madness του Ρικ Πιτίνο, σχολιάζοντας την προσαρμογή του στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό με μοναδικό τρόπο!

«Μακριά από την Αμερική, ο Ρικ Πιτίνο βρήκε μια νέα "March Madness"».

Αυτός είναι ο τίτλος του άρθρου του Τζόσουα Ρόμπινσον, ο οποίος έγραψε στην «WSJ» για την... τρέλα του Μαρτίου που έζησε ο Αμερικανός προπονητής, αναλαμβάνοντας τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ.

Ο εν λόγω δημοσιογράφος επισκέφθηκε την Αθήνα και ο Πιτίνο τού δήλωσε εντυπωσιασμένος πως «Εδώ είδα πράγματα που δεν έχω δει ποτέ ξανά στη ζωή μου», ενώ πρόσθεσε για τους οπαδούς του «τριφυλλιού»:

«Αυτοί οι άνθρωποι θυσιάζουν πράγματα, για να έρθουν στους αγώνες μας. Δεν είναι σαν τον Τζακ Νίκολσον στην πρώτη σειρά των court seats στους Λέικερς».

Μεταξύ άλλων, ο Ρόμπισον αναφέρθηκε στο σκάνδαλο του Πιτίνο στο NCAA και τη ζωή του μετά από αυτό, φτάνοντας στην προσαρμογή του σε μια νέα χώρα. Με χιούμορ, ο δημοσιογράφος τονίζει: «Τότε ο Πιτίνο άκουσε από τον GM των Μέμφις Γκρίζλις, Κρις Ουάλας, για μια πρόταση για δουλειά. Δεν ήταν από το ΝΒΑ, ένα μεγάλο ή ένα μικρό κολέγιο. Ήταν από κάπου που λεγόταν Παναθηναϊκός, το οποίο στα αυτιά του Πιτίνο θα μπορούσε να είναι ένα... μικρό εστιατόριο στην Νέα Υόρκη! Ποτέ δεν πρόσεχε το μπάσκετ της Euroleague και δεν ήξερε πού ερχόταν».

Όσο για την καθημερινότητα του Πιτίνο στην Ελλάδα, με τις προπονήσεις, τα κασκόλ και τα ξενύχτια για τους αγώνες του NCAA, ο προπονητής του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ είπε: «Η ελληνική αλφάβητος είναι δύσκολη. Υπάρχουν τρία διαφορετικά "ι"!».

Τέλος, πρόσθεσε για την Euroleague: «Η Euroleague είναι το κολεγιακό μπάσκετ με 30χρονους ενήλικες!», δείχνοντας πως δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα τελικά με το να μπει σε μια νέα φιλοσοφία.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα