Ο... παιδότοπος του ΟΑΚΑ

Ο... παιδότοπος του ΟΑΚΑ

Γιώργος Κούβαρης Γιώργος Κούβαρης
Ο... παιδότοπος του ΟΑΚΑ

bet365

Ο Γιώργος Κούβαρης γράφει για τη νίκη του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ επί του ΠΑΟΚ, στέκεται στην διαφορετική εικόνα που παρουσίασαν οι εξέδρες του ΟΑΚΑ με τα πάμπολλα παιδιά ύστερα από την πρωτοβουλία της «πράσινης» ΚΑΕ, αλλά και το... πόσο παιδιά νιώθουν οι παίκτες της ομάδας απολαμβάνοντας στο έπακρο το παιχνίδι εντός του παρκέ.

Ναι, αυτή ήταν εικόνα που χαίρεσαι να την βλέπεις. Να πηγαίνεις στο γήπεδο μαζί με την οικογένειά σου και τα παιδάκια σου και να φεύγεις «γεμάτος» από συναισθήματα, χαμόγελα και διασκέδαση. Να γυρνάς το κεφάλι σου και να κοιτάς στις εξέδρες μόνο παιδικά χαμόγελα.

Περίπου 6.000 φίλοι του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ, εκ των οποίων πολλές οικογένειες, φρόντισαν να δώσουν την δική τους νότα στην αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ. Η «πράσινη» ΚΑΕ, με μια ακόμα κίνηση, έφερε στο ΟΑΚΑ τον απλό κόσμο. Γνωρίζοντας τις δυσκολίες της εποχής και θέλοντας να δώσει τη δυνατότητα στις οικογένειες να έρθουν στο γήπεδο, όρισε την τιμή του εισιτηρίου στο ένα ευρώ για τα παιδιά.

Αποτέλεσμα; Μια εορταστική ατμόσφαιρα και ένα αξιοζήλευτο κλίμα! Σίγουρα έπαιξαν σημαντικό ρόλο για την δυναμική ανταπόκριση και τα όσα συνέβησαν την εβδομάδα που μας πέρασε με την πρόκριση του Παναθηναϊκού στα playoffs της EuroLeague. Από τη πλευρά τους, οι παίκτες της ομάδας φρόντισαν να ανταμείψουν όλους όσους βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ και να μην κάνουν... αγγαρεία. Να παίξουν το μπάσκετ που ξέρουν και ταυτόχρονα να προσφέρουν και πλούσιο θέαμα κατά τη διάρκεια του αγώνα με τον ΠΑΟΚ.

Φυσικά το +38 δεν αφήνει πολλά περιθώρια για κριτική του αγώνα. Παρόλα αυτά υπάρχουν κάποια σημεία που αξίζει να σταθεί κάποιος. Πρώτο και καλύτερο το rotation που επιχείρησε ο Πιτίνο θέλοντας να μοιράσει το χρόνο συμμετοχής και να δώσει μερικές ανάσες. Όπως για παράδειγμα στον Νικ Καλάθη, ο οποίος έμεινε μόλις 13 λεπτά στο παρκέ. Και γιατί να έμενε και περισσότερο από τη στιγμή που δεν ήταν αναγκαίο;

Το δεύτερο αφορά τον αρχηγό του Παναθηναϊκού και το πόσο καλά ανταποκρίθηκαν οι «πράσινοι» όσο ήταν στον πάγκο. Εννοώ ότι πρόσφερε 5 πόντους και 3 ασίστ (δηλαδή 11 πόντους στο σύνολο) ενώ η ομάδα σκόραρε συνολικά 89! Και όχι απέναντι σε κάποιον τυχαίο αντίπαλο, αλλά στη φιναλίστ ομάδα του φετινού τελικού κυπέλλου. Αν μη τι άλλο είναι ένα στοιχείο που θα υπογραμμίσει ο Αμερικανός τεχνικός αν και φάνηκε και πάλι το πρόβλημα που υπήρχε στην δημιουργία.

Το τρίτο αφορά τους παίκτες που δεν είχαν μεγάλο χρόνο συμμετοχής. Για παράδειγμα ο Θανάσης Αντετοκούνμπο ήταν DNP κόντρα στην Μπουντούτσνοστ, αλλά στην αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ έπαιζε λες και ήταν σε... τελικό EuroLeague. Έβγαλε τρομερή ενέργεια σε άμυνα και επίθεση και δεν... χαλάρωνε καθόλου. Α! Σημειώστε και τις 3/3 βολές που είχε! Επίσης χαρακτηριστικό είναι αυτό που είπε ο Πιτίνο. Του είχε ζητήσει να πάρει ριμπάουντ και μάζεψε 7 σκουπίδια! Η δεύτερη καλύτερη συγκομιδή του σε ματς της φετινής Basket League (σ.σ. είχε 8 σε Ρόδο κόντρα σε Κολοσσό και σε Κρήτη κόντρα σε Ρέθυμνο).

Επίσης. Ντίνος Μήτογλου. Ο τραυματισμός του τον άφησε αρκετά πίσω, έχασε τα πατήματά του, αλλά παρόλα αυτά όσο αγωνίστηκε απέναντι στον ΠΑΟΚ τα πήγε περίφημα. Φυσικά έπαιξε ρόλο και το γεγονός ότι ο Αμερικανός προπονητής άρχισε να χρησιμοποιεί περισσότερο στο «τέσσερα» τον Γκιστ στα ματς της EuroLeague με αποτέλεσμα να χάσει σημαντικά λεπτά συμμετοχής.

Ματ Λοτζέσκι: Έτσι όπως παίζει η Ρεάλ Μαδρίτης είναι δεδομένο ότι θα δώσει σουτ στον Παναθηναϊκό θέλοντας να κλείσει τη ρακέτα της. Ο έμπειρος φόργουορντ βρήκε κάποια σουτ αυτοπεποίθησης σε αυτό το ματς τα οποία χρειαζόταν και θα έχει τις ευκαιρίες του και στα δύο επόμενα παιχνίδια με ΑΕΚ και Προμηθέας Πάτρας πριν από το ταξίδι στην Μαδρίτη.

Τέλος δεν θα μπορούσα να μην σταθώ στις 15/16 βολές και στο ποσοστό του 93% όπως επίσης και στο γεγονός ότι έξι παίκτες είχαν διψήφιο αριθμό πόντων... Οσον αφορά το ποσοστό στις βολές επιβάλλεται να είναι υψηλό στη σειρά με τη Ρεάλ, όπως επίσης και ένα ποσοστό κοντά στο 38%-40% στα τρίποντα. Όμως ενόψει των playoffs και τις αναμετρήσεις με τους Μαδριλένους θα τα πούμε τις επόμενες ημέρες...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Κούβαρης
Γιώργος Κούβαρης

Τα 2/3 της ζωής του βρίσκεται στο δημοσιογραφικό «μετερίζι». Γεννημένος το 1977 στην Αθήνα, ο Γιώργος Κούβαρης έκανε τα πρώτα του βήμα στα μέσα της δεκαετίας του '90 από το πάλαι ποτέ κραταιό «Εθνοσπόρ» και συνέχισε στις εφημερίδες «Έθνος» και «Goal News» για τα επόμενα 25 χρόνια. Από το 2016 αποτελεί μέλος της οικογένειας του Gazzetta και ασχολείται με το ρεπορτάζ του μπασκετικού Παναθηναϊκού. Είναι ρετρολάγνος, λατρεύει τις δεκαετίες του '80 και του '90 σε όλα τα επίπεδα, παρακολουθεί ανελλιπώς μπάσκετ, ενώ στον ελεύθερο χρόνο του θα τον βρείτε να κάνει «strike» σε κάποια αίθουσα bowling...