Πιτίνο: «Παίζουμε καλύτερα γιατί έχουμε καλύτερους Έλληνες»

Πιτίνο: «Παίζουμε καλύτερα γιατί έχουμε καλύτερους Έλληνες»

Gazzetta team
Πιτίνο: «Παίζουμε καλύτερα γιατί έχουμε καλύτερους Έλληνες»

bet365

Ο Ρικ Πιτίνο στήριξε το γεγονός ότι η ομάδα του έχει να αποδίδει καλύτερα στην παρουσία των καλύτερων Ελλήνων παικτών, ενώ έκανε ειδική αναφορά στις εξωαγωνιστικές δραστηριότητες της «πράσινης» ΚΑΕ.

Αρχικά ο Αμερικανός προπονητής είπε ότι «είχαμε δύο στόχους για αυτή την εβδομάδα. Ο ένας ήταν να κερδίσουμε το ματς και ο δεύτερος ήταν να βελτιωθούμε. Σήμερα βελτιωθήκαμε πολύ. Αν κοιτάξεις τις άμυνες και τις επιθέσεις όταν ήρθα, το 60% δεν μου άρεσε. Δείξαμε στους παίκτες μετά από όλα τα ματς όσα έκαναν στο παρκέ και αυτό το γυρίσαμε. Το 60% έγινε 40%. Δεν μιλάω για τους πόντους, τα ριμπάουντ, αλλά για τα σκριν, την θέληση και όλα όσα δεν μπορείς να ελέγξεις. Τώρα είμαστε στο 80%, για να κερδίσουμε όμως την Ρεάλ, πρέπει να αυτό το ποσοστό να ανέβει στο 90%.»

Και συνέχισε κάνοντας ειδική αναφορά στο κοινωνικό έργο της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: «Θέλω να συγχαρώ την ομάδα για όσα κάνει εκτός παρκέ, πρώτα απ' όλα για την πρωτοβουλία με τον αυτισμό. Τώρα τα παιδιά ήρθαν στο γήπεδο με 1 ευρώ. Όποιος προχωρά σε αυτές τις κινήσεις, πρέπει να δεχτεί συγχαρητήρια. Δεν μιλάμε για το μπάσκετ, αλλά για έναν ολόκληρο οργανισμό. Αυτό μεγαλώνει νέες γενιές φιλάθλων».

Σε ερώτηση για το αν είναι πιο εύκολοι οι αγώνες με την Ρεάλ σε σχέση με το δύσκολο έργο του Texas Tech κόντρα στο Virginia στον τελικό του NCAA, είπε: «Είναι μία εξαιρετική ομάδα, αλλά είναι πολύ πιο εύκολο για το Texas Tech να κερδίσει το Virginia. Είναι ένα παιχνίδι, δεν υπάρχει πλεονέκτημα έδρας. Πέρσι το είχαμε, με τον Τζέιμς και τον Σίνγκλετον, αλλά χάσαμε με 3-1 και μας κέρδισαν εύκολα. Θα προτιμούσα να έχω το πλεονέκτημα της έδρας, αλλά αν κάνουμε το break στην Μαδρίτη θα το αποκτήσουμε».

Επίσης ο Ρικ Πιτίνο στάθηκε στο μυστικό της «πράσινης» επιτυχίας, το οποίο το στήριξε στην παρουσία των Ελλήνων παικτών: «Οι προπονητές στην Ελλάδα είναι εξαιρετικοί. Τους βάζω στο ίδιο επίπεδο με τους προπονητές στην EuroLeague. Και ο λόγος που αποδίδουμε καλύτερα είναι πως έχουμε καλύτερους Έλληνες παίκτες από τις υπόλοιπες ομάδες. Είμαι χαρούμενος για τον Θανάση. Δουλεύει πολύ, έχει βελτιωθεί. Ήθελα να παίρνει πιο πολλά ριμπάουντ και να παλεύει, αυτό ακριβώς έκανε».

Όσο για τα σουτ του Παναθηναϊκού; «Έχουμε βελτιωθεί πολύ στην άμυνα και στα ριμπάουντ, αλλά πρέπει να ανεβάσουμε τα ποσοστά στο σουτ και να ξέρουμε ποιοι είμαστε. Αν παίξουμε σαν τους Ουόριορς, δεν είμαστε εμείς. Τώρα καταλαβαίνουμε την ταυτότητά μας και αυτό μας έχει βοηθήσει πολύ το τελευταίο διάστημα. Δες τα στατιστικά... Ο Τόμας είχε 5/7, ο Ίαν είχε 2/3, ο Κώστας 4/7... Μόνο ο Λεκαβίτσιους και ο Καλάθης δεν σούταραν καλά, όλοι οι άλλοι ήταν καλοί. Από εκεί καταλαβαίνεις πως όλοι ξέρουν ποιοι είναι».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα