Άρης- Προμηθέας 66-65: Έσπασε την γκίνια του με το… χέρι του Σλαφτσάκη

Άρης- Προμηθέας 66-65: Έσπασε την γκίνια του με το… χέρι του Σλαφτσάκη

bet365

Μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που κρίθηκε στην παράταση, ο Άρης επικράτησε (66-65, 60-60 κ.α.) του Προμηθέα Πατρών στο Nick Galis Hall κι έβαλε τέλος στο σερί των διαδοχικών ηττών. Άνθρωπος της τελευταίας στιγμής για τον Άρη ο Σλαφτσάκης ο οποίος αλλοίωσε το τελευταίο σουτ του Ρίον Μπράουν.

Ο Άρης δεν μπορούσε να κάνει αυτονόητα πράγματα στο πρώτο δεκάλεπτο και συνάμα σούταρε με απελπιστικό ποσοστό (4/17 σουτ). Ο Προμηθέας δεν είχε συγκέντρωση, αυτό φάνηκε μέσα από τα επτά λάθη που έκανε σ’ αυτό το διάστημα, παρόλο αυτά προηγήθηκε με 2-13 (7’). Η είσοδος του Γκάρι Μπελ έδωσε ενέργεια στους «κίτρινους» οι οποίοι μείωσαν σε 9-13 (9’), αλλά ένα τετράποντο του Ρίον Μπράουν διαμόρφωσε το 9-17 της πρώτης περιόδου.

Νταλό και Σλαφτσάκης άλλαξαν τις ισορροπίες του αγώνα. Ο πρώτος έδωσε οργάνωση, κατεύθυνση και τελική πάσα ενώ ο δεύτερος με επτά διαδοχικούς πόντους οδήγησε τον Άρη σε επιμέρους σκορ 15-5 και οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 24-22 (14’), έχοντας ως βάση την άμυνά τους η οποία οδήγησε τους φιλοξενούμενους σε 12 λάθη μέχρι εκείνο το σημείο. Ωστόσο, ο Προμηθέας έδειξε αντανακλαστικά ενώ για τον Άρη το rotation είχε ως συνέπεια την απώλεια ρυθμού. Οι φιλοξενούμενοι είχαν το μακρινό σουτ με τον Ρίον Μπράουν (σ. σ. σημείωσε 17 πόντους στο πρώτο ημίχρονο) και με δικό τους επιμέρους σκορ 5-16 πήγαν στα αποδυτήρια με διαφορά εννιά πόντων (29-38).

Οι διαδοχικοί πόντοι του Οκτάβιους Έλις έδωσαν τη δυνατότητα στον Προμηθέα να ξεφύγει με 29-43 έπειτα από 90’’ στην 3η περίοδο. Εκεί ο Άρης βρήκε λύσεις από τον Λάκι Τζόουνς, απάντησε με επιμέρους σκορ 14-7 και μείωσε σε 43-50 (26’). Οι δύο ομάδες είχαν τρομακτική δυσκολία στην επίθεση κι έτσι έως το τέλος της 3ης περιόδου δεν άλλαξε κάτι (45-52).

Οι φιλοξενούμενοι ξέφυγαν με +11 (45-56) στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου για να ακολουθήσει όμως ένα διάστημα περίπου πέντε αγωνιστικών λεπτών στο οποίο δεν βρήκαν καλάθι. Ο Άρης πήρε πολλά σ’ αυτό το διάστημα από τους Λάκι Τζόουνς, Μαϊκάλ Κάιζερ, έπαιξε καταπληκτική άμυνα και όλα ξεκίνημα από την αρχή (57-57), τρία λεπτά πριν το τέλος. Οι δύο ομάδες είχαν διαδοχικές άστοχες επιθέσεις για να φθάσουμε 49’’ πριν το τέλος του αγώνα (60-60). Ο Άρης είχε την επίθεση, δεν την αξιοποίησε και ο Προμηθέας πήρε την κατάσταση στα χέρια του 25’’ πριν το τέλος. Ο Μποχωρίδης έκλεψε την μπάλα αλλά στην τελευταία επίθεση της κανονικής διάρκειας, ο Μπελ αστόχησε σε σουτ τριών πόντων κι έτσι το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση.

Ο Άρης ξέφυγε με 65-60 έπειτα από δύο λεπτά στην παράταση αλλά δεν κατάφερε να χτίσει πάνω σ’ αυτή τη μικρή διαφορά. Δύο βολές του Κασελάκη κι ένα εύστοχο τρίποντο από τον Ρίον Μπράουν ισορρόπησαν την κατάσταση (65-65, 44’) για τον Προμηθέα. Για να φτάσουμε 19’’ πριν το τέλος, όπου ο Άρης ήταν στο +1 (66-65) αλλά μετά από επιθετικό φάουλ του Τζόουνς, ο Προμηθέας πήρε την μπάλα στα χέρια του στα τελευταία 19’’. Ο Ρίον Μπράουν θέλησε να παίξει ένας μ’ έναν με τον Σλαφτσάκη αλλά ο τελευταίος αλλοίωσε το σουτ στο τρίποντο του Αμερικανού κι έτσι ο Άρης κέρδισε το παιχνίδι.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Ο Άρης έπαιξε εξαιρετική άμυνα και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο Προμηθέας στα τελευταία 14 αγωνιστικά λεπτά (συμπεριλαμβανομένης και της παράτασης) σημείωσε μόλις εννιά πόντους.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Λάκι Τζόουνς και Μαϊκάλ Κάιζερ έκαναν τρομερό παιχνίδι για τον Άρη.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Διαμαντής Σλαφτσάκης, όχι μόνο για το κόψιμό του στην τελευταία φάση του αγώνα.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Ο Γκάρι ΜακΓκι ήταν εκτός παιχνιδιού. Για τον Προμηθέα, κακό παιχνίδι από τους οργανωτές (σ. σ. Γκίκας, Λίποβιι, Κατσίβελης).

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Τι άλλο, η αλλοίωση του τελευταίου σουτ από τον Σλαφτσάκη.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Ο Άρης δεν είχε τρόπο έκφρασης στην επίθεση εξ’ ου και τα απελπιστικά ποσοστά ευστοχίας. Ο Προμηθέας είχε 19 λάθη έως το 30’

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Η μπέιζμπολ πάσα του Νταλό και το κάρφωμα του Μαϊκάλ Κάιζερ στο δεύτερο δεκάλεπτο.

Τα δεκάλεπτα: 9-17, 29-38, 45-52, 60-60(κ.α.), 66-65

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα