Ο Σπανούλης θα κερδίσει το μεγαλύτερο στοίχημα της καριέρας του

Ο Σπανούλης θα κερδίσει το μεγαλύτερο στοίχημα της καριέρας του

Ο Σπανούλης θα κερδίσει το μεγαλύτερο στοίχημα της καριέρας του
Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες θεωρεί πως το ματς στην Κρήτη δε χρήζει ανάλυσης και ασχολείται με την επιστροφή του Βασίλη Σπανούλη στα ερυθρόλευκα.

Η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχει ο παραμικρός λόγος να αναλύσω τα όσα είδαμε στην Κρήτη. Τι να το κάνω όταν παίζει καλά με το Ρέθυμνο ο Ουίλιαμς Γκος και ο ΛεΝτέι και μπαίνουν και τα τρίποντα, αφού μεσοβδόμαδα δεν ανταποκρίνεται η ομάδα στις απαιτήσεις της Euroleague.

Ναι, σωστά καταλάβατε. Είμαι απογοητευμένος κι εγώ όπως κι εσείς.

Θα ασχοληθώ λοιπόν με τον Σπανούλη. Με αυτόν που όπως έμαθα είχε δύο κομμένους τένοντες στην έξω πλευρά του περονιαίου μυ και όμως ήθελε να μπει στο παρκέ για την αναμέτρηση με την Ζαλγκίρις.

Μέχρι τώρα ο αρχηγός του Ολυμπιακού είχε δεκάδες στοιχήματα στη ζωή του. Αυτό είναι το μεγαλύτερο πλέον κάτι το οποίο παραδέχεται κι ο ίδιος.

Να περνάς την πόρτα του χειρουργείου στο κατώφλι των 37 σου χρόνων δεν είναι καθόλου εύκολο. Το 90% των αθλητών εγκαταλείπουν την αγωνιστική δράση λόγω ηλικίας κυρίως.

Ο Σπανούλης όμως ανέκαθεν ξεχώριζε λόγω της «δίψας» του, λόγω της αγάπης του για το παιχνίδι. Και ο Σπανούλης ανήκει στους λίγους.

Όχι, μόνο θα γυρίσει, αλλά θα το κάνει και σε τέλεια κατάσταση.

Ο Σπανούλης θα επιστρέψει δυνατός. Θα ξαναμπεί στα παρκέ όχι απλά για να μπει και να «κοροϊδέψει», αλλά για να πάει σε ένα ακόμη Final 4 και να κλείσει την καριέρα του όπως (σχεδόν) θέλει.

Το «σχεδόν» έχει να κάνει με την κατάκτηση της Euroleague, αλλά για αυτό χρειάζονται πολλά πράγματα ακόμη που πρέπει να κάνουν οι Αγγελόπουλοι για τον Ολυμπιακό.

Α, δε σας το είπα. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην παίξει του χρόνου με την ερυθρόλευκη φανέλα. Σε πέντε λεπτά, όπως συμβαίνει μόνιμα, θα τα βρει με τους ιδιοκτήτες της ομάδας.

Ο Σπανούλης με τον Ολυμπιακό θα γίνει ο θρύλος των θρύλων της Euroleague γράφοντας ιστορία με χρυσά γράμματα που όμοιά του δύσκολα θα συναντήσει κανείς.

Εκτός αν είναι εύκολο για κάποιον να είναι πρώτος σκόρερ και πρώτος σε ασίστ στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση μετά το ΝΒΑ.

Αν κάποιος μπορεί να γυρίσει δυνατός, αυτός είναι ο ηγέτης του Ολυμπιακού.

Το επόμενο εξάμηνο είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για αυτόν και θα του συμπεριφερθεί ανάλογα. Δεν τον φωνάζουν τυχαία «ρομπότ» αφού δεν παρεκκλίνει ποτέ του προγράμματός του.

Πλέον για 6 μήνες θα δυναμώνει τα πόδια του, θα κάνει τις φυσιοθεραπείες του και λογικά θα είναι έτοιμος τις τελευταίες μέρες της προετοιμασίας της σεζόν 2019-2020.

Ο ίδιος ξέρει καλά πως το φθινόπωρο δεν κρίνεται κανείς τίτλος και δεν τον ενδιαφέρει να βρίσκεται στο 100% όταν ξεκινήσουν οι επίσημες υποχρεώσεις. Θα είναι σίγουρα όμως έτοιμος όταν χρειάζεται να βοηθήσει όταν η σεζόν θα «καίει» με την ελπίδα φυσικά να έχει δύο πολύ καλά γκαρντ δίπλα του ώστε να μην είναι αναγκασμένος να αποφασίζει για όλα μέσα στο παρκέ.

ΥΓ: Θα ήθελα στο Ρέθυμνο να έπαιρναν περισσότερο χρόνο οι Αγραβάνης και Μπόγρης. Σε τέτοιο ματς κι έπαιξαν από 8 λεπτά κι αυτά... σπαστά.

ΥΓ 2: Διαφωνώ κάθετα με αυτούς που λένε «καλύτερα να αποκλειστούμε από τα να χάσουμε με 3-0 από τη Φενέρ/ΤΣΣΚΑ/Ρεάλ». Θα είναι τεράστια αποτυχία αν δεν μπει «οκτάδα» η ομάδα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Κωνσταντίνος Μελάγιες

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γεννήθηκε το 1977 και από μικρή ηλικία ερωτεύτηκε το μπάσκετ το οποίο υπηρέτησε ως παίκτης, ως προπονητής (για λίγο) και πλέον ως δημοσιογράφος. Ασχολείται με το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού από το 2002 και είναι ερωτευμένος με τη δουλειά του όπως ήταν ακριβώς και την πρώτη μέρα που ασχολήθηκε με αυτή.

Πέραν του μπάσκετ του αρέσει να βλέπει (και να παίζει) τένις, μπιλιάρδο και ποδόσφαιρο. Τα τελευταία χρόνια δεν έχει την άρνηση για το ΝΒΑ που είχε πιο παλιά, αλλά σαν την Euroleague... δεν έχει.