Λαρεντζάκης στο gazzetta.gr: «40 λεπτά, όλη μας η χρονιά»!

Λαρεντζάκης στο gazzetta.gr: «40 λεπτά, όλη μας η χρονιά»!

bet365

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης μίλησε στο gazzetta.gr για την «λαβωμένη» ΑΕΚ που συνεχίζει να στέκεται στο ύψος της και το «ματς της χρονιάς» με την Μπάμπεργκ (03/04, 19:30), καλώντας όλο τον κόσμο να έρθει να στηρίξει για την πρόκριση στο Final 4 του BCL.

Παρά το «σοκ» με τον τραυματισμό του Γιόνας Ματσιούλις, τις ήδη υπάρχουσες απουσίες (Βασίλης Ξανθόπουλος, Βασίλης Καββαδάς) και την αποχώρηση του Τζόρνταν Θίοντορ από τον αγώνα με τον Άρη στην τρίτη περίοδο, η ΑΕΚ κατάφερε να πάρει ακόμα μία νίκη (81-73) και να κρατήσει αήττητο το ΟΑΚΑ στην Basket League (11/11).

«Ήταν δύσκολα, γιατί προερχόμασταν από ένα μεγάλο ταξίδι κι ένα ζόρικο ματς (σ.σ. με την Μπάμπεργκ). Την Πέμπτη δεν κάναμε προπόνηση, ο Άρης είχε περισσότερο χρόνο να δουλέψει, οπότε ήταν αρκετά δύσκολο. Κρατάμε τη νίκη και πάμε να τα δώσουμε όλα για όλα για το ματς της χρονιάς με την Μπάμπεργκ», είπε ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης αρχικά στο gazzetta.gr.

Ο εκρηκτικός διεθνής γκαρντ της «Βασίλισσας» έκανε πολύ καλή εμφάνιση κόντρα στην ομάδα του Γιάννη Καστρίτη (21π., 5ρ., 3ασ., 3κλ.), ωστόσο δεν μένει σε αυτή. «Τώρα έχουμε μπει σε... playoffs mode! Κάναμε μια "κοιλιά", πέρασε και τώρα έρχονται τα κρίσιμα. Να παίξουμε όλοι μαζί, ενωμένοι και για τους τραυματίες και για τον Γιόνας. Όλοι πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό».

Βέβαια, ο 25χρονος παίκτης «κρατάει» κάτι από το ματς με τον Άρη, αφού προσέφερε ένα τρομερό highlight! «Κρατάω το κάρφωμά μου! Είναι το πρώτο στη ζωή μου! Ευχαριστώ το Νικολάκη (σ.σ Παπαβασιλείου, ο γυμναστής της ΑΕΚ) που είναι κάθε μέρα στα βάρη μαζί μου (γέλια)», και πρόσθεσε για το nickname «κόμπρα», που τού έχει δώσει ο σπορτσκάστερ της ΕΡΤ, Βαγγέλης Ιωάννου: «Ο Ιωάννου είναι ο νονός του μπάσκετ, οπότε είναι κολακευτικό»!

Όσο για τα 4/18 τρίποντα που είχε η ομάδα του Λούκα Μπάνκι κόντρα στους Θεσσαλονικείς, ο Λαρεντζάκης σχολίασε: «Το σουτ είναι και θέμα αυτοπεποίθησης και του πως θα πάει το παιχνίδι. Μπορεί να μην είσαι σε καλή μέρα. Στο σουτ παίζει σημαντικό ρόλο η ψυχολογία. Σαν ομάδα δεν έχουμε σουτέρ, αλλά έχουμε δείξει ότι έχουμε και καλές βραδιές».

Η ΑΕΚ τώρα καλείται να αντιμετωπίσει την αξιόλογη Μπάμπεργκ στο ΟΑΚΑ, για την ευρωπαϊκή ρεβάνς των «8» (03/04, 19:30), με φόντο την πρόκριση στο Final 4, για δεύτερη σερί χρονιά. Αυτό που πρέπει να έχουν οι «κιτρινόμαυροι» είναι: «Υπομονή! Να δείξουμε υπομονή, γιατί δεν μπορούμε να τελειώσουμε το παιχνίδι από το πρώτο δεκάλεπτο. Πρέπει 40 λεπτά να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι, γιατί η Μπάμπεργκ είναι πολύ καλή. Υπομονή και προσοχή», τόνισε ο «Λάρυ».

Σχετικά με το -4 του πρώτου αγώνα και πόσο ύπουλο ή εύκολο είναι να καλυφθεί, συμπλήρωσε: «Δεν σκεφτόμαστε αυτό, παρά μόνο τη νίκη. Η διαφορά δεν παίζει ιδιαίτερο ρόλο στο μυαλό μας. Τώρα αν στο ματς έχουμε την διαφορά ή την κυνηγάμε, είναι διαφορετικές οι καταστάσεις. Εμείς πάμε για ακόμα μια νίκη. 40 λεπτά είναι όλη η χρονιά για εμάς!».

Η αναμέτρηση θα γίνει μία ημέρα πριν την συμπλήρωση 51 ετών από την κατάκτηση του Κυπέλλου Κυπελλούχων το '68 και 1 έτους από την πρόκριση στο πρώτο Final 4 του BCL. «Κάθε φορά παίζαμε την ίδια ακριβώς ημέρα. Τώρα το... φοβάμαι λίγο! (γέλια) Εντάξει, είναι οι συγκυρίες κάποιες φορές. Μπορεί να το λέμε στο χαβαλέ, αλλά ξέρεις τι λένε για το κάρμα», είπε με χαλαρό και... σκεπτικό ύφος.

Όσο για την παρουσία του κόσμου στις κερκίδες του ΟΑΚΑ, έστειλε το μήνυμα του: «Να είναι κι αυτός υπομονετικός και να μας στηρίξει με όλη του τη δύναμη! Ό,τι είναι να γίνει στο γήπεδο, να στηρίζει και να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί στο τέλος!».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα