ΑΕΚ: Ο Ματσιούλις, το ban και η μεταγραφή

ΑΕΚ: Ο Ματσιούλις, το ban και η μεταγραφή

ΑΕΚ: Ο Ματσιούλις, το ban και η μεταγραφή

bet365

Ο αναπάντεχος τραυματισμός του Γιόνας Ματσιούλις έφερε αλλαγή σχεδίων στην ΑΕΚ, η οποία θα διευθετήσει το θέμα του ban της FIBA και θα ενισχυθεί, αν αυτό κριθεί αναγκαίο.

Ο τραυματισμός του Λιθουανού φόργουορντ στο πρώτο ματς των «8» του Basketball Champions League με την Μπάμπεργκ σόκαρε άπαντες στην «Βασίλισσα», κι αυτό διότι αποδείχθηκε σοβαρός, αφού υπέστη κάταγμα στον αγκώνα και θα χάσει - εκτός συγκλονιστικού απροόπτου - όλη τη σεζόν.

Ο Λούκα Μπάνκι ανέφερε στην Συνέντευξη Τύπου μετά το παιχνίδι με τον Άρη για τυχόν αντικατάσταση του παίκτη του πως περιμένει «την επίσημη διάγνωση για το πόσο καιρό θα μείνει εκτός και πόσο καιρό θα χρειαστεί για να αναρρώσει» ο 34χρονος παίκτης, αλλά παρόλα αυτά, οι άνθρωποι της ΑΕΚ δουλεύουν για όλα τα ενδεχόμενα.

Από την στιγμή που ο Ματσιούλις είναι σημαντική απώλεια για την ΑΕΚ, δεδομένου της προσωπικότητάς του και του ότι ήταν πολύ ανεβασμένος το τελευταίο διάστημα, και παρά το γεγονός πως οι «κιτρινόμαυροι» έχουν σταθεί και με το παραπάνω στο ύψος των περιστάσεων με τους όποιους τραυματισμούς έχουν προκύψει στην διάρκεια της σεζόν, δεν είναι διατεθειμένοι να ρισκάρουν τη συνέχεια στις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις και γνωρίζουν πως θα χρειαστεί ενίσχυση.

Αλλαγή δεν μπορεί να γίνει πια στην Ευρώπη, αφού δεν υπάρχει πλέον αυτό το δικαίωμα, αλλά μπορούν να κινηθούν κατάλληλα για τα playoffs της Basket League. Έτσι, θα εξεταστούν όλες οι περιπτώσεις παικτών ("3", "4" ακόμα και "5") που μπορούν να προσφέρουν στην τελική ευθεία του ελληνικού πρωταθλήματος.

Όσον αφορά το θέμα του ban που υπάρχει από την FIBA (από τις 27/02/19), οι άνθρωποι της ΑΕΚ δεν ανησυχούν κι εκφράζουν τη σιγουριά πως θα το διευθετήσουν και θα κανονίσουν τις υποχρεώσεις τους, όπως είχε γίνει, άλλωστε, και πριν λίγους μήνες (με την έλευση Τζέιμς και Θίοντορ), ώστε να κάνουν την κατάλληλη προσθήκη.

Προς το παρόν, το μυαλό όλων είναι μόνο στην ευρωπαϊκή ρεβάνς με την Μπάμπεργκ (03/04, 19:30) στο ΟΑΚΑ, αφού πρόκειται για «το ματς της χρονιάς», όπως χαρακτηρίζουν, και θέλουν μαζί με την στήριξη του κόσμου τους να πανηγυρίσουν την πρόκριση στο Final 4 του BCL, μια ημέρα πριν την επέτειο του '68 και της περσινής πρόκρισης στην τελική φάση της ευρωπαϊκής διοργάνωσης της FIBA.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα