Η κίνηση των «έξι» χάθηκε στην ψηφοφορία για το νέο Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ

Νίκος Καρφής
Η κίνηση των «έξι» χάθηκε στην ψηφοφορία για το νέο Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ
Η απόφαση έξι ομάδων να ψηφίσουν «λευκό» στις εκλογές του ΕΣΑΚΕ αντί του μοναδικού υποψηφίου, Βαγγέλη Γαλατσόπουλου, φανέρωσε μια δυναμική αντιπαλότητα η οποία ωστόσο «κλονίστηκε» στη διάρκεια της ψηφοφορίας για το νέο Δ.Σ. της «Ένωσης».

Άνευ αντιπάλου, ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος επανεκλέχθηκε στη θέση του προέδρου του ΕΣΑΚΕ, αν μη τι άλλο όμως είναι άξιο προβληματισμού το γεγονός ότι έξι ομάδες προτίμησαν να ψηφίσουν λευκό παρά τον μοναδικό υποψήφιο. Πληροφορίες του gazzetta.gr αναφέρουν ότι Ολυμπιακός, Άρης, Προμηθέας Πατρών, Λαύριο, Κύμη και Κολοσσός Ρόδου, δεν εξέφρασαν απλά την αντίθεσή τους προς τον νυν πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ, με τη λευκή ψήφο τους, αλλά και στον τρόπο λειτουργίας του ΕΣΑΚΕ.

Αυτό το γκρουπ των έξι ομάδων θα μπορούσε να είχε παρουσιαστεί διευρυμένο από τουλάχιστον μία ακόμη ομάδα, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες το Ρέθυμνο (την ύστατη στιγμή) αποφάσισε να υποστηρίξει τον κ. Γαλατσόπουλο. Πληροφορίες του gazzetta.gr αναφέρουν πάντως ότι οι δομές της «συμμαχίας» των έξι ομάδων αυτή τη στιγμή ταρακουνιούνται από... ισχυρότατη σεισμική δόνηση και ο λόγος είναι η ψηφοφορία για το νέο διοικητικό συμβούλιο.

Για την ακρίβεια, οι έξι ομάδες που ήταν υπέρ της αλλαγής προσώπων στο Δ.Σ., από τη στιγμή που δεν κατέστη δυνατή η εύρεση του αντίπαλου δέους του κ. Γαλατσόπουλου, ήταν υπέρ της προώθησης του προέδρου της ΚΑΕ Άρης, Χάρη Παπαγεωργίου, στη θέση του αντιπροέδρου του ΕΣΑΚΕ, του Χρήστου Μήλα (Προμηθέας) στην αντίστοιχη του γενικού γραμματέα και του Αλέξανδρου Θεοδώρου (Κύμη) σ’ αυτή του ταμία.

Ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος έκανε τη δική του πρόταση, η οποία περιλάμβανε τη διατήρηση του Σταύρου Δουβή (ΑΕΚ) στη θέση του αντιπροέδρου και για την αντίστοιχη του γενικού γραμματέα του ΕΣΑΚΕ πρότεινε τον Χάρη Παπαγεωργίου, ενώ σ’ αυτή του ταμία τον Μανώλη Κεφαλογιάννη.

Εκεί, ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Προμηθέας Πατρών, Βαγγέλης Λιόλιος, κατέθεσε τις ενστάσεις του για τη θέση του γενικού γραμματέα, τονίζοντας ότι έχει άλλη πρόταση και για την ακρίβεια πρότεινε τον Χρήστο Μήλα. Το ζήτημα τέθηκε σε ψηφοφορία και μετά την ψήφο του Σταύρου Δουβή, έφτασε η στιγμή του Χάρη Παπαγεωργίου ο οποίος ξαφνιάστηκε κι είπε αρχικά… «δεν ήξερα ότι είναι τόσο σημαντική η θέση του γενικού γραμματέα του ΕΣΑΚΕ» και στη συνέχεια ψήφισε τον εαυτό του και ουσιαστικά έτσι διασπάστηκε το μέτωπο των «6», που εξέφρασαν την αντίθεσή τους προς το πρόσωπο του προέδρου και κατ’ επέκταση των προτάσεων του.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα