Το «χαρτί» της FIBA και η κόντρα Βασιλειάδη - Βασιλακόπουλου που «χοντραίνει»!

Δημήτρης Τομαράς
Το «χαρτί» της FIBA και η κόντρα Βασιλειάδη - Βασιλακόπουλου που «χοντραίνει»!

bet365

Ανεβαίνουν οι... τόνοι στην κόντρα των Βασιλειάδη και Βασιλακόπουλου μετά και τις τελευταίες δηλώσεις του Υφυπουργού και την θέση της ΕΟΚ, που δεν κάνει βήμα πίσω... Οι επαφές Υφυπουργείου με FIBA.
Από το Gazzetta.gr είχατε διαβάσει πρώτοι για την έντονη δυσαρέσκεια του Υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη, προς τον πρόεδρο της ΕΟΚ, Γιώργο Βασιλακόπουλο, μετά την ηχηρή του απουσία στην σύσκεψη της περασμένης Παρασκευής (15/03) και τις σχετικές εξελίξεις. Η συνέχεια δόθηκε την Δευτέρα με τις ραδιοφωνικές δηλώσεις του Υφυπουργού.
Θυμίζουμε πως χαρακτηριστικά στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Βασιλειάδης είπε για την απουσία του Γιώργου Βασιλακόπουλου από τη σύσκεψη: «Ο κόσμος κρίνει, βλέπει και κρίνει. Είχα πει από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε αυτή η κρίση πως υπάρχουν ζητήματα διαιτησίας στα οποία εμείς έχουμε ελάχιστη δυνατότητα παρέμβασης και καλώς συμβαίνει αυτό. Και στο ποδόσφαιρο η παρέμβαση στη διαιτησία δεν έγινε από το κράτος. Περίμενα μέχρι και την Πέμπτη, που ήταν η κλήρωση των διαιτητών, αν θα υπάρξει κάποια πρωτοβουλία εκτόνωσης της κρίσης. Δεν συμφωνώ ούτε με τους εκβιασμούς. Περίμενα να δω αν θα έχουμε βρει έναν αποδεκτό τρόπο για να μην έχουμε πάλι τα ίδια πράγματα. Δεν καταφέραμε να βρούμε τον κ. Βασιλακόπουλο στο τηλέφωνο για να έρθει στη σύσκεψη. Κρίνεται για αυτό. Δεν μπορείς να περνάς μια τέτοια κρίση. Δεν είναι μόνο το θέμα της τιμωρίας του Ολυμπιακού. Να βγει η τιμωρία, αλλά έχουμε λύσει έτσι όλα τα προβλήματα;».
Ο Βασιλειάδης ξεκαθάρισε πως για το θέμα του Βασιλακόπουλου θα δει η Πολιτεία το πως θα το χειριστεί, αλλά ως προς το πως θα πρέπει να λειτουργήσει, σχολίασε: «Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει, είναι να κάνει κάτι. Εγώ σέβομαι και την ιστορία και την τεράστια προσφορά του σε αυτό που λέγεται ελληνικό μπάσκετ. Θα πρέπει να το σεβαστεί και ο ίδιος. Δεν θέλω ούτε να μηδενίζω, ούτε να αναπαράγω θέματα για τη μια ή την άλλη πλευρά. Πλέον έχει χαθεί η μπάλα. Η Ομοσπονδία πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες, αλλιώς ό,τι χτίστηκε όλα αυτά τα χρόνια θα γκρεμιστεί».
Επίσης η απάντηση - διαρροή της ΕΟΚ δεν ικανοποίησε σε καμία των περιπτώσεων την πλευρά του Υφυπουργείου Αθλητισμού. Το αντίθετο ακριβώς συνέβη. Η κόντρα λοιπόν... χοντραίνει και χοντραίνει για τα καλά. Δύο είναι τα σημεία - κλειδιά της. Το ένα η ΚΕΔ και το τι μπορεί και πρέπει να αλλάξει και το άλλο η έντονη αμφισβήτηση στο πρόσωπο του Βασιλακόπουλου και ότι είναι ικανός να βελτιώσει το οτιδήποτε σε σχέση με τα προβλήματα στο σημερινό μπάσκετ... Ο Βασιλειάδης έχει ήδη κάνει σχετικές επαφές με την FIBA και έπεται και συνέχεια. Η FIBA πάντως σε σχέση με το σκέλος της διαιτησίας, δεν έχει την δυνατότητα παρέμβασης στην ΕΟΚ, σε σχέση με τις αντίστοιχες εξουσίες από FIFA και UEFA σε ΚΕΔ και ΕΠΟ αντίστοιχα. Ακόμα και έτσι όπως οι συζητήσεις αυτές έχουν γίνει.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα