Και τώρα τι κάνουμε Υπουργέ μου;

Μιχάλης Λεάνης Μιχάλης Λεάνης
Και τώρα τι κάνουμε Υπουργέ μου;
Ο Μιχάλης Λεάνης γράφει για όλα όσα έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα και τα όσα δεν έκανε ο Γιώργος Βασιλειάδης.

Περίμενα όλη την εβδομάδα, γι’ αυτό αποφάσισα να μην γράψω λέξη, να δω πως θα εξελιχθεί η κατάσταση από όλους τους εμπλεκόμενους.

Πως θα βρεθεί η χρυσή τομή σε μια κόντρα που εδώ και χρόνια έχει ξεφύγει από τα λογικά πλαίσια, ώστε επιτέλους να διεξαχθεί το ντέρμπι αιωνίων στο μπάσκετ.

Περίμενα πρωτοβουλίες και λύσεις από τους παράγοντες, από την διοργανώτρια αρχή, από κάθε θεσμικό παράγοντα, αλλά κυρίως από την Πολιτεία έστω και την ύστατη ώρα!

Ώσπου φτάσαμε στην φαρσοκωμωδία της Παρασκευής!

Τέλος του χρονικού το ζήσαμε την Κυριακή στον ΕΣΑΚΕ, όπου υπογράφηκε το φύλλο αγώνα!

Και τώρα τι κάνουμε Υπουργέ μου;

Τα ρίχνουμε όλα στην Ομοσπονδία και καθαρίσαμε;

Άντε φταίει η Ομοσπονδία και μετά; Μπορείς να την αλλάξεις; ΟΧΙ

Όπως όλα πλέον δείχνουν από τον Ολυμπιακό έχουν επιλέξει την απόλυτη άρνηση και την απόφαση της αποχώρησης από το ελληνικό πρωτάθλημα.

Εσύ Υπουργέ μου τότε τι θα βγεις να πεις;

Τι θα βγεις να πεις όταν διαλυθεί το ελληνικό πρωτάθλημα μπάσκετ κάτι που κανένας προκάτοχος Υπουργός δεν το έχει καταφέρει;

Ότι τρεχάτε να πείτε τα παράπονα σας στην Ομοσπονδία; Αστεία απάντηση!

Και εσύ ως ο ανώτερος θεσμικός παράγων του αθλητισμού πως λειτούργησες ώστε να αποφευχθεί η καταστροφή;

Το ακλόνητο σου επιχείρημα θα είναι ότι τους κάλεσες την ύστατη ώρα στο γραφείο σου αλλά αυτοί τα έκαναν μπάχαλο και άρχισαν να βρίζονται και να φτύνονται μεταξύ τους;

Συγνώμη Υπουργέ μου αλλά όταν οι παράγοντες αισθάνονται πιο ισχυροί από τον επικεφαλής του αθλητισμού εκεί καταλήγουμε.

Και μην ισχυριστείς ότι κάτι τέτοιο δεν το περίμενες γιατί στην χώρα που ζούμε έχουν προηγηθεί ανάλογες «ωραίες ατμόσφαιρες» από παράγοντες στο χώρο του ποδοσφαίρου!!!

Τι θα απαντήσεις; Ότι φταίει ο Βασιλακόπουλος που δεν προσήλθε;

Η διαμάχη ανάμεσα στους αιώνιους έχει ξεκινήσει χρόνια πριν αλλά φούντωσε τα τελευταία πέντε χρόνια.

Γνώριζες την κατάσταση και εσύ και ο προκάτοχος σου από την στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων σας.

Τι κάνατε 4 χρόνια ώστε να μην φτάσουμε στο μη παρέκει;

Τους κάλεσες ποτέ αμφότερους στο γραφείο σου να τους ανακοινώσεις ότι δεν θα δεχθείς ακραίες συμπεριφορές; ΟΧΙ

Τους κάλεσες μετά τα πρώτα αναγνωριστικά πυρά; ΟΧΙ

Η κόντρα τους έφτασε μέχρι την Ευρωλίγκα. Δεν το πήρες χαμπάρι ότι η φωτιά φούντωνε και σε λίγο θα κατέκαιγε το άθλημα εντός συνόρων γιατί εκτός η διοργανώτρια αρχή δεν άφηνε περιθώρια εκτροχιασμού συμπεριφορών ; ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΟΧΙ!!

Την περασμένη εβδομάδα μετά από ερώτηση συναδέλφου απάντησες πως όταν κριθεί αναγκαίο θα τους καλέσεις στο Υπουργείο.

Δηλαδή τόσο καιρό δεν συνέτρεχαν οι λόγοι με όλα αυτά που έχουν προηγηθεί μεταξύ τους.

Δεν έσβησες την φωτιά μόλις εκδηλώθηκε και προσπάθησες να την θέσεις υπό έλεγχο στο Υπουργείο την Παρασκευή , όταν από φωτιά είχε μεταβληθεί σε καταστροφική πυρκαγιά!

Τόσα χρόνια ο Ολυμπιακός διαρρηγνύει τα ιμάτια του για την διαιτησία δικαίως ή αδίκως!

Στο παρελθόν τους κάλεσες, ήρθαν από μόνοι του-ας μην το εξετάσουμε- πάντως συνομίλησες μαζί τους. Άκουσες και αντιλήφθηκες τις προθέσεις τους και εκτίμησες τις αιτιάσεις τους;

Τι συμπέρασμα έβγαλες; Προφανώς ότι έχουν δίκιο γιατί αλλιώς δεν θα υποστήριζες ότι η ΚΕΔ θα πρέπει να αλλάξει!

Και τι μέτρα έλαβες μετά από τόσο καιρό; Ποια ήταν η στρατηγική σου γιατί δεν μιλάμε για εύκολη υπόθεση;

Οργάνωσες κάτι ή δρομολόγησες;

Αναφέρομαι σ’ αυτό διότι εσύ Υπουργέ μου μίλησες για σκιές στο χώρο του μπάσκετ!

Αν λοιπόν θεωρούσες ότι υπάρχουν σκιές εσύ κατέχεις το ύπατο αξίωμα στο αθλητισμό και ως εκ τούτου νομιμοποιείσαι να αναλάβεις πρωτοβουλίες.

Ως κράτος και ως Πολιτεία έχεις την δυνατότητα και το ελεύθερο να ενεργοποιήσεις εισαγγελείς, δικαστικούς προς διαλεύκανση της υπόθεσης ώστε να εκλείψουν οι τυχόν… σκιές.

ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕΣ!

Μίλησες ποτέ επίσημα με αξιωματούχους της ΦΙΜΠΑ ώστε να τους ενημερώσεις από πρώτο χέρι για τις ανησυχίες και τους φόβους σου; ΟΧΙ

Πέρσι τον Απρίλη οι περισσότεροι εξ αυτών βρισκόταν επί ελληνικού εδάφους με αφορμή τον τελικό του Champions League Basket!

Απαίτησες ποτέ συνάντηση στην έδρα τους έχοντας στην ατζέντα σου το θέμα και τις διαφορές σου με την Ομοσπονδία την οποία τώρα εγκαλείς;

Υπήρχε περίπτωση ποτέ να σου αρνηθούν από την ΦΙΜΠΑ μια τόσο σοβαρή συνάντηση;

Αναφέρομαι στην ΦΙΜΠΑ γιατί πριν από μερικές μέρες Υπουργέ ψηφίστηκε αθλητικό νομοσχέδιο στην Βουλή.

Αν δεν είχες την απόλυτη έγκριση από την ΦΙΜΠΑ πως θα προχωρούσες σε ουσιαστικές αλλαγές και τροποποιήσεις στην Ομοσπονδία;

Και αν στις επόμενες εκλογές ο Βασιλακόπουλος επανεκλεγεί-πράμα πολύ πιθανό- και εσύ είσαι ακόμα στο πόστο σου τότε τι κάνουμε;

Κάλεσες ποτέ τους εκπροσώπους της ΚΕΔ στο υπουργείο ή να συναντηθείς μαζί τους όπου εσύ επιθυμείς;

Το γεγονός ότι τελικά δεν ορίστηκαν ως εκ θαύματος να διαιτητεύσουν τον ντέρμπι οι…«κατηγορούμενοι» από τον Ολυμπιακό ρέφερι δεν σου προξένησε εντύπωση;

Γιατί δεν ζήτησες εξηγήσεις. Πως έγινε δηλαδή και εξαφανίστηκαν;

Πριν από μερικές μέρες συναντήθηκες με τον πρόεδρο της ΕΟΚ σε άριστο κλίμα σύμφωνα με το δελτίο τύπου και από κοινού συμφωνήσατε στην απόρριψη του αιτήματος για ξένους διαιτητές.

Γιατί συμφώνησες;

Κύκλοι του Υπουργείου βέβαια διέρρεαν πως ζήτησες από τον πρόεδρο της ΕΟΚ να αλλάξει την ΚΕΔ.

Άντε και την άλλαζε παρότι επιβάλλεται να συμφωνήσουν τα 4/5 του ΔΣ.

Μετά τι θα έκανες Υπουργέ; Θα τα έβαζες και με τον Παναθηναϊκό αν σου δήλωνε ότι δεν συμφωνεί να αλλάξει η ΚΕΔ μεσούσης της περιόδου;

Γιατί σίγουρα από τον Παναθηναϊκό αυτό θα δήλωναν! Και τότε θα επέστρεφε στο πρωτάθλημα ο ένας και θα αποχωρούσε ο άλλος; Καταπληκτικά!

Να συμφωνήσω Υπουργέ μου ότι αποτελεί πρόοδο το γεγονός πως το φύλλο αγώνα κλείστηκε τελικά στον ΕΣΑΚΕ αφού οι παλαιότεροι στο άθλημα θυμόμαστε ότι φύλλο αγώνα έχει κλείσει και σε καπό αυτοκινήτου!!!

Αδυνατώ όμως να συμφωνήσω ότι πολιτική είναι το παιχνίδι των ισορροπιών , του εντυπωσιασμού και των επικοινωνιακών κόλπων.

Πολιτική αρχών και θέσεων παράγεις όταν συγκρούεσαι με τα κακώς κείμενα , όταν αδιαφορείς για το πολιτικό κόστος προτάσσοντας το κύρος και την προσωπικότητα σου και όχι όταν αρέσκεσαι στην απλή μετάθεση ευθυνών που στην προκειμένη περίπτωση το δίχως άλλο βαραίνουν και άλλους.

Αλλά ο λαός δεν ψήφισε τους… άλλους αλλά εσάς Υπουργέ για να λύσετε προβλήματα και χρόνιες καταστάσεις.

Αν δεν σπάσεις αυγά , ομελέτα δεν τρως, λέει ο θυμόσοφος λαός!

Πολιτική επίσης παράγεις όταν ξεπερνάς τα εμπόδια που οδηγούν σε αδιέξοδα και όταν επίσης προλαβαίνεις τα αδιέξοδα που οι εμπλεκόμενοι θα προσπαθήσουν να σε οδηγήσουν.

Γι’ αυτό ρωτώ και πάλι Υπουργέ μου. Τώρα τι κάνουμε; Γιατί το βρήκαμε τον Βασιλακόπουλο να θάψουμε πέντε-έξι σίγουρα δεν είναι Η ΛΥΣΗ, όταν μάλιστα δεν μπορείς να τον κουνήσεις!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Μιχάλης Λεάνης
Μιχάλης Λεάνης

Σύμφωνα με καλά εξακριβωμένες πηγές και μετά από άνοιγμα μυστικών αρχείων η γέννηση του τοποθετείται το σωτήριο έτος 1862 το πολύ!

Από μικρός ήθελε πολύ να κάνει ότι κάνουν όλα τα παιδιά!!!

Ξεκίνησε να αρθρογραφεί στην παρανομία πριν ο Γουτεμβέργιος ανακαλύψει την τυπογραφία και ο Μητσοτάκης την διαπλοκή!

Έκτοτε η εξέλιξη του, γενικά στον χώρο, υπήρξε ραγδαία και άκρως εντυπωσιακή!

Άριστος σκοπευτής , χωρίς να κλείνει το ένα μάτι, άσος του βολάν στους δυο τροχούς, δεινός σκακιστής, ικανότατος ισορροπιστής σε ζαρωμένο σχοινί και φοβερός ματάκιας της καθημερινής έγκυρης ειδησιογραφίας!

Παντοτινός λάτρης του ωραίου φύλου, εισαγωγέας και προμηθευτής ειδών αλιείας στην Πίνδο και στα Άγραφα, επιφανής αυτοδύτης ενυδρείου, παρασημοφορημένος αμπελουργός, πολέμιος των Ισμαηλιτών του Μπεγκ Ουμ , πρώτος χορευτής του Βασιλικού Μπαλέτου του Πόγραδετς, πρύτανης στην Κρατική Σχολή των Φυσιολατρών του Βούπερταλ, πρωτοσύγκελος της σκήτης του Προφήτη Δανιήλ, αρχισυναγωγός του Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Στάλιν, παντοτινός νοσηρός θαυμαστής της φυγόκεντρης περιπέτειας σ’αυτούς τους μίζερους καιρούς τους γεμάτους από μέτριους συντηρητές φαντασίας και ονείρων, μα πάντα ευχάριστος στα πάρτι!!!