Δυσαρέσκεια Βασιλειάδη - Πολιτείας για τον Βασιλακόπουλο, εξελίξεις από Δευτέρα!

Δημήτρης Τομαράς
Δυσαρέσκεια Βασιλειάδη - Πολιτείας για τον Βασιλακόπουλο, εξελίξεις από Δευτέρα!
Έντονη είναι πλέον η δυσαρέσκεια του Υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη, προς τον πρόεδρο της ΕΟΚ, Γιώργο Βασιλακόπουλο, μετά την ηχηρή του απουσία στην σύσκεψη της Παρασκευής και αναμένονται εξελίξεις! Επαφές Βασιλειάδη και με FIBA! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ του Gazzetta.
Οι ειδήσεις που βγαίνουν από την σύσκεψη της Παρασκευής ανάμεσα σε Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, ΑΕΚ, ελληνική Αστυνομία και ΕΟΚ και ΕΣΑΚΕ δεν σταματούν. Ένα βασικό θέμα της επόμενης ημέρας είναι ότι ο ισχυρός άνδρας της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, ήταν απών.
Όχι απλά απών αλλά όπως προκύπτει από μεριάς του Υπουργείου δεν σήκωνε καν τις κλήσεις του ίδιου του Γιώργου Βασιλειάδη. Ο Υφυπουργός Αθλητισμού που το τελευταίο διάστημα έκανε επαφές με όλους και ακόμα και με την FIBA δεν κρύβει την δυσαρέσκειά του για τον έμπειρο παράγοντα, θεωρώντας τον υπόλογο για όσα συμβαίνουν στο ελληνικό μπάσκετ, με μεγάλη και καίρια ευθύνη αλλά και απροθυμία και έλλειψη διάθεσης να δώσει λύσεις στα υπάρχοντα προβλήματα. Υπάρχει δε η άποψη πως ο Βασιλακόπουλος είναι πλέον υπόλογος και στον κόσμο του μπάσκετ.
Ο Βασιλειάδης από τις συζητήσεις που έχει κάνει το τελευταίο διάστημα, έχει διαπιστώσει πως υπάρχουν αρκετά ματς που έχουν ξεσηκώσει διαμαρτυρίες για την διαιτησία. Και όπου υπάρχουν τέτοια ματς δημιουργούνται και σκιές στο μπάσκετ. Επίσης βλέπει πως αρκετοί δεν θέλουν να εκτονωθεί η υπάρχουσα κρίση. Επίσης σε πλήρη συμφωνία και με την ΚΑΕ Ολυμπιακός (σ.σ. κίνηση την οποία επικρότησε το Υφυπουργείο) συμφωνήθηκε να κλείσει το Φ.Α. στον ΕΣΑΚΕ, διότι υπήρχε η πληροφορία ότι μπορεί να κινδύνευε η αποστολή του Παναθηναϊκού κατεβαίνοντας για το ΣΕΦ. Για να μην γίνει το παραμικρό η λύση ήταν να κλείσει το Φ.Α. στον ΕΣΑΚΕ.
Η πλευρά Βασιλειάδη αναφέρει πως ήταν μία πολύ καλή κίνηση της ΚΑΕ Ολυμπιακός να συμφωνήσει σε αυτό, παρότι το Υφυπουργείο δεν δείχνει να συμφωνεί με την απόφαση των ερυθρόλευκων να μην παίζουν τα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Επίσης κύκλοι του Υπουργείου απορούσαν με την στάση των ανθρώπων του Παναθηναϊκού, σχολιάζοντας ότι οι «πράσινοι» και προφυλάχθηκαν στο να μην πάνε στο γήπεδο και θα πάρουν το ματς και δεν αδικήθηκαν πουθενά. Άρα θεωρείται πως η αναφορά για σόου δεν ήταν η πρέπουσα.
ΚΑΤΩΤΕΡΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ Η ΕΟΚ ΚΑΙ Ο ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ
Κατά το Υπουργείο κυρίως ο Γιώργος Βασιλακόπουλος και η ΕΟΚ φταίνε σε μεγάλο βαθμό και είναι κατώτεροι των περιστάσεων. Όχι μόνο γιατί δεν λύνουν το βασικό πρόβλημα που έχει προκύψει αλλά γιατί δείχνουν να... κρύβονται και να μην θέλουν να το χειριστούν και να το αντιμετωπίσουν καν. Η πλευρά του Βασιλειάδη επισημαίνει πως ο «ισχυρός άνδρας» του ελληνικού μπάσκετ, θα κληθεί άμεσα να αναλάβει τις ευθύνες του. Ο Βασιλειάδης μάλιστα - όπως αναφέραμε και πιο πάνω - επικοινώνησε προσωπικά μαζί του. Πήρε και τηλέφωνα και έστειλε και μηνύματα και δεν πήρε καμία απάντηση.
Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΕΙΣΗΓΗΣΗ - ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ Ο ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΠΟΥ ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΣΗ
Επιπλέον κατόπιν εισήγησης - πρότασης του Μάκη Αγγελόπουλου της ΚΑΕ ΑΕΚ μετά το τέλος του πρωταθλήματος και ο ΕΣΑΚΕ και η Πολιτεία και όλες οι ομάδες θα συμφωνήσουν σε ένα κοινό πλαίσιο για το πρωτάθλημα. Θα καθήσουν άμεσα να τα βρουν για το νέο πρωτάθλημα. Σε αυτό συναίνεσαν και η ΚΑΕ Ολυμπιακός και η ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Σχετικά με την ένταση που υπήρξε ο Βασιλειάδης προφανώς και ο χρόνος να γυρνούσε πίσω, πάλι θα έκανε την συνάντηση. Ωστόσο, αναλαμβάνει την ευθύνη για την ένταση που υπήρξε και είναι της άποψης πως είναι προτιμότερο οι παράγοντες να τσακώνονται μπροστά του, παρά να υπάρχουν εντάσεις στα γήπεδα. Προφανώς και άπαντες κρίνονται για το πως λειτουργούν και για την συμπεριφορά τους και ειδικά σε μία συνάντηση σε Υπουργείο. Το δεδομένο είναι πως από την Δευτέρα (18/03) θα υπάρξουν εξελίξεις από μέρους του Υφυπουργείου Αθλητισμού. Εξελίξεις που θα αφορούν και στην ΕΟΚ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα