Το χρονικό ενός... αναβληθέντος ντέρμπι που δεν έχει ακόμα αναβληθεί!

Δημήτρης Τομαράς
Το χρονικό ενός... αναβληθέντος ντέρμπι που δεν έχει ακόμα αναβληθεί!
Το Gazzetta.gr καταγράφει το story του ντέρμπι των δύο αιωνίων αντιπάλων και το πως φτάσαμε από τις αποφάσεις της Τρίτης στην ευρεία σύσκεψη της Παρασκευής και στο σημείο να μην έχει αναβληθεί ακόμα τυπικά!
Είναι μία ιστορία που... τραβάει εδώ και μέρες. Ένα θέμα για το οποίο δεν αναλάμβανε κανένας την ευθύνη και τελικώς έφτασε στον Υφυπουργό Αθλητισμού για να καλέσει απόψε (21.30) εκτάκτως την σύσκεψη με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, Αστυνομία και λοιπούς αρμόδιους φορείς. Πως φτάσαμε όμως έως εδώ; Όλα ξεκίνησαν από την στιγμή που η ελληνική Αστυνομία δήλωνε και εγγράφως αδυναμία στο να επιτηρήσει με τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας τον ημιμαραθώνιο, το μπασκετικό ντέρμπι μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού και το ποδοσφαιρικό ντέρμπι μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού. Όλα αυτά για την προσεχή Κυριακή.
Ακολούθησαν συσκέψεις επί συσκέψεων και συζητήσεις και με την παρουσία του Υφυπουργού, Γιώργου Βασιλειάδη, που δια του Νόμου μπορεί να αναβάλλει ένα ματς μόνο για λόγους δημοσίας τάξης και ασφάλειας. Ζητήθηκε από την Super League να μεταφέρει το ντέρμπι από Κυριακή σε Σάββατο, αλλά αρνήθηκε και με σχετικό της έγγραφο λόγω τηλεοπτικών δικαιωμάτων και προγράμματος. Ο ΕΣΑΚΕ από την πλευρά του ήταν επίσης αμετακίνητος κυρίως λόγω των ευρωπαϊκών αγώνων των Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού. Ο Βασιλειάδης περίμενε από μέρους του να τα βρουν οι δύο Λίγκες, κάτι που δεν συνέβη.
Ο Ολυμπιακός είχε ξεκαθαρίσει εξαρχής πως δεν παίζει εάν δεν οριστούν ξένοι διαιτητές, κάτι που δεν επρόκειτο να συμβεί και το έδειξε αυτό με κάθε τρόπο και με κάθε ανακοίνωσή του. Η ηγεσία της ΕΟΚ δεν έδειξε την οποιαδήποτε διάθεση να κάνει πίσω εμμένοντας στους Έλληνες διαιτητές.
Ο Βασιλειάδης απέφυγε να πάρει απόφαση αναβολής την Τρίτη και το θέμα πήγε την Παρασκευή λόγω της τελικής σύσκεψης της Αστυνομία που θα παρουσίασε και το επαρκές αιτιολογικό και εγγράφως για την αναβολή ενός εκ των δύο ντέρμπι. Πλην όμως στο διάστημα που μεσολάβηκε η πλευρά του Υφυπουργείου έσπευσε να τονίσει πως περιμένει από την ΕΟΚ να λάβει μέτρα για την εκτόνωση της κρίσης ειδικά μεταξύ των Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, κάτι που δεν έγινε. Εν τέλει ο Υφυπουργός Αθλητισμού κατέληξε σε μία σύσκεψη με τους εκπροσώπους των Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού και ΑΕΚ και έχοντας καλέσει προσωπικά τον Βασιλακόπουλο αλλά και την ηγεσία της ΕΟΚ συν της ελληνική Αστυνομία (σ.σ. για 21.30 απόψε στο Υπουργείο του).
Το «άπαντες κρίνονται», η φημολογούμενη απουσία του Βασιλακόπουλου και οι παρόντες
Πηγές από το Υφυπουργείο με αφορμή το γεγονός ότι ο Βασιλακόπουλος δεν προτίθεται να δώσει το παρών στην σύσκεψη σχολίαζαν με νόημα «ειδικά αυτήν την ώρα άπαντες κρίνονται». Ο Αριστείδης Γολέμης θα εκπροσωπήσει την ΕΟΚ στην σύσκεψη που κάλεσε ο Γιώργος Βασιλειάδης. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως τυχόν παρουσία του Βασιλακόπουλου στην σύσκεψη θα αποτελέσει έκπληξη. Από την ΚΑΕ Ολυμπιακός θα δώσουν το παρών οι αδερφοί Αγγελόπουλοι, από τον Παναθηναϊκό ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και από την ΑΕΚ ο Μάκης Αγγελόπουλος. Εκπροσώπηση θα υπάρχει και από τον ΕΣΑΚΕ, με τον πρόεδρό του, Βαγγέλη Γαλατσόπουλο.
 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα