Κουφός για Μαυροειδή: «Ξέραμε ότι δεν θα πάει στη Γερμανία, είναι θέμα της ΕΟΚ»

Gazzetta team
Κουφός για Μαυροειδή: «Ξέραμε ότι δεν θα πάει στη Γερμανία, είναι θέμα της ΕΟΚ»

bet365

Ο Στέργιος Κουφός έκανε ειδική αναφορά στον Δημήτρη Μαυροειδή, ο οποίος έπαιξε χθες στον αγώνα της Εθνικής στη Γερμανία και σήμερα πάτησε παρκέ στο β' ημίχρονο του αγώνα του Κολοσσού με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ στη Ρόδο.

Ο προπονητής του Κολοσσού τόνισε στην αρχική τοποθέτησή του μετά από τον αγώνα με τους «πράσινους»:

«Νιώθω ιδιαίτερη τιμή, γιατί ήρθα σε ένα σωματείο που πολλά χρόνια η προπονητική μου καριέρα έχει παράλληλη σχέση. Νομίζω ότι έχει ειδικό βάρος, γιατί είμαι εδώ μία εβδομάδα. Όσον αφορά στο παιχνίδι και γενικά την ομάδα. Νομίζω ότι δεν έχει περιθώρια να λέει ότι παίζει με την οποιαδήποτε ομάδα. Όμως, να δώσω συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό, αλλά και συγχαρητήρια και στους παίκτες για την προσπάθεια. Από την πλευρά μου, μπορώ να υποσχεθώ ότι είμαι αγωνιστής και θα κάνουμε τα πάντα ή τουλάχιστον θα προσπαθήσουμε, για το καλύτερο για την ομάδα. Μου αρέσει να είμαι φειδωλός στα λόγια. Αντιλαμβάνεστε ότι τα πράγματα δεν είναι εύκολα και πρέπει να δημιουργήσουμε μία ομάδα, με τη στιβαρότητα που έχει ο Κολοσσός. Θα πρέπει να δημιουργήσουμε ένα σύνολο, για να γίνουμε χαρούμενοι στο τέλος. Θα αγωνιστούμε με ό,τι έχουμε και όπως είμαστε μέχρι και την τελευταία αγωνιστική».

Στη συνέχεια μίλησε:

Για τις αλλαγές στο ρόστερ: «Ελπίζουμε γι’ αυτό άμεσα και να γίνει πραγματικότητα με έναν παίκτη για αρχή. Μην ξεχνάτε ότι έχουμε δύο αλλαγές. Όμως, αυτό εξαρτάται από τη διοίκηση πρώτα απ’ όλα, που κάνει τα πάντα. Η πρόσληψή μου, ο τρόπος που μου συμπεριφέρθηκαν και ο τρόπος που λειτουργεί η ομάδα με κάνει να θέλω να τα δώσω όλα. Φέτος, έχει γίνει κάτι αναπάντεχο και μάλλον γιατί δεν έχουν ταιριάξει τα παιδιά. Νομίζω ότι δεν υπάρχει προσωπικότητα στην ομάδα. Θέλουμε κάποια παιδιά με προσωπικότητα που είναι το νούμερο ένα στη δουλειά σου. Ευχόμαστε να έχουμε υγεία. Σήμερα παίξαμε χωρίς τον Μαυροειδή, που ήταν με την Εθνική ομάδα. Και το κακό δεν είναι ότι δεν έπαιξε, αλλά ότι έχασε τις προπονήσεις με τον νέο προπονητή».

Για το που θα κριθεί η παραμονή: «Όταν ήρθα, ο Γεωργάκης ήταν τραυματίας, ο Πίνκστον ήταν τραυματίας, ο Αγγελάκος έπαθε διάστρεμμα. Ο Μάλκολμ Λι χτύπησε και άνοιξε ο προσαγωγός του. Γι’ αυτό, δεν μιλάω για προβλήματα και τραυματισμούς. Θέλω να παλεύω με ό,τι εργαλεία έχω. Ήρθε ο Μαυροειδής από το αεροδρόμιο να παίξει και κάποια στιγμή φοβήθηκα μην του κάνω κακό. Μπορεί να έχω ευθύνη που τον έβαλα. Αυτό που θα καθορίσει την παραμονή είναι τα παιχνίδια από εδώ και πέρα, εκτός από τα παιχνίδια με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να σκεφτούμε διαφορετικά. Θα πρέπει να αντιληφθούν ότι πρέπει να γίνουμε πρωταγωνιστές. Αν δεν γίνει αυτό, όποιοι παίκτες και προπονητές και να έρθουν, όσα λεφτά και να βάλει κάποιος, δεν πρόκειται να αλλάξει η κατάσταση. Είπα στα παιδιά ότι ξέρω ότι είμαι ο τέταρτος προπονητής τους φέτος, αλλά τους ζήτησα φιλότιμο.

Αυτό που εκφράζει ο Γεωργαλλής για τον Κολοσσό θέλω. Εάν είχα δέκα παιδιά με φιλότιμο θα έβαζα υπογραφή ότι ο Κολοσσός θα σωθεί. Όλοι έχουμε την αγωνία αυτή. Δεν μου λέει κάτι η ήττα από τον Παναθηναϊκό, αλλά δεν θέλω να κάνουμε 10-12 λάθη, που δεν πρέπει να κάνουμε. Είμαι και χαρούμενος με ορισμένα πράγματα. Είδα τον Παπαδάκη που είναι επένδυση για τον σύλλογο. Θέλουμε να δούμε παιδιά να βγαίνουν μπροστά. Θέλουμε παιδιά να φυλάνε τη φανέλα. Εάν δεν βρεθεί φιλότιμο και μπασκετική προσωπικότητα, τα πράγματα δεν αλλάζουν. Να δούμε μία βουτιά, όπως με τον Τσούπκοβιτς σήμερα. Όταν ήρθα, ο Τσούπκοβιτς μου ζήτησε να φύγει. Πρέπει να όλοι να γίνουμε οικογένεια. Αυτό είναι που υπόσχομαι. Εύχομαι ο Θεός να μας βοηθήσει».

Για τον κόσμο: «Το Σάββατο θέλω τον κόσμο. Θέλω να βγάζουμε καυτή εικόνα προς τα έξω. Ο κόσμος είναι ο έκτος παίκτης του Κολοσσού και το έχει δείξει αυτό όλα αυτά τα χρόνια».

Για το τι είδος παίκτη ψάχνει ο Κολοσσός: «Έναν γκαρντ χρειάζεται με προσωπικότητα χρειάζεται η ομάδα. Έναν παίκτη που να μπορεί και να αποπνέει σεβασμό. Ο πόιντ γκαρντ είναι ο προπονητής του γηπέδου. Πρέπει η επικοινωνία να είναι 100% αυτή που πρέπει, για να μπορεί να κάνει τα πράγματα της φιλοσοφίας μας. Εμείς δεν έχουμε αυτή την στιγμή τέτοιο παίκτη. Θέλουμε πάθος και έναν γκαρντ να ελέγχει τα πράγματα. Όλες οι ομάδες έχουν δύο τουλάχιστον παίκτες με προσωπικότητα και παιδιά να τους σέβονται οι άλλοι».

Για το παρασκήνιο με τον Μαυροειδή: «Ξέραμε από την αρχή ότι το ματς με τον Παναθηναϊκό θα γινόταν την Κυριακή και ότι θα έπαιζε στο πρώτο παιχνίδι της Εθνικής ο Δημήτρης και ότι δεν θα πάει στη Γερμανία. Τώρα, δεν ξέρω… Αυτό είναι ένα θέμα της ΕΟΚ. Όταν άλλαξε η ημερομηνία, τον ρωτήσαμε τι θέλει να κάνουμε και μας είπε ό,τι θέλουμε εμείς. Τώρα, το παιδί ήρθε κατευθείαν από το αεροδρόμιο στο δεύτερο ημίχρονο. Δεν είναι σοβαρά αυτά, αλλά εντάξει. Δεν είναι σοβαρά για την υγεία του εννοώ. Δεν μπορώ να παίξω κορώνα-γράμματα εγώ… Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να πάθεις θλάση. Γι’ αυτό, κάναμε κάποια πράγματα για να τον βοηθήσουμε».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα