Γόντικας: «Τεράστιο το κίνητρο στον Ήφαιστο Λήμνου»

Γιάννης Σταυρουλάκης
Γόντικας: «Τεράστιο το κίνητρο στον Ήφαιστο Λήμνου»

bet365

Οκτώ νίκες μέχρι στιγμής και μεγάλη βελτίωση για παίκτες που έχουν πολλά να αποδείξουν. Ο λόγος για όσα συμβαίνουν φέτος στον Ήφαιστο Λήμνου και τα εξηγεί ο Κώστας Γόντικας στο gazzetta.gr.

Παιχνίδι από παντού στη Novibet με κινητό και τάμπλετ.

Στην αρχή υπήρχαν πολλά ερωτηματικά αλλά στην πορεία ο Ήφαιστος απέδειξε πώς δεν ήλθε στην Basket League για να έχει ρόλο κομπάρσου. Αυτό έγινε αντιληπτό σε όλους με τον καλύτερο τρόπο από την ομάδα της Λήμνου καθώς με την απόδοση και τ' αποτελέσματά της, όχι απλά κατάφερε να πετύχει γρήγορα τον στόχο της παραμονής αλλά κέρδισε τον σεβασμό όλων, με τη δουλειά και την εικόνα που παρουσιάζει στα παρκέ.

Κι επειδή έχουμε συνηθίσει οι ξένοι παίκτες να κάνουν τη διαφορά στο ελληνικό πρωτάθλημα, ο Σωτήρης Μανωλόπουλος και οι συνεργάτες του έδωσαν μία άλλη διάσταση στη φετινή προσπάθεια του Ήφαιστου. Πίστεψαν κι έδωσαν χρόνο συμμετοχής σε Έλληνες παίκτες που είχαν ν' αποδείξουν πράγματα και μέχρι τώρα η βελτίωση στην απόδοσή τους είναι ξεκάθαρη.

Ένας εξ αυτών είναι ο Κώστας Γόντικας ο οποίος πραγματοποιεί την καλύτερη του σεζόν στη Basket League με αποκορύφωμα τους 12 πόντους που σημείωσε απέναντι στον Ολυμπιακό στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής, έχοντας σταθερά ανοδική πορεία. «Το κίνητρο που μας έχει δώσει ο Ήφαιστος και ο κόουτς Μανωλόπουλος είναι μεγάλο, οπότε δουλεύουμε σκληρά για να πετύχουμε», τόνισε αρχικά ο 25χρονος σέντερ στη συνέντευξη που παραχώρησε στο gazzetta.gr.

Ο Ήφαιστος Λήμνου στην πρώτη του χρονιά στην Basket League κατάφερε μαζί με τα νικηφόρα αποτελέσματα να εξελίξει κι εσάς τους νεότερους Έλληνες παίκτες. Μπορείς να μας αναλύσεις αυτόν τον συνδυασμό;
«Είναι σημαντικό ότι στον πάγκο βρίσκεται ένας προπονητής που δείχνει εμπιστοσύνη στα νέα παιδιά. Δεν φοβάται να δώσει ευκαιρίες σε γηγενείς παίκτες και να συνδυάσει τον ενθουσιασμό τους με το δεδομένο ταλέντο των ξένων παικτών. Έχει καταφέρει να δώσει την απαραίτητη ισορροπία εντός της ομάδας, άπαντες γνωρίζουν τον ρόλο τους, τον έχουν αποδεχθεί και αυτό επιτρέπει στην ομάδα να παρουσιάζει πολύ καλή εικόνα στο πρωτάθλημα. Φυσικά, θέλουμε να δικαιώσουμε τον κόουτς Μανωλόπουλο που μάς επέλεξε σε αυτό το νέο και σημαντικό εγχείρημα στη Λήμνο».

Ερχόμενος από το πρωτάθλημα της Α2, πραγματοποιείς την καλύτερη σου σεζόν στην Basket League. Που οφείλονται αυτά τα άλματα προόδου;
«Πριν από μια διετία βρέθηκα στον Παναθηναϊκό. Μπορεί να μην είχα χρόνο συμμετοχής ή ρόλο στο rotation, έμαθα όμως πολλά. Ο τρόπος με τον οποίο γίνεται η προπόνηση και ο επαγγελματισμός σε κάθε έκφανση της παρουσίας σε μια τόσο μεγάλη ομάδα με βοήθησαν πάρα πολύ. Αυτά τα εφόδια μού επέτρεψαν να παίξω με πολύ καλή ψυχολογία και γεμάτος αυτοπεποίθηση να κάνω καλές εμφανίσεις στην Α2 με τον Απόλλωνα Πάτρας. Από εκεί και πέρα πιστεύω πως όλα πήραν τον δρόμο τους. Στόχος μου βέβαια είναι να γίνω ακόμα καλύτερος και να δικαιώνω κάθε μέρα τους προπονητές μου για την εμπιστοσύνη».

Με τον Ήφαιστο να έχει ήδη οκτώ νίκες στο πρωτάθλημα, ποιος είναι ο στόχος από δω και πέρα;
«Δεν κοιτάμε πολύ μακριά. Θέλουμε να βελτιωνόμαστε και να παίζουμε όμορφο μπάσκετ. Νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό πως όλοι απολαμβάνουμε αυτό που κάνουμε στο γήπεδο. Μας αρέσει το μπάσκετ που παίζουμε και αυτό μας γεμίζει αυτοπεποίθηση. Δουλεύουμε σκληρά και στην πορεία θα έρθουν ακόμα καλύτερα αποτελέσματα».

Έχεις αρκετούς μήνες στη Λήμνο πλέον, θεωρείς ότι έχεις δικαιωθεί από την επιλογή να παίξεις στον Ήφαιστο; Και όχι μόνο αγωνιστικά αλλά γενικά από τις συνθήκες που έχεις συναντήσει;
«Απόλυτα! Ξέρεις, όταν μια ομάδα εμφανίζεται επί της ουσίας για πρώτη φορά στην Basket League, υπάρχει μια αμφισβήτηση απ' όσους είναι έξω από αυτή. Επειδή όμως ζω κάθε μέρα την ομάδα και τους ανθρώπους της, μπορώ να σου πω ότι όλα όσα έχουμε πετύχει φέτος δεν είναι τυχαία. Και δεν αναφέρομαι μόνο στα αποτελέσματα και την εικόνα εντός παρκέ, αλλά πολύ περισσότερο στην αγάπη της τοπικής κοινωνίας και το γεγονός πως το γήπεδο είναι γεμάτο σε κάθε παιχνίδι. Όλοι έχουν καταλάβει τι γίνεται και για αυτό το νησί έχει αγκαλιάσει αυτή την προσπάθεια. Συν το γεγονός πώς η διοίκηση φροντίζει να μη μας λείπει τίποτα».

Τι σημαίνει για εσάς ότι ο Ήφαιστος είναι η μοναδική ομάδα που έχει sold out σε όλα τα εντός έδρας παιχνίδια του;
«Είναι η μεγαλύτερη ικανοποίηση, αλλά και η επιβράβευση για την προσπάθειά μας. Όταν σε δύσκολες εποχές για τη χώρα, ο κόσμος πληρώνει με τόσο μεγάλη συνέπεια εισιτήριο για να μας δει από κοντά, τότε ξέρουμε ότι κάτι κάνουμε καλά. Η τοπική κοινωνία μάς έχει αποδεχθεί πλήρως και της αρέσει αυτό που βλέπει στο παρκέ. Βέβαια, αυτή η ανταπόκριση μας δίνει έξτρα κίνητρο, ώστε να τους κάνουμε περήφανους».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα