Αρνητικός ο Άρης και στάσιμο το θέμα του Νταλό

Αρνητικός ο Άρης και στάσιμο το θέμα του Νταλό

Βασίλης Βλαχόπουλος
Αρνητικός ο Άρης και στάσιμο το θέμα του Νταλό

bet365

Η αρνητική εισήγηση του τεχνικού επιτελείου σε συνδυασμό με τον κανονισμό του Πρωταθλήματος για τον αριθμό των ξένων, «παγώνουν» το ζήτημα του Μπορίς Νταλό παρά την πρόθεση αποχώρησης του αθλητή.

Το gazzetta.gr σημείωσε από χθες (11/2) ότι πρόκειται για μια περίπλοκη υπόθεση. Ο Γάλλος γκαρντ ζήτησε να αποχωρήσει από τον Άρη έχοντας στα χέρια του την πρόταση από τη Σολέ με την οποία διαπραγματεύεται εδώ και τουλάχιστον δέκα ημέρες. Το ζήτημα απασχόλησε σήμερα (12/2) διοίκηση και τεχνικό επιτελείο των «κίτρινων» όπου η κάθε πλευρά, για τους δικούς της λόγους, δεν δείχνει θετική προς την κατεύθυνση αποδέσμευσης του αθλητή. Καταρχήν, ο Γιάννης Καστρίτης έχει παγιώσει συγκεκριμένο αγωνιστικό ρόλο στον παίκτη και δεν είναι υπέρ της αποχώρησής του για (ξεκάθαρα) αγωνιστικούς λόγους. Και κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι αποκτήθηκε ο Βασίλης Τολιόπουλος με την προοπτική αποχώρησης ενός γκαρντ γιατί πολύ απλά δεν θα είναι αλήθεια.

Η δε διοίκηση έχει τους δικούς της ενδοιασμούς καθώς έχει να διαχειριστεί την ποινή απαγόρευσης μεταγραφών, το γεγονός ότι σε περίπτωση αποχώρησης του Νταλό (στην πραγματικότητα) δεν έχει αντικαταστάτη αλλά και τον κανονισμό του Πρωταθλήματος. Αυτός υποχρεώνει τις ομάδες να τελειώσουν τη σεζόν με τον ίδιο αριθμό ξένων συγκριτικά με αυτόν που είχαν στη λήξη του πρώτου γύρου. Σε περίπτωση που μειωθεί, τότε επιβάλλεται πρόστιμο αναλόγως του μικρότερου αριθμού των ξένων. Αν δηλαδή ο Άρης επιστρέψει στον Νταλό να φύγει είτε θα πρέπει να πληρώσει το ποσό των 20.000 ευρώ, είτε να βρουν αντικαταστάτη, είτε να απαιτήσουν από τη Σολέ να καταβάλλει αυτό το ποσό.

Γι’ αυτόν τον λόγο, η υπόθεση είναι περίπλοκη και μένει να φανεί α) η αντίδραση του παίκτη, β) η πρόταση της Σολέ η οποία ναι μεν θέλει να αποκτήσει τον αθλητή αλλά θα έπρεπε να γνωρίζει ότι έχει συμβόλαιο για τα επόμενα 2½ χρόνια.

Ανεξαρτήτως όμως από την εξέλιξη της υπόθεσης, ένα άλλο ζήτημα αναδεικνύεται μέσα από αυτή και φυσικά αντανακλά στην αναγκαιότητα της άρσης της ποινής απαγόρευσης μεταγραφών. Γιατί, αν ο Αρης είχε περιορισμένες επιλογές τον περασμένο Μάιο, αυτές θα είναι ακόμη λιγότερες ενόψει της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Κυρίως όμως, θα είναι έρμαιο των διαθέσεων των παικτών δεδομένου του ότι (όπως και τώρα) δεν θα έχει τη δυνατότητα να τους αντικαταστήσει.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα