Ματσιούλις: «Είμαι χαρούμενος στην ΑΕΚ, να πάρουμε το Διηπειρωτικό»

Ματσιούλις: «Είμαι χαρούμενος στην ΑΕΚ, να πάρουμε το Διηπειρωτικό»

Gazzetta team
Ματσιούλις: «Είμαι χαρούμενος στην ΑΕΚ, να πάρουμε το Διηπειρωτικό»

bet365

Ο Γιόνας Ματσιούλις ανέφερε πως είναι χαρούμενος που παίζει στην ΑΕΚ, ενώ τόνισε πως θέλει να πανηγυρίσει την κατάκτηση του Διηπειρωτικού με τη «Βασίλισσα».

Τα όσα είπε ο φόργουορντ της ΑΕΚ στην εκπομπή «OPEN Sport»:

Για την μεταγραφή του στην ΑΕΚ: «Το προηγούμενο καλοκαίρι περίμενα πρόταση από ομάδα της Euroleague όμως δεν υπήρχε κάτι καλό. Και ξαφνικά εκεί που ήμουν σπίτι με κάλεσε ο Λούκα Μπάνκι και μου είπε "Γεια σου Γιόνας, τι κάνεις;" Του λέω, τίποτα, είμαι σπίτι κάνω διακοπές και τότε μου είπε να έρθω στην ΑΕΚ. Είπα ότι ο στόχος μου ήταν μια ομάδα Euroleague. Μετά όμως ήρθα γιατί μου άρεσε να παίζω με τον Μπάνκι, τον ήξερα από την Σιένα. Στην ομάδα ήταν χαρούμενοι, είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ γιατί έχουμε μια πολύ καλή ομάδα».

Με το PulseBet*, νιώθεις το παλμό του Live στοιχήματος όπως ποτέ ξανά– Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Για το γεγονός πως όταν αγωνιζόταν στον Παναθηναϊκό, η ΑΕΚ βρισκόταν στις χαμηλές κατηγορίες: «Δεν είναι ότι δεν ήξερα για την ΑΕΚ. Η ΑΕΚ ήταν πολύ μεγάλο όνομα πριν κάποια χρόνια και τώρα επιστρέφει ως μεγάλο όνομα σιγά σιγά φτιάχνεται μια ομάδα με όλο και καλύτερους παίκτες, όλο και καλύτερη οικονομική κατάσταση και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Ξαφνικά στα Μέσα της Λιθουανίας άρχισε να εμφανίζεται όλο και πιο συχνά η ΑΕΚ κάτι που είναι σημάδι πως άλλη μια καλή ομάδα με συγκεκριμένα χρήματα και πρόγραμμα υπάρχει στην Ελλάδα».

Για το Διηπειρωτικό: «Είναι μεγάλη πρόκληση. Είναι μια διεθνής διοργάνωση. Θα είναι ένα ωραίο τουρνουά στο οποίο όπως και να χει αφού συμμετέχεις θες να κερδίσεις».

Για την εικόνα της ΑΕΚ: «Στο ξεκίνημα της χρονιάς είχαμε πολλούς τραυματισμούς και κάποια παιδιά έπαιζαν 35 λεπτά μέσο όρο.. Και ξαφνικά έπρεπε να παίζουμε τρία παιχνίδια την εβδομάδα με τόσες απουσίες. Χάσαμε με άσχημο τρόπο από Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, αλλά αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς θέλουμε και μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί απέναντί τους. Μπορούμε να τους κοιτάξουμε στα μάτια και να τους ανταγωνιστούμε, αλλά πρώτα πρέπει να κοιτάξουμε τη δική μας δουλειά και το δικό μας επίπεδο που είναι το Champions League».

Για τον Λούκα Μπάνκι: «Γνωρίζω πως έιναι προπονητής των παικτών. Προσπαθεί να σου περάσει μια ιδέα για το τι θέλει, είναι προπονητής που δίνει κάποιους κανόνες στους παίκτες του, αλλά παράλληλα μας δίνει και ελευθερία στο παιχνίδι μας».

Για τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ: «Πρώτα απ' όλα, είχα συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό για την επόμενη χρονιά. Και το θυμάμαι σαν σήμερα. Όταν έφυγα από την Αθήνα είχα αφήσει τα πάντα εδώ, τα πράγματά μου, το αυτοκίνητο, τα πάντα. Ξαφνικά με πήρε τηλέφωνο ο μανατζέρ μου και μου είπε "Τι κάνεις;" του είπα, τίποτα στο σπίτι κάνω διακοπές. Μου είπε έλα στην Αθήνα να μαζέψεις τα πράγματά σου, δεν σε θέλουν, πλήρωσαν το buy out. Στο δρόμο από την Αθήνα για το Κάουνας υπέγραψα στην Ρεάλ Μαδρίτης. Επομένως, λειτούργησε θετικά για μένα και την επόμενη χρονιά έγινα πρωταθλητής Ευρώπης».

Για την ενδεχόμενη επιστροφή στον Παναθηναϊκό: «Τη σεζόν 2016-17 δεν έπαιζα πολύ στην Ρεάλ Μαδρίτης και ρώτησα την ομάδα αν υπήρχε πιθανότητα να φύγω. Ο Δημήτρης Γιαννκόπουλος τηλεφώνησε και μου είπε να επιστρέψω στον Παναθηναϊκό. Από την Ρεάλ Μαδρίτης μου είπαν όλα όλα είναι καλά και πως θα παίζω κατά τη διάρκεια της σεζόν. Αλλά μέσα στη χρονιά δεν είδα κάτι τέτοιο. Είδα πως η ομάδα δεν με χρειάζεται. Θέλω να είμαι ένας παίκτης που θα παίζει και όχι να κάθεται στον πάγκο. Θέλω να παίζω, είμαι μπασκετμπολίστας δεν είμαι απλά ένας τύπος που υπάρχει για το σόου».

Για Ντόντσιτς: «Πάει πολύ καλά, όλοι βλέπουν τα νούμερά του. Σίγουρα δεν περίμεναν όλοι να είναι τόσο επιτυχημένος από την αρχή τον έβλεπαν να μην έχει αυτό το σώμα, να μην είναι πολύ αθλητικός και να μην τρέχει πολύ, να μην καρφώνει πάνω από άλλους, αλλά τώρα βλέπουν πως ταιριάζει εκεί τέλεια. Μπορεί η ομάδα να μην πηγαίνει πολύ καλά αλλά έχουν ένα μακρόπνοο πλάνο και μέχρι τώρα είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες, όχι μόνο ανάμεσα στους ρούκι».

Για την Euroleague: «Τα φαβορί είναι πάντα τα ίδια. Πρώτα η Φενέρμπαχτσε, η Ρεάλ, η ΤΣΣΚΑ, ο Ολυμπιακός. Τώρα επιστρέφει η Μπαρτσελόνα, η Εφές πάει πολύ καλά, είναι μάλλον η μεγαλύτερη φετινή έκπληξη».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα