Η μάχη της τετράδας στα καλύτερά της!

Γιάννης Σταυρουλάκης
Η μάχη της τετράδας στα καλύτερά της!
Το gazzetta.gr επιχειρεί τον απολογισμό της 16ης αγωνιστικής στην Basket League. Το εύκολο απόγευμα του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ στο Λαύριο, η «πύρρειος» νίκη του Ολυμπιακού στη Λήμνο και η μάχη των ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Περιστερίου Βίκος Cola και Προμηθέα που κορυφώνεται!

Καινούρια φρουτάκια στο καζίνο! Το αγαπημένο «Eye of Hathor» έφτασε στη Vistabet.gr!

Η 16η αγωνιστική του πρωταθλήματος ολοκληρώθηκε με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ και τον Ολυμπιακό να συνεχίζουν νικηφόρα τις υποχρεώσεις τους πριν από τα ταξίδια τους σε Κωνσταντινούπολη και Τελ Αβίβ, αντίστοιχα ενώ το ενδιαφέρον εστιάζεται στις θέσεις 3-6, εκεί όπου το Περιστέρι, ο Προμηθέας και η ΑΕΚ συνεχίζουν... χέρι-χέρι ενώ ο ΠΑΟΚ βρίσκεται μια νίκη πίσω τους.

Με Τόμας, Μήτογλου πριν από την μεγαλύτερη πρόκληση της χρονιάς

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ (15-0) ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο του Λαυρίου (4-12) στο τελευταίο χρονικά παιχνίδι της 16ης αγωνιστικής της Basket League, επικρατώντας με σκορ 55-80 και διευρύνοντας το αήττητο σερί του στο πρωτάθλημα πριν από την κρίσιμη αναμέτρηση με τη Φενέρμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη.

Οι ΝτεΣόν Τόμας (16 πόντοι, 11 ριμπάουντ) και Ντίνος Μήτογλου (12 πόντοι, 10 ριμπάουντ) έκαναν τη διαφορά για τους «πράσινους» στο κλειστό της Λαυρεωτικής, «υποχρεώνοντας» τον Ρικ Πιτίνο να αναφερθεί στην απόδοσή τους στη συνέντευξη Τύπου. Παράλληλα, η δεδομένη διαφορά δυναμικότητας επέτρεψε στον Αμερικανό κόουτς να δώσει τις απαραίτητες ανάσες στον Τζέιμς Γκιστ, την ώρα που ο Νικ Καλάθης (15:05) και ο Ιωάννης Παπαπέτρου (18:17) αγωνίστηκαν ελάχιστα.

Οι «πράσινοι» άρχισαν τον αγώνα με 1/10 τρίποντα στο α' ημίχρονο όμως είχαν 12 ριμπάουντ περισσότερα (51-39), εννέα ασίστ περισσότερες (15-6) και εκμεταλλεύτηκαν τα μόλις 22/67 σουτ του Λαυρίου, «πιάνοντας» το milestone των 600 νικών στην κανονική περίοδο της Basket League (δηλαδή στα χρόνια του επαγγελματικού πρωταθλήματος από την σεζόν 1992-93 και μετά) σε σύνολο 689 αγώνων. Όπερ και σημαίνει ποσοστό επιτυχίας που φτάνει στο εκπληκτικό 87.1%!

Ο Παναθηναϊκός, λοιπόν, έβγαλε... ανώδυνα την υποχρέωση με το Λαύριο και πλέον στρέφεται στον εκτός έδρας αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε. Οι Τούρκοι μετρούν 7 συνεχόμενες νίκες στις μεταξύ τους αναμετρήσεις στην Κωνσταντινούπολη από το 2012 και δικαιολογημένα ο Πιτίνο έκανε λόγο για τη μεγαλύτερη πρόκληση της χρονιάς, χαρακτηρίζοντας τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς ως έναν από τους κορυφαίους.

Οι τραυματισμοί και ο Ουέμπερ

Ο Ολυμπιακός (15-1) επιβεβαίωσε τη διαφορά ποιότητας απέναντι στον Ήφαιστο Λήμνου (8-8), επικρατώντας με 53-73 ωστόσο οι τραυματισμοί των Νίκολα Μιλουτίνοφ και Γιώργου Πρίντεζη επισκίασαν τη νίκη των «ερυθρόλευκων» στην πρώτη επίσκεψή τους στο νησί όπου αποθεώθηκαν από τους οπαδούς τους.

Ο Σέρβος σέντερ υποβλήθηκε σε μαγνητική που έδειξε ότι έχει υποστεί κάκωση αριστερής κνήμης και ακολουθεί θεραπεία ενώ συμμετοχή του στον αγώνα με τη Μακάμπι του Γιάννη Σφαιρόπουλου (7/2) θεωρείται αμφίβολη σε αντίθεση με τον διεθνή φόργουορντ, ο οποίος θα τεθεί κανονικά στη διάθεση του Ντέιβιντ Μπλατ.

Κορυφαίοι των «ερυθρόλευκων» ήταν ο Ζακ ΛεΝτέι με 19 πόντους με 9/12 δίποντα και 8 ριμπάουντ, ο Πρίντεζης με 15 πόντους, ο Νάιτζελ Ουίλιαμς – Γκος που σκόραρε 11 πόντους και μοίρασε 6 ασίστ και ο Γιάνις Τίμα, ο οποίος πέτυχε 11 πόντους με δύο τρίποντα.

Στο αγωνιστικό κομμάτι οι Πειραιώτες έβγαλαν αντίδραση στο παρκέ, σκόραραν στον αιφνιδιασμό, μοίρασαν πολλές πάσες απέναντι στην άμυνα ζώνης του Ήφαιστου κι έδειξαν σοβαρότητα και στα 40 λεπτά της αναμέτρησης στο κλειστό «Νίκος Σαμαράς». Έτσι βρήκαν 50 πόντους από τη ρακέτα και 16 από αιφνιδιασμό. Από 'κει και πέρα, Αγραβάνης και Βεζένκοβ δεν βρήκαν ικανό χρόνο συμμετοχής παρά τη λειψανδρία στη ρακέτα λόγω τραυματισμών.

Κι όλα αυτά ενώ ο Ολυμπιακός ήλθε σε συμφωνία με τον πρώην NBAer, Μπριάντε Ουέμπερ για την ενίσχυση της περιφερειακής γραμμής ενόψει της συνέχειας.

Βασιλόπουλος at the buzzer!

Το Περιστέρι Βίκος Cola (11-5) συνεχίζει τις υψηλές πτήσεις στο πρωτάθλημα της Basket League, επικρατώντας του Χολαργού (8-8) με σκορ 75-76 στο κλειστό «Αντώνης Τρίτσης».

Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στον θρίαμβο των «κυανοκίτρινων» αφού ευστόχησε σε τρίποντο από τη γωνία στο τελευταίο δευτερόλεπτο! Μάλιστα στην αμέσως προηγούμενη επίθεση οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα με τρίποντο του Τορλίν Φιτζπάτρικ που όμως δεν αποδείχθηκε αρκετό.

Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη είχε 41% στα σουτ εντός πεδιάς (23/55), έκανε επτά λιγότερα λάθη (22-15), είχε περισσότερα κλεψίματα (8-10) και πήρε 28 πόντους από λάθη αντιπάλου, την ώρα που οι αναπληρωματικοί του πέτυχαν 43 πόντους αντί 18 των αντίστοιχων του Χολαργού!

Παράλληλα ο Μπεν Μπέντιλ έκανε το πιο παραγωγικό επιθετικά παιχνίδι του, σκοράροντας 20 πόντους και ξεπερνώντας τους 18 που σημείωσε απέναντι στον Ολυμπιακό, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας ενώ ο 17χρονος Ζώης Καράμπελας έμεινε στο παρκέ για 21:59 έχοντας 0/3 τρίποντα, 3 ριμπάουντ και 4 ασίστ σε αυτό το διάστημα.

Έτσι το Περιστέρι έφτασε τις 4 νίκες σε 8 αγώνες μακριά από την έδρα του.

Ο θρίαμβος του Προμηθέα έμεινε στη μέση

Ο Προμηθέας Πατρών (11-5) δεν άφησε περιθώριο αμφισβήτησης στον ΠΑΟΚ (10-6) επικρατώντας με 82-59, δίχως ωστόσο να καταφέρει να καλύψει τη διαφορά της ήττας από τον «Δικέφαλο» στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι στην PAOK Sports Arena (+25, 81-56).

Η ομάδα του Μάκη Γιατρά ήταν καταιγιστική στα πρώτα τρία δεκάλεπτα, προηγήθηκε ακόμα και με 33 πόντους στο 27' (65-32) κι έφτασε στην εύκολη νίκη πριν από την εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Βίρτους Μπολόνια στο BCL. Οι Πατρινοί κυριάρχησαν σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού, έχοντας 47% στα σουτ εντός πεδιάς (20/37 δίποντα, 8/22 τρίποντα), διπλάσια κλεψίματα (10-5) και λιγότερα λάθη (13-15) σε σχέση με τον ΠΑΟΚ, μετατρέποντας σε παράσταση για έναν ρόλο την αναμέτρηση στο «Δ. Τόφαλος» με κορυφαίους τους Γκίκα (14π.), Έλις (12π., 9ριμπ.) και Σαλούστρο (12π., 6ριμπ.).

Μετά το τέλος του αγώνα, ο Γιατράς έκανε ειδική αναφορά στον Ρίον Μπράουν, ο οποίος έπαιξε με δική του ευθύνη ενώ υπενθύμισε πως ο Προμηθέας έχει δώσει ήδη 35 παιχνίδια εντός κι εκτός Ελλάδας.

Στο ρελαντί με νέο show Χάντερ

Η ΑΕΚ (11-5) επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα στην Basket League έπειτα από την ήττα από τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη, επικρατώντας του Ρεθύμνου (3-13) με 82-62 στο ΟΑΚΑ. Οι Κρητικοί ήταν ανταγωνιστικοί ως το 28', μειώνοντας σε 50-47 ωστόσο η ομάδα του Λούκα Μπάνκι βρήκε ρυθμό στην επίθεση μέσα από την πιεστική άμυνά της κι έφτασε στη νίκη δίχως να απειληθεί ξανά από τους φιλοξενούμενους, κάνοντας επιμέρους σκορ 25-11 στην τέταρτη περίοδο.

Η «Ένωση» κατέκτησε το ροζ φύλλο μολονότι έμεινε στα τρία επιθετικά ριμπάουντ και είχε μόλις 3/14 τρίποντα, επίδοση που συνιστά αρνητικό ρεκόρ για την εφετινή Basket League (σ.σ. είχε 4/16 με τον Χολαργό, 4/16 με το Λαύριο και 4/17 με τον Πανιώνιο).

Από 'κει και πέρα, ο Βινς Χάντερ με 20 πόντους ηγήθηκε επιθετικά των γηπεδούχων ενώ ο Μάλκολμ Γκρίφιν είχε 19 πόντους με 8/8 δίποντα. Ο Αμερικανός γκαρντ ήταν απόλυτα εύστοχος, σημειώνοντας τη δεύτερη καλύτερη εφετινή επίδοση έπειτα από το 9/9 του Πέτρου Γερομιχαλού στον αγώνα του Προμηθέα με την Κύμη.

Πλέον η ΑΕΚ έχει μπροστά της την αναμέτρηση με την Αντβέρπ (6/1, 21:30), έχοντας ως στόχο να τερματίσει με τον καλύτερο τρόπο τις υποχρεώσεις της στη regular season του Basketball Champions League και να τερματίσει στην πρώτη θέση του Γ' ομίλου. Το υπενθύμισε με τον πλέον... γλαφυρό τρόπο ο Μπάνκι, εξηγώντας πως «ο κόσμος πάει και ψωνίζει μαγιό από τώρα. Χρειαζόμαστε κασκόλ και παλτό για να νικήσουμε την Άντβερπ».

Τουλάχιστον κράτησε τη διαφορά

Ο ΠΑΟΚ δεν ακολούθησε ποτέ τον ρυθμό του Προμηθέα, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο όταν οι Πατρινοί άρχισαν να χτίζουν διαφορά με αποτέλεσμα να γνωρίσει βαριά ήττα στο «Δ. Τόφαλος».

Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου κατάφερε, τουλάχιστον να διαφυλάξει τη διαφορά των 25 πόντων με την οποία είχε επικρατήσει στον αγώνα του πρώτου γύρου στην Πυλαία με αποτέλεσμα να υπερτερεί στην ισοβαθμία. Πέραν τούτου, ο «Δικέφαλος» δεν έχει να κρατήσει το παραμικρό...

Ο Βαγγέλης Μαργαρίτης ήταν από τους ελάχιστους «διασωθέντες» του ΠΑΟΚ, κάνοντας double-double για πρώτη φορά φέτος με 11 πόντους και 10 ριμπάουντ. Ο Προμηθέας από το πέμπτο λεπτό κι ύστερα ήταν καθολικά ανώτερος και δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα απέναντι στους φιλοξενούμενους που δεν κατάφεραν να αντιδράσουν σε κανένα σημείο του αγώνα.

Πλέον οι «ασπρόμαυροι» στρέφονται στον αγώνα με την Τενερίφη (5/2) που θα κρίνει την κατάταξη στον Β' όμιλο του Basketball Champions League κι εν συνεχεία θα προσπαθήσουν να ανασυνταχθούν κατά το διάστημα της διακοπής των αγωνιστικών υποχρεώσεων τον Φεβρουάριο.

Πληγώθηκε στο φινάλε

Το τρίποντο του Παναγιώτη Βασιλόπουλου στο φινάλε πήρε την... μπουκιά από το στόμα του Χολαργού που «πλήρωσε» μεταξύ άλλων τα πολλά λάθη, 23 τον αριθμό που αποτελούν αρνητικό ρεκόρ περιόδου για τους νεοφώτιστους. Παρεμπιπτόντως, η προηγούμενη αρνητική επίδοση της ομάδας του Άρη Λυκογιάννη ήταν τα 20 στους αγώνες με την Κύμη, τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ και τον Κολοσσό.

Παρ' όλα αυτά, οι ιθύνοντες του Χολαργού θεωρούν ότι υπήρξε «στοχευμένη» αντιμετώπιση από τους διαιτητές. Μάλιστα ο πρόεδρος της ΚΑΕ, Γιώργος Δρόσος ανέφερε χαρακτηριστικά πως «είναι λυπηρό να βλέπουμε τέτοιες στοχευμένες αντιμετωπίσεις στο χώρο του αθλητισμού. Αναλαμβάνω την ευθύνη». Ο Χολαργός έχει ρεκόρ 8-8 κι έχει εδραιωθεί στην πρώτη οκτάδα της κατάταξης, έχοντας δυο νίκες παραπάνω από τον 9ο Άρη.

Το μεγαλύτερο παράσημο του Ήφαιστου

Οι δηλώσεις του Ντέιβιντ Μπλατ αμέσως μετά από το τέλος του αγώνα στο κλειστό της Μύρινας αποτελούν το καλύτερο κομπλιμέντο για την προσπάθεια που γίνεται φέτος στη Λήμνο. Ο Αμερικανοϊσραηλινός προπονητής του Ολυμπιακού ανέφερε χαρακτηριστικά: «Θα ήθελα να δώσω πολλά συγχαρητήρια στους ανθρώπους του νησιού, της ομάδας, του οργανισμού για όλα όσα κάνουν για το ελληνικό μπάσκετ. Έχουν δημιουργήσει σπουδαίο περιβάλλον και αυτό είναι κάτι πολύ θετικό να το βλέπουν όλοι όσοι βρίσκονται στο μπάσκετ. Είναι πολύ καλό για την ελληνική λίγκα. Δεν το λέω για να φανώ καλός. Αυτή είναι η αλήθεια».

Ο Ήφαιστος, λοιπόν με εξαίρεση τους αγώνες με τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, δεν έχει χάσει στην έδρα του κι έχει εδραιωθεί στην πρώτη οκτάδα της κατάταξης στην Basket League Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος στερήθηκε δυο βασικών παικτών του (Μπρέιζελτον, Έβανς) κι εξέφρασε την ικανοποίησή του για το πάθος, τη διάθεση και την ενέργεια που έβγαλαν στο παιχνίδι, ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο.

Με την αύρα του 1979 ο Άρης

Στο Nick Galis Hall, ο Άρης (6-10) επικράτησε του Πανιωνίου (3-13) με 79-56 σημειώνοντας την τέταρτη νίκη του στους τελευταίους πέντε αγώνες και απομακρύνθηκε από την επικίνδυνη ζώνη. Παράλληλα η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη αύξησε τη διαφορά στις νίκες με τους «κυανέρυθρους», καλύπτοντας τη διαφορά της ήττας στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι στη Νέα Σμύρνη όπου οι Νεοσμυρνιώτες επικράτησαν με 70-66.

Οι «κίτρινοι» πέτυχαν 53 πόντους στο πρώτο ημίχρονο, δέχθηκαν μόλις πέντε στην τελευταία περίοδο, τελείωσαν τον αγώνα με 19/33 δίποντα, υποχρέωσαν τον Πανιώνιο σε 24 λάθη και κυριάρχησαν κατά κράτος στα ριμπάουντ (46-36). Επίσης πήραν 26 πόντους από τα λάθη των φιλοξενούμενων, 19 πόντους από τα επιθετικά ριμπάουντ και 11 στον αιφνιδιασμό.

Στο ημίχρονο ξύπνησαν μνήμες από το ένδοξο παρελθόν όταν η ΚΑΕ Άρης τίμησε την πρωταθλήτρια ομάδα του 1979, η οποία γνώρισε την αποθέωση από τους περίπου 4.500 φιλάθλους που βρέθηκαν στις εξέδρες! Αρχιτέκτονας εκείνης της επιτυχίας ήταν ο Γιάννης Ιωαννίδης, στην παρθενική παρουσία του στους πάγκους σε ηλικία 34 ετών, ο οποίος συγκλόνισε με την ομιλία του για το πρωτάθλημα του '79.

Ζήτημα ποιότητας

Το Λαύριο παρέμεινε κοντά στο σκορ μέχρι δυόμιση λεπτά πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου (36-30) όμως στη συνέχεια παραδόθηκε στην ανωτερότητα του Παναθηναϊκού.

Ο Ματ Λοτζέσκι με τρίποντο και ο Ιωάννης Παπαπέτρου με καλάθι έδωσαν προβάδισμα με διψήφια διαφορά στο «τριφύλλι» στο τέλος του πρώτου μέρους (41-31) και οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν τον ρυθμό του Παναθηναϊκού.

Η ομάδα του Χρήστου Σερέλη επέμεινε στο σουτ πίσω από τα 6μ.75 όμως δεν... δικαιώθηκε ολοκληρώνοντας το παιχνίδι με 21 άστοχα τρίποντα (4/25) και μόλις 6 ασίστ. Το Λαύριο παραμένει στη 10η θέση της κατάταξης με ρεκόρ 4-12, έχοντας μια νίκη πάνω από την επικίνδυνη ζώνη ενώ μετά τη διακοπή δοκιμάζεται στη Νέα Σμύρνη κόντρα στον Πανιώνιο (2/3).

Τεράστια «ανάσα» για την Κύμη

Το ένστικτο της επιβίωσης έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο κλειστό της Χαλκίδας, εκεί όπου η Κύμη (4-12) επικράτησε του Κολοσσού Ρόδου (2-13) με 91-86 και πήρε σημαντική βαθμολογική και ψυχολογική «ανάσα» στη μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Οι Κουμιώτες ανέβηκαν πάνω από την επικίνδυνη ζώνη όμως οι «θαλασσί» κατάφεραν να διαφυλάξουν το +7 της νίκης τους στο Βενετόκλειο (97-90), έχοντας το πλεονέκτημα σε ενδεχόμενη ισοβαθμία. Η τριάδα των Ουάσινγκτον, Σαγκς και Λιούις πέτυχε τους 59 εκ των 91 πόντων της ομάδας του Ισίδωρου Κουτσού ενώ σημαντικές βοήθειες έδωσε και ο Καρινιάουσκας, ο οποίος αποδεσμεύτηκε πρόσφατα από τη Λιετκαμπέλις κι επέστρεψε στην Κύμη.

Οι γηπεδούχοι έφτασαν στη σπουδαία νίκη περιορίζοντας τα λάθη τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν από το τζάμπολ με τον Κολοσσό έκαναν 16.8 μ.ό. ανά αγώνα, περισσότερα από κάθε άλλη ομάδα της Basket League όμως απέναντι στους Ροδίτες έμειναν στα έξι!

Επίσης πέτυχαν 90+ πόντους για δεύτερο σερί εντός έδρας παιχνίδι έπειτα από τους 92 που σημείωσαν κόντρα στον Πανιώνιο ενώ ο Ντέβον Ουάσινγκτον αναδείχθηκε MVP της 16ης αγωνιστικής για τις επιδόσεις του στη νίκη της ομάδας του επί του Κολοσσού, έχοντας 25 πόντους (5/6 διπ., 4/6 τριπ., 3/5 βολ.), 5 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα 32:30 λεπτά συμμετοχής.

Έφτασε τις 8 σερί ήττες ο Πανιώνιος

Ο Πανιώνιος παραμένει σε δύσκολη θέση αναφορικά στην παραμονή από τη στιγμή που η ήττα από τον Άρη στο Nick Galis Hall ήταν η όγδοη συνεχόμενη για τους «κυανέρυθρους»!

Οι παίκτες του Νίκου Οικονόμου μείωσαν σε 60-51 στο φινάλε της τρίτης περιόδου όμως η συνέχεια άνηκε στον Άρη που έτρεξε σερί 10-0 κι έφτασε στο +19, με τον Χάρις να σκοράρει για το 70-51 στο 34' ενώ στο μεσοδιάστημα ο Ντέβιον Μπέρι αποβλήθηκε με δεύτερη τεχνική ποινή.

Παράλληλα ο «Ιστορικός» πέτυχε μόλις 18 πόντους στο β' ημίχρονο, ολοκληρώνοντας τον αγώνα με 17 εύστοχα σουτ εντός πεδιάς σε 47 προσπάθειες. Από την πλευρά του, ο Οικονόμου ξεκαθάρισε πως το ενδεχόμενο να παραιτηθεί έπειτα από τα συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα δεν περνάει από το μυαλό του, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγών στο ρόστερ ενόψει της συνέχειας.

Το Ρέθυμνο... κατέρρευσε στο τέλος

Η επιθετική άμυνα της ΑΕΚ, η οποία αρέσκεται να δημιουργεί συνθήκες ανοιχτού γηπέδου δημιούργησε προβλήματα στο Ρέθυμνο, υποχρεώνοντας την ομάδα του Βαγγέλη Ζιάγκου να ολοκληρώσει τον αγώνα με 18 λάθη, ισοφαρίζοντας τη δική της αρνητική επίδοση (σ.σ. είχε τον ίδιο αριθμό λαθών στους αγώνες με την Κύμη και τον Ήφαιστο).

Οι Κρητικοί πλησίασαν στο σκορ λίγο πριν από το τέλος της τρίτης περιόδου ωστόσο η δεδομένη διαφορά ποιότητας μεταξύ των δυο ομάδων έγειρε την πλάστιγγα υπέρ της ΑΕΚ. Το Ρέθυμνο επέμεινε στο μακρινό σουτ, έχοντας 8/29 τρίποντα ενώ ο Στιβ Μπαρτ τζούνιορ κουβάλησε επιθετικά τους φιλοξενούμενους με 15 πόντους και 6/13 σουτ εντός πεδιάς.

Μετά από τη διακοπή ακολουθούν οι αγώνες με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ (2/3, εντός) και τον Προμηθέα (9/3, εκτός) πριν από την do-or-die αναμέτρηση με τον Πανιώνιο (16/3) που έχουν ήδη σημαδέψει οι άνθρωποι του Ρεθύμνου σε ό,τι αφορά τη μάχη για την παραμονή.

Ζητείται υπέρβαση στη Ρόδο

Ο Μπράουνινγκ (22π.) και ο Πίνκστον (18π.) ήταν οι πρώτοι σκόρερ για τον Κολοσσό που πλησίασε ως και στους τρεις πόντους στο τελευταίο δίλεπτο του αγώνα με την Κύμη αλλά δεν κατάφερε να φτάσει στην ανατροπή, διαφυλάσσοντας ωστόσο το +7 της νίκης τους στη Ρόδο.

Οι «θαλασσί» κατέβασαν 11 περισσότερα ριμπάουντ από τους Κουμιώτες (23-34) ενώ ο Δημήτρης Μαυροειδής ήταν σε ακόμα ένα παιχνίδι ο κορυφαίος παίκτης του Κολοσσού, σημειώνοντας το πέμπτο εφετινό double double του με 14 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Η ομάδα του Στάθη Νεραντζάκη υπέστη την 13η ήττα της σε 15 αγώνες (σ.σ. εκκρεμεί η αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ) και οι Ροδίτες έχουν «κυκλώσει» τους εντός έδρας αγώνες με τον Ήφαιστο (2/3) & το Λαύριο (16/3) που θα κρίνουν πολλά σε ό,τι αφορά την παραμονή.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα