Ο Χάντερ, ο Χάτσερ και οι άλλοι αδικημένοι του ΕΚΟ All Star Game! (pics)

Κάτια Πετροπούλου
Ο Χάντερ, ο Χάτσερ και οι άλλοι αδικημένοι του ΕΚΟ All Star Game! (pics)
Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας για το ΕΚΟ All Star Game της Θεσσαλονίκης έγιναν γνωστά και το gazzetta.gr στέκεται στους παίκτες και τους προπονητές που δεν άκουσαν το όνομά τους για την λαμπερή γιορτή, που θα γίνει το διήμερο 09-10/02.

Συμφωνούμε όλοι πως Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ είναι οι πιο εμπορικές ομάδες του πρωταθλήματος και πως σίγουρα συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον πάνω τους.

Οι αναμετρήσεις μεταξύ τους είναι μια «μάχη» και όλοι θέλουν να δουν τι θα... καταστρώσουν ο Μπλατ και ο Πιτίνο για να «εξουδετερώσουν» ο ένας τον άλλον και πως ο Σπανούλης θα αντιμετωπισει τον Καλάθη και τούμπαλιν.

Την ώρα, όμως, που το ελληνικό πρωτάθλημα παρουσιάζεται όλο και πιο ανταγωνιστικό τα τελευταία χρόνια και ξεπροβάλλουν ολοένα και περισσότεροι πρωταγωνιστές από διαφορετικές ομάδες, τότε είναι λογικό να περιμένει κανείς πως θα υπάρχουν όσο το δυνατόν πολυσυλλεκτικότερα ρόστερ στο All Star Game.

Σε μια γιορτή που τους χωρά όλους, η «διαφορετικότητα» θα έπρεπε να είναι το Νο.1 και να ξεφεύγουμε από τα... συνηθισμένα και κοινότοπα. Να στηριχθούν όχι μόνο «οι αγαπημένοι μας» παίκτες, αλλά και αυτοί που πραγματικά αξίζουν να είναι εκεί, βάση της απόδοσής τους και του κατά πόσο επηρεάζουν τις ομάδες τους στα αποτελέσματά τους.

Για παράδειγμα, οι 15 από τους 24 παίκτες που στελεχώνουν τις ομάδες των «World Stars» και «Greek Stars» προέρχονται από τους «αιώνιους», την στιγμή που το βραβείο του MVP των αγωνιστικών έχει καταλήξει οκτώ φορές σε χέρια παικτών άλλων ομάδων (Έβανς, Έλις δις, Μπέρι, Γκος, Σίνγκλερ, Μαυροειδής, Κουζέλογλου).

Κανείς δεν αμφισβητεί την αξία κανενός παίκτη και κανείς δεν μπορεί να πει σε κάποιον πως θα ψηφίσει και ποιον. Απλά ίσως ήταν πιο ορθολογιστικό τα κριτήρια να ήταν λιγότερο συναισθηματικά και οπαδικά, και περισσότερο αγωνιστικά.

Αρκετοί, λοιπόν, είναι αυτοί που αδικήθηκαν και το gazzetta.gr σας παρουσιάζει τη λίστα με τους περισσότερο αδικημένους.

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ

Η άποψη πως «ο Προμηθέας έχει το καλύτερο ελληνικό υλικό στο πρωτάθλημα» έχει εκφραστεί αρκετές φορές από πολλούς. Γκίκας, Κασελάκης, Κατσίβελης, Τσαϊρέλης, Σαλούστρος αποτελούν έναν δυνατό κορμό Ελλήνων, με την ομάδα της Πάτρας να έχει επενδύσει πολλά πάνω τους. Κι όμως... Κανένας από αυτούς δεν είναι στην ομάδα των Ελλήνων, η οποία έχει 8/12 παίκτες από τους «αιώνιους». Λαρεντζάκης (ΑΕΚ), Βασιλόπουλος (Περιστέρι), Χρυσικόπουλος (ΠΑΟΚ) και Μποχωρίδης (Άρης) είναι αυτοί που συμπληρώνουν τους «Greek Stars» από τις υπόλοιπες ομάδες. Τουλάχιστον ένας από τους Πατρινούς άξιζε να έχει μία θέση στο ρόστερ.

Συν τοις άλλοις, ο Προμηθέας έχει στις τάξεις του έναν από τους καλύτερους σέντερ (Έλις) κι έναν από τους καλύτερους φόργουορντ (Λίποβι) του πρωταθλήματος. Επίσης, κανένας τους δεν είναι στους «World Stars», παρά μόνο ο Αμερικανός, που είναι στον διαγωνισμό καρφωμάτων.

ΒΙΝΣ ΧΑΝΤΕΡ ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΥΡΟΕΙΔΗΣ

Μιλάμε για τον κορυφαίο ξένο σέντερ της Basket League (οκ, μαζί με τον Νίκολα Μιλουτίνοφ) και τον κορυφαίο Έλληνα. Και οι δύο, όμως, θα απουσιάζουν από το παρκέ του «Nick Galis Hall». Ο Αμερικανός της ΑΕΚ διανύει την καλύτερη χρονιά του, τόσο στο εγχώριο πρωτάθλημα, όσο και στην Ευρώπη, ενώ ο ψηλός του Κολοσσού στα 33 του έχει εξελιχθεί σε ηγέτη των Ροδιτών και είναι πρώτος (!) στο σύστημα αξιολόγησης της Basket League.

Ένας ψηλός ακόμα που θα μπορούσε να έχει θέση στην ομάδα των ξένων του All Star Game είναι και ο Σον Έβανς του Ηφαίστου Λήμνου. Ο Αμερικανός είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του (13.0π.), αλλά και πρώτος ριμπάουντερ (6.2ρ.). Ακόμα και οι Ντεβόν Ουάσινγκτον και Κρις Χόρτον της Κύμης θα μπορούσαν να έχουν μια θέση.

ΤΖΟΡΝΤΑΝ ΘΙΟΝΤΟΡ ΚΑΙ ΣΟΝ ΚΙΛΠΑΤΡΙΚ

Συμφωνούμε πως είναι παιχταράδες αμφότεροι και πως αξίζουν να βρίσκονται στο All-Star Game. ΑΝ, όμως, είχαν παίξει σε περισσότερα παιχνίδια.

Θίοντορ και Κιλπάτρικ έχουν αγωνιστεί σε μόλις ΤΡΙΑ παιχνίδια στο πρωτάθλημα με τα κιτρινόμαυρα και τα πράσινα, αντίστοιχα, και ίσως θα έπρεπε να υπάρχει κάποιος... όρος σε αυτό, καθώς αδικούνται άλλοι.

ΧΑΡΟΟΥ, ΧΑΤΣΕΡ, ΓΙΑΝΚΟΒΙΤΣ, ΛΟΒ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ

Σε συνέχεια της παραπάνω κατηγορίας, αυτοί που αδικήθηκαν είναι παίκτες, όπως ο Ράιαν Χάροου (έστω και... τιμητικά, αφού είναι τραυματίας), που έχει «βγάλει» μάτια φέτος με το Περιστέρι, αλλά και ο Ουίλιαμ Χάτσερ, που έχει κουβαλήσει ουκ ολίγες φορές τον ΠΑΟΚ στις πλάτες του και τελευταία κάνει... παπάδες.

Άλλοι που θα μπορούσαν να ακούσουν το όνομά τους είναι οι Βλάντο Γιάνκοβιτς και Ζερμέιν Λοβ του Χολαργού, Τζέρι Σμιθ του Ηφαίστου, οι Ντορόν Λαμπ - Μίλαν Μιλόσεβιτς του Λαυρίου, ο Στίβεν Γκρέι του Περιστερίου, ο Στιβ Μπαρτ, ο Ελάιζα Τζόνσον και ο Ανδρέας Χριστοδούλου του Ρεθύμνου.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

Ντέιβιντ Μπλατ και Ρικ Πιτίνο θα καθοδηγήσουν τους «World Stars» και Λούκα Μπάνκι - Αργύρης Πεδουλάκης τους «Greek Stars». Μάλιστα, αυτή θα είναι η πρώτη φορά που θα κάθονται στον ίδιο πάγκο προπονητές από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ και δεν θα είναι αντίπαλοι.

Και ξανά συμφωνούμε πως ο Πιτίνο είναι ένα «κόσμημα» για το ελληνικό μπάσκετ και για την... δημοσιογραφία (αφού οι ατάκες του είναι η μία καλύτερη από την άλλη κάθε φορά) και πως είναι ένας «θρύλος».

Δεν θα ήταν, όμως, πιο «σωστό» ο Ιταλός κόουτς της ΑΕΚ να έπαιρνε τη θέση του Αμερικανού στους «World Stars» (δεδομένου ότι έχει κοουτσάρει σε μόλις 5 ματς) και στην ομάδα των Ελλήνων να βλέπαμε ίσως τον Ηλία Παπαθεοδώρου, τον Μάκη Γιατρά, τον Άρη Λυκογιάννη ή τον Σωτήρη Μανωλόπουλο, δεδομένου των όσων έχουν πετύχει οι ομάδες τους και βρίσκονται μέσα στην οκτάδα της βαθμολογίας;

Δεν είναι απαραίτητο να συμφωνείτε με όλα αυτά, αλλά τουλάχιστον καταλαβαίνετε το σκεπτικό, έτσι;

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα