Πεδουλάκης: «Ο Καράμπελας έχει τον σεβασμό των μεγάλων»

Γιάννης Σταυρουλάκης
Πεδουλάκης: «Ο Καράμπελας έχει τον σεβασμό των μεγάλων»

bet365

Ο Αργύρης Πεδουλάκης αναφέρθηκε στην εμφάνιση του 17χρονου γκαρντ Ζώη Καράμπελα στον αγώνα με τον Προμηθέα ενώ σχολίασε το πρόβλημα του Ράιαν Χάροου.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου

«Έγινε ένα δυνατό παιχνίδι και από τις δυο ομάδες. Εγώ είμαι ευχαριστημένος από την ομάδα μου, όσον αφορά τον τομέα της διάθεσης. Είχαμε διάθεση, προσπαθήσαμε, παλέψαμε… Ο Προμηθέας είναι μια πολύ γεμάτη ομάδα, με έμπειρους παίκτες που μας δημιούργησαν θέματα μακριά και μέσα στο καλάθι. Αν μπορώ να έχω ένα παράπονο, αυτό είναι για τις βολές και τις πολλές χαμένες προσπάθειες κάτω από το καλάθι.

Παιχνίδι από παντού στη Novibet με κινητό και τάμπλετ.

Θέλαμε να περάσουμε μπροστά και να βάλουμε λίγο πίεση παραπάνω στον Προμηθέα. Είναι η όγδοη εβδομάδα που η ομάδα έχει κοπεί στην μέση. Χάσαμε τον βασικό μας δημιουργό και δεν ξέρουμε αν θα είναι και μαζί μας. Είναι η όγδοη εβδομάδα και δεν έχει κάνει προπόνηση. Από την άλλη, υπάρχει κάτι θετικό, έχουμε ένα νέο παιδί που δείχνει να μπορεί να βοηθήσει την ομάδα και το απέδειξε και σήμερα. Κρατάμε την διάθεση μας, κρατάμε το ότι δεν τα παρατήσαμε και θα πρέπει να βρούμε λύσεις στο δημιουργικό κομμάτι με την έλλειψη του Χάροου. Νομίζω πως η ομάδα θα πρέπει να μάθει να ζει με άλλα πράγματα.

Για μας είναι πρώτη χρονιά και για να μάθεις να παίζεις στο τακτικό κομμάτι, θέλει πολύ μεγάλη προσπάθεια και πολλές φορές απαιτούνται και χρόνια. Δεν μπορέσαμε να είμαστε πιστοί σε κάποια κομμάτια αλλά για μένα, επειδή τα έχω ξανά ζήσει, είναι λογικό. Παίζεις με την συνήθεια. Μπορεί να μπεις μέσα για δύο με τρία λεπτά, αυτό μετέπειτα θα γίνει εφτά, θα γίνει δέκα και με τον καιρό θα γίνει και 20.

Είχαμε μάθει να παίζουμε το picn n roll και άλλα στοιχεία και τώρα μας λείπουν. Μας λείπει και ο leader μας και είναι δύσκολο να καλύψουμε 15 πόντους και έξι ασίστ. Και επειδή εμείς δεν έχουμε low post παιχνίδι, φάνηκε αυτό. Οκτώ εβδομάδες ζούμε με πρόβλημα αλλά εμείς δεν αλλάζουμε. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι το πρόγραμμα μας και το συνεχίζουμε και βλέπετε πως βάζουμε στα βαθιά τα παιδιά μας κι αυτός είναι ο στόχος μας και θα τον πετύχουμε.

Θέλει πολύ καιρό το Περιστέρι, που πέρυσι έπαιζε στην Α2 να φτάσει να παίζει με ομάδες που έχουν εμπειρία και διατηρούνται στην Ευρώπη όπως είναι ο Π.Α.Ο.Κ., ο Προμηθέας και η Α.Ε.Κ. Θέλει να παίζεις πάρα πολύ έξυπνα.

Εδώ και δύο εβδομάδες, δεν περιμένω κανέναν. Έχω πετάξει στα βαθιά τον μικρό. Εμείς είμαστε εδώ, τον στηρίζουμε γιατί επιβάλλεται να το κάνουμε… Από κει και πέρα είναι θέμα γιατρών, ούτε δικό μου ούτε του Χάροου. Έχουμε ένα ακόμα παιχνίδι πριν την μεγάλη διακοπή κι εκεί θα μας πουν οι γιατροί τι να κάνουμε.

Νομίζω πως είναι ένα παιδί που προετοιμάζεται για να παίξει πραγματικό μπάσκετ. Εγώ ακούω ανθρώπους του χώρου μας να λένε πως δεν δίνουμε χώρο στα ελληνόπουλα κι αυτό είναι λάθος. Δεν σου χαρίζει ποτέ κανείς τίποτα στην ζωή γιατί αν σου χαρίσει, θα έρθει η ώρα που όταν θα πατήσεις το παρκέ, θα είσαι μόνος σου και δεν θα σε προστατεύσει κανένας. Αυτό το παιδί προετοιμάστηκε πέντε μήνες για να είναι έτοιμο να παίξει.

Κατά τη γνώμη μου, μπήκε νωρίτερα στα βαθιά αλλά μπήκε από ανάγκη. Χάσαμε το βασικό μας point guard και είναι ένα παιδί που μπορεί να δημιουργήσει για εμάς και το έχουμε ανάγκη. Σκοπός ήταν να παίξει κάποια ματς φέτος και να μπει του χρόνου, αλλά αναγκαστικά μπαίνει από φέτος γιατί έχει προετοιμαστεί να παίζει, στο να διαβάζει, στο να βλέπει βίντεο. Προετοιμάζεται να παίξει στην θέση με το ύψος του και με αυτό που μπορεί να κάνει με το ταλέντο του. Έκανε λάθη αλλά έκανε και σωστά. Πρέπει να κάτσει να δει τι λάθη έκανε και να βελτιώνεται.

Αυτό το παιδί, πέντε μήνες συναγωνίζεται τον Χάροου και στην αρχή τον ΚιΚι (Κλαρκ) και τώρα τον Τζόρνταν (Κάλαχαν). Κάθε μέρα προετοιμάζεται για να είναι έτοιμος την σωστή μέρα. Κι αφού δούλεψε σωστά, όταν ήρθε η ώρα του ήταν έτοιμος και τον αποδέχθηκε η ομάδα. Και το πιο σοβαρό είναι αυτό, το να σε αποδεχθούν οι συμπαίκτες του και να μην σε βλέπουν νέο. Έχει τον σεβασμό των μεγάλων γιατί ξέρει πως μπορεί να κάνει κάποια πράγματα. Το θέμα είναι να μείνει προσγειωμένος μέχρι τα 21 του που ουσιαστικά ανδρώνεται για να μπορεί να τραβήξει την ομάδα ψηλότερα, μαζί φυσικά με τους συμπαίκτες του».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα