Λυκογιάννης: «Έπρεπε να αποδείξω ότι δεν είμαι... ελέφαντας»

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Λυκογιάννης: «Έπρεπε να αποδείξω ότι δεν είμαι... ελέφαντας»

bet365

Ο Άρης Λυκογιάννης μίλησε για τις προσωπικές συναισθηματικές δυσκολίες της αναμέτρησης με τον Κολοσσό.

Οι δηλώσει του προπονητή του Χολαργού μετά τη νίκη επί του Κολοσσού...

«Πριν μπούμε σε θέματα που έχουν να κάνουν με το μπάσκετ, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά το κοινό τη Ρόδου για την υποδοχή και τη διοίκηση του Κολοσσού για την τιμή που μου έκανε με τη βράβευση, πριν ξεκινήσει το παιχνίδι. Είχαμε μία πάρα πολύ δύσκολη εβδομάδα. Νομίζω ότι γενικά όλα πήγαν στραβά μέχρι να έρθουμε εδώ και να παίξουμε. Ο Λοβ έπαιξε με ένεση, ο Γιάνκοβιτς είναι στο νοσοκομείο με γαστρεντερίτιδα. Είχαμε να διαχειριστούμε και την πολλή ενέργεια που ξοδέψαμε κόντρα στον Ολυμπιακό και ταυτόχρονα δεν πετάξαμε χθες. Εκεί οφείλεται σε ένα κομμάτι η κακή εικόνα που είχαμε στην άμυνα στη διάρκεια του ματς. Είπαμε κάποια πράγματα στο ημίχρονο, τα διορθώσαμε στο δεύτερο και πήραμε μία πολύ σημαντική νίκη.

Η κακή εικόνα στο πρώτο ημίχρονο δεν οφείλεται μόνο σε αυτά που είπα, αλλά για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν η ομάδα της Ρόδου έπαιξε ορθολογικό μπάσκετ. Υπήρχε κατεύθυνση και ήξεραν οι παίκτες που θέλουν να είναι το γήπεδο, παίρνοντας καλά σουτ. Θέλει λίγο και τύχη και προς το τέλος ήμασταν πιο έμπειροι και πιο τυχεροί. Φέτος, με τα αποτελέσματα έχουμε δημιουργήσει μία ομάδα που έχει μάθε περισσότερο να κερδίζει και λιγότερο να χάνει. Καλή συνέχεια στον Στάθη. Είμαι σίγουρος ότι μπορεί να κάνει τη δουλειά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και έχει τη δυνατότητα να βγάλει την ομάδα από το τέλμα. Καλή συνέχεια στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος. Έχει πολύ δρόμο ακόμη και είναι άτοπο πολλοί να βγάζουν νωρίς συμπεράσματα, οπότε πιστεύω ότι θα πρέπει να υπάρχει αισιοδοξία».

Για την επιστροφή του στο Βενετόκλειο ως αντίπαλος: «Δεν ήταν ευχάριστο για μένα και δεν ήταν εύκολο να παίξω το σημερινό παιχνίδι. Ο βασικός παράγοντας ήταν οι παίκτες. Συζητούσαμε όλοι την εβδομάδα για το συναισθηματικό κομμάτι. Δυστυχώς όταν είσαι επαγγελματίας πρέπει να κάνεις το καλύτερο δυνατό για να αποδεικνύεις ότι δεν είσαι… ελέφαντας. Αυτή είναι η μπασκετική πραγματικότητα στη χώρα μας. Με λυπεί το γεγονός ότι είναι στην τελευταία θέση ο Κολοσσός. Αλλά λέω ξανά ότι μου άρεσε έτσι όπως έπαιξε σήμερα και βλέπω ότι υπάρχει χρόνος για να τα καταφέρει».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα