Παπαθεοδώρου: «Δεν φοβάμαι…»

Βασίλης Βλαχόπουλος
Παπαθεοδώρου: «Δεν φοβάμαι…»

bet365

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου αποθέωσε τους παίκτες του, μίλησε για τον… παλαίμαχο Τέπιτς αλλά και την ποιότητα των χαρακτήρων που υπάρχουν στον ΠΑΟΚ από την οποία βγαίνει και το αποτέλεσμα.

Αρχικά, ο προπονητής του Δικεφάλου είπε… «ήταν ένα παιχνίδι μεγάλων απαιτήσεων. Ελέγξαμε το παιχνίδι για σχεδόν 40 λεπτά. Θεωρώ ότι το ξεκίνημά μας στην άμυνα ήταν το πιο σημαντικό κομμάτι κι έδειξε τον τρόπο με τον οποίον θέλαμε να επιβληθούμε. Η άμυνα του Κόνιαρη στον Θίοντορ έβγαλε εκτός της ΑΕΚ αλλά και τη συμβολή των υπόλοιπων. Ελέγξαμε την άμυνα, είχαμε πολλές συνεργασίες στην επίθεση και σκοράραμε πολλούς πόντους. Είναι μια σπουδαία νίκη, ειδικά απέναντι σ’ έναν αντίπαλο όπως είναι η ΑΕΚ η οποία είναι το ένα από τα δύο φαβορί για την κατάκτηση του BCL, ειδικά μετά τις προσθήκες που έκανε αλλά και με την παρουσία ενός έμπειρου προπονητή. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες οι οποίοι είναι άξιοι θαυμασμού για τον τρόπο που παίζουν, προπονούνται και συμπεριφέρονται. Τώρα έχουμε μπροστά μας ένα κρίσιμο παιχνίδι για το BCL και θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας να δείχνουμε καλό πρόσωπο και να κερδίζουμε. Ευχαριστούμε τον κόσμο που ήρθε και μας στήριξε αλλά θεωρώ ότι κι εμείς τους δίνουμε το έναυσμα να χαρεί. Γενικώς το τμήμα μπάσκετ κάνει περήφανο τον ΠΑΟΚτσή».

Σε ερώτηση για το ότι χάθηκε η διαφορά από το +21 παρά τις χαμένες βολές της ΑΕΚ, απάντησε: «Πρέπει να επικεντρωθούμε σε πράγματα που μπορούμε να τα ελέγξουμε. Είχαμε βάλει κάποιους στόχους στο παιχνίδι, ειδικά στην άμυνα, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο δεν τους εκτελέσαμε. Παραδείγματος χάρη, ο Ξανθόπουλος έδωσε 10 τελικές πάσες σε 16 λεπτά. Δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι στο πλάνο μας. Σε γενικές γραμμές, αν με ρωτάτε για τη διαιτησία, είχαν διαφορά οι δύο ομάδες στις βολές, αλλά ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι για τους διαιτητές. Εμείς πρέπει να στεκόμαστε στα λάθη τα δικά μας, τα οποία έδωσαν εύκολους πόντους στην ΑΕΚ».

Για την απόδοση του Φιλ Γκος και την ανάδειξη άλλων παικτών, είπε: «Έχουμε αποδείξει πολλές φορές ότι έχουμε λύσεις. Ο Γκος είναι ηγέτης, αλλά η ομάδα έχει ποιότητα, προσωπικότητα… το μπάσκετ είναι ένα παιχνίδι όπου εκτός από το σκορ πρέπει να κάνεις κι άλλα πράγματα. Είχαμε πολύ μεγάλη επιθυμία, φαίνεται από τις επτά τάπες, απέναντι σε μια ομάδα με μεγάλη αθλητικότητα. Υπάρχουν κι άλλοι τομείς που δίνουνε τη δυνατότητα στους παίκτες μου να διακριθούν. Ο Κόνιαρης έπαιξε μόλις 13 λεπτά γιατί ξόδεψε ενέργεια και φάουλ στον Θίοντορ. Έτσι προσπαθούμε να εμπνεύσουμε τους παίκτες μας. Είναι ευχάριστο το ότι υπάρχουν παίκτες πρωταγωνιστές».

Για το τι χρειάζεται ο ΠΑΟΚ ώστε να χαρακτηριστεί κι αυτός φαβορί για το BCL, είπε:«Αν δει κανείς μεμονωμένα το σημερινό παιχνίδι, είχαμε μεγάλη διαφορά στην απόδοσή μας από την ΑΕΚ. Η συνολική παρουσία της ΑΕΚ δείχνει όμως ότι έχει μεγάλες δυνατότητες. Ξέρουμε τις δυνατότητές μας, δεν έχουμε την ποιότητα που έχουν τα φαβορί του Τσάμπιονς Λιγκ αλλά προσπαθούμε να προχωρήσουμε μέσα από την πειθαρχία και το κίνητρο που έχουμε».

Για το αν φοβάται ότι στην πορεία του χρόνου μπορεί να έρθουν κι άλλες αρνητικές ειδήσεις για τον ΠΑΟΚ, είπε: «Δεν θέλω να φανεί εγωιστικό αλλά γενικά δεν φοβάμαι. Δουλεύουμε, είμαστε εδώ, είμαστε υπεύθυνοι και πολύ ειλικρινείς στις σχέσεις μας. Είμαστε ανταγωνιστικοί και θεωρώ είτε οι παίκτες, είτε εγώ, είτε ο σύλλογος, δεν έχουμε λόγο να φοβηθούμε. Η ομάδα έχει κινητοποιηθεί και πιστεύω ότι θα βρεθεί λύση».

Για το ενδεχόμενο νέας αποχώρησης παίκτης, απάντησε: «Στον επαγγελματικό αθλητισμό, είτε πάνε καλά τα πράγματα είτε όχι, υπάρχουν αλλαγές. Εμείς είμαστε σε μια πολύ ιδιαίτερη κατάσταση αυτή τη στιγμή. Υπάρχει μια ειλικρινής σχέση μεταξύ μας. Οι παίκτες και όλοι μας βρίσκουμε μεγάλο κίνητρο από αυτό που παρουσιάζουμε. Ότι συμβεί στην ομάδα, θεωρώ ότι έχει τη δυναμική για να παρουσιάσει καλή εικόνα βάσει και των κενών που υπάρχουν. Θεωρώ ότι υπάρχει καλή επικοινωνία και θα μπορέσουμε να καλύψουμε ότι κενό υπάρχει μέσα από την ομαδική λειτουργία».

Για το αν τον εκπλήσσει η απόδοση του Χάτσερ ή του Τέπιτς, είπε: «Η επιλογή του Χάτσερ δεν έγινε τυχαία ούτε αυτή του Τέπιτς. Θυμάμαι ότι υπήρχαν αμφιβολίες για το αν θα ταίριαζε ο Χάτσερ με τον Γκος, για τον Τέπιτε έλεγαν ότι είναι παλαίμαχος κι έχει πάρει σύνταξη… Είναι δύο παιδιά τα οποία έχουν περάσει από την ομάδα, ξέρουν τις καταστάσεις, έχουν προσωπικότητα και ήθος και δεν μου προκαλεί εντύπωση η απόδοση τους. Ο χαρακτήρας και η ποιότητα ως παίκτες αλλά και ως άνθρωποι είναι ο βασικός λόγος της εικόνας που παρουσιάζει η ομάδα στο γήπεδο».

Ρωτήθηκε επίσης για τα μόλις 37 δευτερόλεπτα του Τζαμάλ Τζόουνς και απάντησε ότι... «και ο Τέπιτς στο Ρέθυμνο δεν έπαιξε καθόλου»

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα