Η δεύτερη μεγαλύτερη νίκη της ΑΕΚ επί του Περιστερίου στην ιστορία της Basket League!

Gazzetta team
Η δεύτερη μεγαλύτερη νίκη της ΑΕΚ επί του Περιστερίου στην ιστορία της Basket League!

bet365

Η εύκολη νίκη της ΑΕΚ απέναντι στο Περιστέρι και η διαφορά του +26 σήμανε και την δεύτερη μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία της Ένωσης κόντρα στην ομάδα των δυτικών προαστίων.

Όπως ανέφερε ο ΕΣΑΚΕ «τη δεύτερη ευρύτερη νίκη της επί του Περιστερίου Βίκος Cola, «έγραψε» σήμερα η ΑΕΚ με το 96-70 του ΟΑΚΑ, αφού η μεγαλύτερη σε έκταση επιτυχία της ήταν εκείνη της σεζόν 2001-02 όταν επικράτησε με 94-66. Μία από τις θεωρητικά δευτερεύουσες στατιστικές κατηγορίες, αποδείχτηκε πρωτεύουσα για την ομάδα του Λούκα Μπάνκι που «πλήγωσε» τους «κυανοκίτρινους» στα λάθη τους.

Το Περιστέρι Βίκος Cola σημείωσε τη δεύτερη μεγαλύτερη επίδοση λαθών του έχοντας 18, δύο λιγότερα από το ματς με την Κύμη (20). Η ΑΕΚ πήρε από αυτά τα 18 λάθη συνολικά 31 πόντους, σχεδόν δηλαδή το 1/3 των πόντων της στο σημερινό παιχνίδι.

Με αυτούς τους 31 πόντους από τα λάθη του Περιστερίου Βίκος Cola, η ΑΕΚ ισοφάρισε την κορυφαία σχετική επίδοση του φετινού Πρωταθλήματος. Την ίδια είχε ο Προμηθέας στο ματς της 7ης αγωνιστικής κόντρα στην Κύμη.

*Η «Ένωση» ακόμη ισοφάρισε τις κορυφαίες φετινές επιδόσεις της σε εύστοχα τρίποντα αλλά και σε προσπάθειες από την περίμετρο. Είχε 12/26 όπως και στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ.

Σε ατομικό επίπεδο…

*Ο Βασίλης Ξανθόπουλος με τα δύο αμυντικά του ριμπάουντ, έφτασε τα 500 στην καριέρα του στην Basket League.

*Ο Ντούσαν Σάκοτα ανέβηκε στην 57η θέση της λίστας των σκόρερ του επαγγελματικού Πρωταθλήματος. Με τους 13 που είχε σήμερα, έφτασε τους 2.250 και ξεπέρασε τον Λάζαρο Παπαδόπουλο (2.238).

*Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης έφτασε τα 150 εύστοχα τρίποντα καριέρας στην κατηγορία. Είχε σήμερα 2/5 και μετράει πια 150/510 (29,41%).

Από την πλευρά των φιλοξενούμενων…

*Ο Γάιος Σκορδίλης ήταν ο κορυφαίος του Περιστερίου Βίκος Cola ενώ έχοντας 7/9 δίποντα, ξεπέρασε τα 200 εύστοχα στην καριέρα του στην Basket League. Ο έμπειρος σέντερ έχει πλέον 205/373 δίποντα (54,95%).

*Το Περιστέρι Βίκος Cola έγινε η τρίτη ομάδα, μετά τον ΠΑΟΚ και τον Κολοσσό H Hotels, που έμεινε χωρίς τάπα σε αυτήν την αγωνιστική. Ήταν η τρίτη φορά που οι «κυανοκίτρινοι» είχαν μηδενική επίδοση στο φετινό Πρωτάθλημα»

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα