Όταν ο Ελ Αμίν «εκτέλεσε» τον Πανιώνιο

Κάτια Πετροπούλου
Όταν ο Ελ Αμίν «εκτέλεσε» τον Πανιώνιο

bet365

Ο Μουχάμαντ Ελ Αμίν κάνει ντεμπούτο για τον Πανιώνιο κόντρα στην παλιά του ομάδα και το gazzetta.gr θυμάται την ημέρα που ο Αμερικανός «άλωσε» το «Αρτάκης» με την φανέλα της Κύμης.

Είναι κάποιες φορές που η ζωή παίζει παράξενα παιχνίδια.

Τη σεζόν 2016-17, ο Μουχάμαντ Ελ Αμίν πρωταγωνίστησε στη νίκη της Κύμης επί του Πανιωνίου στο Κύπελλο Ελλάδος. Δύο σεζόν αργότερα, φοράει τα κυανέρυθρα και ετοιμάζεται να κάνει ντεμπούτο κόντρα στην παλιά του ομάδα (19/01, 15:45).

Αρσεναλ – Τσέλσι με επιστροφή στοιχήματος*, ενισχυμένες αποδόσεις και live alerts. (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις.

Οι «κυανέρυθροι» έψαχναν τρόπους να αλλάξουν την εικόνα τους στον β' γύρο της Basket League και να βρουν έναν παίκτη που θα βοηθήσει περισσότερο στην «μάχη» της επιβίωσης στην κατηγορία. Έτσι, κατέφυγαν στην λύση του 31χρονου γκαρντ, τον οποίο γνώριζαν καλά από την προηγούμενη θητεία του στην Ελλάδα.

Όπως προαναφέρθηκε, τη σεζόν 2016-17 κι ενώ ο Πανιώνιος ήταν στην Α2, ο Ελ Αμίν αντιμετώπισε για τελευταία φορά την ομάδα της Νέας Σμύρνης στο «Αρτάκης». Ήταν 01/01/16 για την 3η αγωνιστική της Β' Φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος.

Οι «κυανέρυθροι», υπό τις οδηγίες του τωρινού του κόουτς, Νίκου Οικονόμου, ήταν τρομερά ανταγωνιστικοί στο παιχνίδι κι έφτασαν ακόμα και μια «ανάσα» από την μεγάλη νίκη. Ο Αμερικανός σουτέρ, όμως, είχε άλλα σχέδια, αφού... βομβάρδισε το καλάθι τους με 26 πόντους και 5 τρίποντα, για να φύγει νικήτρια η Κύμη (73-77) και να «βυθίσει» στην απογοήτευση την τωρινή του ομάδα.

Εκείνη την χρονιά, μάλιστα, και συγκεκριμένα τον Ιανουάριο, ο Ελ Αμίν έγινε αρνητικός πρωταγωνιστής μαζί με τον Τζόρνταν Μόργκαν, σε επεισόδιο που ενεπλάκησαν σε νυχτερινό μαγαζί της Αθήνας. Η ομάδα της Εύβοιας τού έδωσε μια δεύτερη ευκαιρία (όχι και στον συμπαίκτη του που τραυματίστηκε), αν και στο τέλος εκείνου του μήνα αποτέλεσε τελικά παρελθόν, αφού ο Βασίλης Μπρατσιάκος δεν έμεινε ικανοποιημένος. Ο απόφοιτος του Stony Brook έπαιξε σε 15 ματς, έχοντας 11.6 πόντους, 3.2 ριμπάουντ και 3.9 ασίστ.

Πρώτη ομάδα που τον έφερε στην Ελλάδα ήταν ο Απόλλων Πατρών τη σεζόν 2014-15 (14.4π., 2.5ρ., 2.5ασ., σε 26 ματς), ενώ την επομένη φόρεσε την φανέλα της Κηφισιάς και σε 16 ματς είχε 13.5 πόντους, 3.1 ριμπάουντ και 2.7 ασίστ σε 17 παιχνίδια. Τελευταίος του σταθμός ήταν η Qatar SK.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα