Ο Πιτίνο έχει «νιώσει» στο... πετσί του τον Κιλπάτρικ! (vids)

Ο Πιτίνο έχει «νιώσει» στο... πετσί του τον Κιλπάτρικ! (vids)

Γιώργος Κούβαρης
Ο Πιτίνο έχει «νιώσει» στο... πετσί του τον Κιλπάτρικ! (vids)

bet365

Ο Σον Κιλπάτρικ ετοιμάζεται να γίνει κάτοικος ΟΑΚΑ και το gazzetta.gr θυμάται τις έξι φορές που τέθηκε αντίπαλος στο NCAA με τον Ρικ Πιτίνο έχοντας πραγματοποιήσει εξαιρετικές εμφανίσεις κόντρα στον πρώην προπονητή του Λούιβιλ!

Βwin – Πλέον μπορείς να συνδυάζεις πολλές αγορές σε ένα στοίχημα από τον ίδιο αγώνα! (21+).

Από τη πρώτη στιγμή ο Σον Κιλπάτρκ αποτέλεσε τον «εκλεκτό» του Αμερικανού προπονητή για τη θέση στα γκαρντ. Ένας παίκτης τον οποίο γνώριζε πολύ καλά, όχι μόνο από τη θητεία του στο ΝΒΑ και δη σε Μινεσότα, Ντένβερ, Μπρούκλιν, Μιλγουόκι, Κλίπερς και Σικάγο. Τον γνώριζε πολύ... περισσότερο από τα κολεγιακά του χρόνια στο Σινσινάτι έχοντας «πονοκεφαλιάσει» ουκ ολίγες φορές προκειμένου να του περιορίσει την επιθετική δράση.

Κάποιες φορές τα κατάφερε. Όμως τις περισσότερες η άμυνα του Πιτίνο στο Λούιβιλ έμοιαζε... ανήμπορη να αναχαιτίσει τον επιθετικό οίστρο του Αμερικανού γκαρντ. Αν και οι «Cardinals» του Ρικ Πιτίνο σπάνια... έχαναν στο NCAA, ο Σον Κιλπάτρικ και οι «Bearcats» φρόντισαν να νικήσουν τρεις φορές το πολυδιαφημισμένο Λούιβιλ και τον ίδιο να πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις. Πώς λοιπόν ο τεχνικός του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ να μην έχει... άριστες εντυπώσεις από τα όσα μπορεί να προσφέρει ο 29χρονος γκαρντ;

Ας πάρουμε λοιπόν τα πράγματα με τη σειρά. Η πρώτη φορά που βρέθηκαν αντίπαλοι στο ίδιο παρκέ ήταν στις 16/2/2011, όταν το Σινσινάτι επικράτησε του Λούιβιλ με 63-54 για την Big East στην «Fifth Third Arena» του Οχάιο. Ο Σον Κιλπάτρικ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της ομάδας, αφού ερχόμενος από τον πάγκο πέτυχε 18 πόντους με 3/4 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 6/7 βολές ενώ είχε επίσης 2 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα και 1 λάθος σε 23 λεπτά συμμετοχής.

Την αμέσως επόμενη χρονιά (2011-12) οι δύο ομάδες τέθηκαν αντιμέτωπες δύο φορές. Πρώτα στο Σινσινάτι (23/12/2012) όπου οι «Bearcats» επικράτησαν και πάλι του Λούιβιλ με 60-56 και τον Κιλπάτρικ να έχει 12 πόντους με 2/4 δίποντα, 2/7 τρίποντα, 2/2 βολές, 4 ασίστ, 3 ριμπάουντ και 1 τάπα σε 36 λεπτά. Είκοσι μέρες αργότερα οι δύο ομάδες έδωσαν ραντεβού στο «Madison Square Garden» της Νέας Υόρκης όπου οι «Cardinals» πήραν.... ρεβάνς (50-44) και τον Κιλπάτρικ να μένει στα «ρηχά» έχοντας 5 πόντους με 2/9 εντός παιδιάς (1/5 δίποντα, 1/4 τρίποντα), 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1 μπλοκ σε 33 λεπτά.

Στις 4 Μαρτίου 2013 το Λούιβιλ πήρε την πιο εύκολη νίκη του κόντρα στο Σινσινάτι και πιο συγκεκριμένα με 67-51! Και πάλι ο Κιλπάτρικ ήταν άστοχος έχοντας 12 πόντους με 2/6 δίποντα, 1/9 τρίποντα, 5/6 βολές, 5 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 2 λάθη. Όμως το επόμενο ματς θα το θυμούνται... ακόμα, τόσο ο Σον Κιλπάτρικ για τα όσα έκανε στο παρκέ, όσο και ο Ρικ Πιτίνο για τα όσα... έπαθε!

Στις 30 Ιανουαρίου 2014 και μάλιστα μέσα στο Κεντάκι, ο Κιλπάτρικ έκανε... πράγματα και θαύματα σημειώνοντας 28 πόντους με 4/9 δίποντα, 3/9 τρίποντα, 11/11 βολές, 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 3 λάθη σε 37 λεπτά. Αποτέλεσμα; Το Σινσινάτι επικράτησε με 69-66 ενώ ο Αμερικανός γκαρντ ήταν απόλυτα εύστοχος και στις κρίσιμες βολές που κλήθηκε να «εκτελέσει» στο τελευταίο ενάμιση λεπτό. Μάλιστα στα βίντεο που ακολουθούν μπορείτε να ακούσετε τον θρυλικό προπονητή να μιλάει με τα καλύτερα λόγια για τον Κιλπάτρικ, όπως επίσης και τα όσα είχε πει ο ίδιος ο παίκτης μετά το τέλος εκείνου του αγώνα.

Ύστερα από έναν μήνα (22/2/2014), Πιτίνο και Κιλπάτρικ συναντήθηκαν για τελευταία φορά, με τον νυν τεχνικό του Παναθηναϊκού να οδηγεί το Λούιβιλ σε μια δραματική νίκη με 58-57 χάρη σε καλάθι του Ρας Σμιθ στα 2'' πριν από το τέλος και τον Κιλπάτρικ να είναι άστοχος, αλλά να σημειώνει τους... μισούς πόντους της ομάδας του! Συγκεκριμένα είχε 28 πόντους με 6/12 δίποντα, 3/14 τρίποντα, 7/9 βολές, 6 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο και 5 λάθη σε 40 λεπτά.

Συνολικά στα έξι ματς που βρέθηκε αντίπαλος του Ρικ Πιτίνο, ο Σον Κιλπάτρικ μέτρησε κατά μέσο όρο 17,2 πόντους με 45% στα δίποντα (18/40), 25% στα τρίποντα (12/47) και 88% στις βολές (31/35).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα